Drie nieuwe rebellen in Videoland Original 'H3L'

dinsdag 16 februari 2021

Vanaf maandag 29 maart start het nieuwe seizoen van 'H3L' bij Videoland. Het derde seizoen van de populaire jeugdserie gaat nét even iets verder dan andere jeugdseries: het is rauw en recht voor je raap.

'H3L' gaat over de meest helse derdejaars klas: de grootste nachtmerrie van iedere docent. Dit seizoen heeft de serie een tijdsprong gemaakt en zitten Ollie, Roos, Tess, Thomas en Faiz inmiddels in hun laatste jaar van de HAVO, maar ondertussen is er een nieuwe rebelse H3L klas opgestaan die nog harder tegen alle regels van de school aan schopt. In deze klas zitten de drie nieuwe hoofdrolspelers: Quinty (Kymora Sade), Christina (Mathil Weich) en Dylan (Jean 'Shinshan' Salazar Tavera)


Kymora Sade (16 jaar, Amsterdam) speelt Quinty
Multitalent Kymora kan alles: ze deed in 2016 mee aan het Junior Songfestival, presenteert video’s op Youtube voor onder anderen Tina en YoursToday en ze speelde in musicals zoals 'Brief voor de Koning' en 'Amandla! Mandela.' Quinty is de nieuwe vertelster van 'H3L', elke aflevering zien we de wereld door haar ogen. Quinty is een energieke flapuit, die grotendeels opgroeit bij haar moeder. Nu haar moeder naar het buitenland verhuist, besluit Quinty bij haar vader te gaan wonen. Haar vader heeft een relatie met de moeder van oud H3L-er Ollie. Wat Quinty dus zijn stiefzusje maakt. Op haar nieuwe school maakt zij al snel kennis met de schuchtere Christina en rebelse Dylan.

Mathil Weich (16 jaar, Haarlem) speelt Christina.
Ze is pas zestien jaar, maar toch geeft de creatieve Mathil al theaterlessen aan kinderen bij de lokale theaterschool. In de serie is het leven van personage Christina overzichtelijk. Haar ouders zijn protestants, lief en betrokken. Maar Christina gaat 'puberen' en krijgt interesse in jongens, uitgaan, zoenen en seks. Christina wil veranderen. Van de doorsnee, wat onzichtbare girl next door, stort ze zich met toenemende overgave in het leven dat zich rondom Quinty, Dylan en de rest afspeelt.

Jean 'Shinshan' Salazar Tavera (19 jaar, Malden) speelt Dylan.
Misschien ken je hem als de vrolijke danser 'Shinshan' die in 2019 'Holland's Got Talent' won of als bully Benji in de online Zappserie 'Flexe Gasten'. Jean's personage Dylan in 'H3L' is een charmante, maar soms prikkelbare jongen die gelooft dat je je eigen succes moet maken en dat je je door niemand op je kop moet laten zitten. Eén van Dylans grootste kwaliteiten is dat hij bij iedereen het bloed onder de nagels vandaan haalt met zijn constante provocaties.

Over 'H3L'
In het derde seizoen van 'H3L' volgen we de nieuwe hoofdrolspelers - Quinty, Christina en Dylan – op het Keizer Vijzels College, een middelbare school ergens in een stad in Nederland. Er worden dit seizoen spraakmakende thema’s aangekaart zoals racisme, heftig pestgedrag wat veel te ver gaat en een seksfilmpje wat levens kapot lijkt te maken. Maar al is de klas van 'H3L' nieuw; ook dit seizoen kun je nog genieten van Tess (Romy van de Put​), Thomas ​ (Levy Jansen), Faiz (Hamza Othman), Ollie (Davey Driessen) en Roos (Serah Doku). De originele vijf, die hun kindertijd allang ontgroeid zijn, maar echt volwassen zijn ze ook nog niet. Dat hun paden over hoge pieken, maar ook door diepe dalen gaan, is wel zeker – en dit jaar kruisen ze ook nog eens de paden van de nieuwelingen Quinty, Dylan en Christina. Verdere rollen zijn voor Daan Kruysifix (speelt Tygo en is bekend van o.a. 'Brugklas' en 'Regels van Floor') en rapper Glen Faria (speelt de vader van de opstandige Quinty). Glen schreef het nummer 'Duurt te lang', gecoverd door Davina en was te zien in programma's als 'Beste Zangers', 'The Big Escape' en hij zat in de rapformatie Flinke Namen.

'H3L' wordt geproduceerd door Tuvalu Media. Kijk vanaf maandag 29 maart iedere schooldag een nieuwe aflevering van 'H3L', exclusief bij Videoland.


DOSSIER: Voorjaar 2021: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 10:00
    radio2 op VRT 1: ann&daan
    00:05
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 10:50
    Berry Bees
    21:00
    Geen uitzending
  • 09:45
    Geen uitzending
    06:00
    Kabouter Plop
  • 10:40
    Geen uitzending
    07:15
    The Big Body Hotel
  • 08:35
    Geen uitzending
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 10:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 10:40
    Strong Medicine
    01:00
    The Flying Doctors
  • 10:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 10:05
    Geen uitzending
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 10:15
    CSI: Miami
    00:20
    ER
  • 10:35
    Bar Rescue
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 10:10
    The Block NZ
    00:35
    Love Island
  • 10:40
    Snapped
    00:50
    Castle
  • 10:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 10:58
    Bibliotheek
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 10:50
    Ainsley Eats The Streets
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 09:30
    Eredivisie
    01:00
    Six Nations
  • 10:45
    Hope Street
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 10:46
    NOS Journaal
    01:11
    EenVandaag
  • 10:32
    Nederland zingt op zondag
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 10:57
    Rita & Krokodil
    00:25
    Sophie & Jeroen