Videoland deed onderzoek naar de 'Zomer Vol Liefde'

maandag 11 juli 2022

Deze zomer is een 'Zomer Vol Liefde' bij Videoland. De nummer 1 lokale streamingsdienst van Nederland heeft een groot aantal nieuwe programma's waar 'love, dating en reality-tv' de boventoon voert: 'Love Island', 'B&B Vol Liefde', 'De Ware Jacob', 'Echte Gooische Moeders: La Dolce Vita', 'Married at First Sight: Match or Mistake' en een tweede seizoen van 'Ronnie: De Familie Flex'.

Ellen van den Berghe, Hoofd Content Videoland: 'Wij zijn de eerste lokale streamingsdienst die dit genre omarmden en inmiddels kan onze abonnee het hele jaar door nieuwe afleveringen streamen in dit populaire genre. Wij voelen ons ook echt pioniers. Wij zijn trots dat we naast de grote vertrouwde merken ook de vernieuwing opzoeken met een aantal geweldige nieuwe Videoland originals in dit genre. Kortom, tijd om de 'Zomer Vol Liefde' te vieren!.'


Om de ‘Zomer Vol Liefde’ te vieren heeft het inVotes-panel van onderzoeksbureau No Ties, in opdracht van Videoland een aantal ‘liefdesvragen’ gesteld aan het Nederlandse publiek (n=1.000, 20-54 jaar).

Welke ‘love, dating & reality-tv' programma's kijken mensen het liefst? Doen ze dit samen, alleen of met vrienden? Waarom kijken ze naar dit genre? Zijn mensen juist meer tevreden met hun eigen relatie na het zien van deze programma’s of juist niet? En wat zijn de meest memorabele momenten? 

De resultaten zijn soms verrassend en altijd leuk en positief:

Op de vraag ‘Welke overall 'love en dating, reality-tv' programma’s’ kijkt Nederland wel eens, kwam de volgende top vijf naar voren:

1. 'First Dates
2. 'Boer zoek Vrouw'
3. 'Lang leve de Liefde'
4. 'Temptation Island'
5. 'Married At First Sight'

Bij 'Wat is het favoriete 'love, dating en reality-tv' programma bij een streamingdienst?' voert ‘Temptation Island’ de lijst aan.

Daarnaast kijkt bijna de helft van de ondervraagden de programma's alleen, maar ook een derde met haar of zijn partner.

Op de vraag ‘Waarom?’ Nederland naar dit genre kijkt, blijkt dat de nummer een reden ‘ontspanning’ is. Gevolgd door ‘lekker mee zwijmelen'. Maar op de derde plek staat ook dat veel kijkers ‘Interesse in de psychologie hebben achter de programma’s'. 

Na het kijken van een 'love, dating en reality-tv' programma is 70% van alle ondervraagden 'nog even blij met partner', maar 27% geeft ook aan ‘nog blijer met de eigen partner’ te zijn. 

Ook is er gevraagd wat de meest memorabele momenten uit deze programma’s zijn. Een greep uit de meest gegeven antwoorden:

- De keuze van Evert voor Maud in 'Boer zoekt Vrouw'
- De reünie van Tony in 'De Bachelor'
- Dat Marvin niet voor Ferdi koos in 'Prince Charming'
- En alle momenten van Harrie de Hengst uit 'Ex On The Beach'.


Kijk in de 'Zomer Vol Liefde' de volgende Videoland-programma's:

'Love Island' – vanaf vandaag, elke maandag tot en met zaterdag
Vanaf vanavond begint het romantische avontuur voor twaalf singles in een nieuw seizoen van 'Love Island' bij Videoland. In een prachtige villa onder de Spaanse zon gaan ze vijf weken lang op zoek naar een nieuwe liefde, onder de begeleiding van Holly Mae Brood en Viktor Verhulst.

Elke maandag tot en met zaterdag nieuwe afleveringen te zien van 'Love Island'.

'B&B Vol Liefde' – vanaf vandaag en 7 dagen vooruit te kijken
Verspreid over prachtige plekken in Europa zijn zij er klaar voor om de zoektocht naar de eeuwige liefde te beginnen. Maar liefde is pas liefde als het van twee kanten komt. Welke Nederlandse partner durft de stap over de grens te maken en samen met de eigenaren het avontuur der liefde aan te gaan. Maak je op voor een Summer VOL Love. 'B&B Vol Liefde' is vanaf maandag 11 juli elke maandag t/m vrijdag om 20.30 uur bij RTL4 te zien. Bij Videoland kijk je een week vooruit!

'De Ware Jacob' - vanaf 15 juli wekelijks te zien  
Jacob, de grote blikvanger van het eerste seizoen 'B&B Vol Liefde' probeert na twee moeizame jaren in het toerisme zijn villa Casa do Monte nieuw leven in te blazen. We volgen het wel en wee in de B&B met alle chaos van dien en krijgen een inkijkje in zijn turbulente liefdesleven. Daarnaast kijkt Jacob altijd vooruit en bezoekt hij potentiële nieuwe villa’s om in de toekomst een nieuw miljoenenproject te kunnen starten. Jacob bereidt zich gedurende de serie voor op een summerparty compleet in de jaren '80 stijl om het zomerseizoen in te luiden en de grote vraag is of hij dit doet met een vrouw aan zijn zijde. De realityserie 'De Ware Jacob' is vanaf vrijdag 15 juli wekelijks te zien bij Videoland.

'Echte Gooische Moeders: La Dolce Vita' - vanaf 24 juli wekelijks te zien
Vanaf 24 juli zijn onze lievelingsmoeders ook weer terug bij Videoland. In de vakantiespecial 'Echte Gooische Moeders: La Dolce Vita' gaan Bo, Florine, Leslie en Pauline op girls' trip door Italië. Ze laten hun gezinnen achter voor een welverdiende mom break vol tijd  en aandacht voor elkaar. De dames beginnen in Milaan en rijden via tussenstops in Toscane en Rome door naar de prachtige Amalfikust. 'Echte Gooische Moeders: La Dolce Vita' is vanaf zondag 24 juli wekelijks te zien bij Videoland.

'Married at First Sight: Match or Mistake' - vanaf 22 augustus wekelijks te zien
'Married At First Sight' komt deze zomer terug in een gloednieuw jasje. Opnieuw wagen zeven stellen een sprong in het diepe en stellen zich open voor dit unieke en onvergetelijke experiment. Zoals vertrouwd trouwen de koppels met een onbekende, gaan ze op huwelijksreis en wonen ze samen. Maar in 'Married At First Sight – Match or Mistake' – doen ze dat niet alleen. De stellen leren ook elkaar kennen tijdens hun zoektocht naar de liefde en dat gaat niet zonder slag of stoot. Dit nieuwe programma is vanaf 22 augustus exclusief te zien bij Videoland.

'Matched by Mom' - in het najaar te zien
Loop je alleen maar blauwtjes in de kroeg en heb je Tinder helemaal uitgespeeld? Dan kun je altijd nog de hulp van je moeder inschakelen bij het vinden van een nieuwe partner. In de nieuwe realityshow 'Matched by Mom' gaan moeders op zoek naar hun ideale schoondochter of -zoon. Lukt het ze om de perfecte match te vinden voor hun zonen? Presentator Edson da Graça gaat ze erbij helpen.

'Ronnie: De Familie Flex' - vanaf 17 augustus wekelijks te zien
Ronnie Flex is terug met een tweede seizoen van zijn realityserie. Vanaf 17 augustus zijn hij, zijn vriendin Demi en dochters Remi en Nori te zien in 'Ronnie: De Familie Flex'.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

De voormalige CIA-agent Frank Moses leidt een eenzaam en saai leven na zijn pensionering. Het enige dat hem plezier oplevert, is het periodieke telefoongesprek met Sarah, die de contactpersoon is voor zijn overheidspensioen. Sarahs leven is ook niet bepaald spannend, totdat op een dag een team huurmoordenaars opduikt dat Frank wil vermoorden. Nu zijn identiteit bekend is en het leven van de vrouw om wie hij geeft in gevaar is, roept Frank zijn oude team weer bij elkaar in een ultieme poging te overleven.

'RED', film uit 2010 met oa. Helen Mirren en Bruce Willis, om 22.00 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 15:40
  De klim van je leven
  16:30
  Gino's Italian Express
 • 13:30
  Ketnet Junior
  16:55
  Beavers: Friends or River Monsters?
 • 15:50
  Abraca
  16:15
  Idefix en de onverzettelijken
 • 13:35
  Exact Cross
  16:25
  Benidorm Bastards
 • 15:35
  Kitchen Nightmares
  16:40
  Ik vertrek
 • 14:40
  Rome in Love
  16:20
  Superstore
 • 15:35
  Zware Jongens - Ice Road Truckers
  17:25
  Motorway Cops: Catching Britain's Speeders
 • 15:50
  Draken: Reddingsrijders
  16:35
  De Avonturen van De Gelaarsde Kat
 • 15:30
  Geen uitzending
  16:30
  Copy copy
 • 15:25
  Huizenjagers
  19:20
  Chateau Meiland
 • 15:45
  Friends
  20:35
  Tooth Fairy
 • 15:20
  NCIS
  00:20
  CSI: Miami
 • 14:45
  Martha's Vineyard Mysteries
 • 16:00
  Het weekmenu
  16:45
  De Wereldkeuken
 • 14:45
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 16:00
  De Vlaamse 40
  19:00
  Waar is dat feestje?
 • 15:54
  Gevel reinigen 2
  16:01
  Wonen
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 15:40
  Mauve.
  16:30
  San Titar
 • 16:00
  Sister Boniface Mysteries
  16:55
  Death in Paradise
 • 15:25
  Shark Tank
  16:25
  Below Deck
 • 15:56
  De vele gezichten van Tineke Schouten
  17:00
  NOS Journaal (middag)
 • 15:28
  Fryslân DOK
  16:05
  Kloostergasten
 • 15:30
  De film van Dylan Haegens
  16:47
  Willem Wever