Zal 'Ohana' zegevieren bij de extreme make over van de woning van Sarah en Dieter?

vrijdag 7 oktober 2022
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2022

In de tweede aflevering gaat James met zijn team van experten, familie, vrienden en buren op bezoek bij Sarah en Dieter in Putte die met hun 5 kinderen in een huis leven dat genadeloos aangetast is door schimmel.

Sarah en Dieter leerden elkaar kennen op het werk. Ze zijn beiden aan de slag als opvoeder in een tehuis dat kinderen opvangt in crisissituaties. Ze hebben het hart op de juiste plek en twijfelden dan ook niet om ook pleegouder te worden van drie kinderen. Het gezin woont in wat ze dachten hun droomhuis te zijn in Putte. Tot bleek dat er een complex schimmelprobleem was in het huis. Niet evident voor een jong uitgebreid gezin van wie een van de kinderen astmaproblemen heeft. Jammer genoeg hebben ze geen recht op een lening om het huis grondig te renoveren.


Het was Tina, een van de vriendinnen van Sarah, die de hulp van 'Extreme Makeover Vlaanderen' inriep: 'Ze zijn ook een beetje uit hun huis aan het groeien. Na de pleegkinderen in huis gehaald te hebben, kwam er nog een eigen kindje bij. Daardoor wordt het nu wat krap, al verdienen ze een warm nest.'

'Ze verdienen alle geluk in het leven, want ze wensen ook anderen constant alle geluk toe', zo drukt een andere soulmate Janneke het uit.

Samen met experten Anneke, Tom en Dieter strijkt James neer in Putte.

Interieur designer Anneke Crauwels: 'We hebben het huis omgetoverd tot een lichtere en luchtigere woning. Onder één dak brachten we alle verschillende karakters en dynamieken samen. Door de juiste accenten te leggen creëerden we voor dit prachtig gezin een warme thuis, waar het heerlijk koken, keuvelen en spelen is.'

Ontwerper Tom Callebaut: 'We hebben met onze verbouwing een dubbele beweging gemaakt. Enerzijds is er beneden een verbindende plek gecreëerd voor het kleurrijke gezin dat naar elkaar toe kan groeien. Anderzijds is er boven voor ieder kind een eigen plekje gemaakt waar ze zich net los van elkaar kunnen ontplooien.'

Vakman Dieter Meul: 'Het gezin van Sarah en Dieter is zowat het mooiste gevolg van je werk mee naar huis te nemen. Het leek ons dan ook heel leuk om dit te gaan bekronen met hun eigen wapenschild dat plechtig maar toch speels werd gehouden door de input van de kinderen. Met vos en marter op de loer werd het daar ook hoog tijd voor een nieuw kippenverblijf. Naast veiligheid en luxe bieden aan de dieren moest het ook een trekpleister worden in de tuin met als grote gezinsactiviteit het zorgen voor de kipjes.'

Zij kunnen er rekenen op een heel geëngageerde vrienden- en familiebende die het beste willen geven voor Sarah en Dieter.

'Bij ons dragen we Ohana hoog in het hart. Ohana betekent familie, niemand achterlaten. We zorgen altijd voor elkaar', zo zegt Sarah die de term ook liet tatoeëren.

Iedereen gaat enthousiast aan de slag, maar al snel duikt een onverwachts probleem op.
​Niet alleen het huis kent een vochtprobleem, ook de balken van de achterbouw van de woning blijken stuk voor stuk rot te zijn. Afbraak is de enige mogelijkheid. De vraag is echter of ze de verbouwingen binnen de waanzinnige korte termijn van acht weken af zullen krijgen. Vinden de experten een snel en degelijk alternatief voor de achterbouw? Zal er weer een veilige plek voor de kippen zijn en krijgt zoonlief effectief zijn groene kamer?

Maar vooral: kunnen de vrienden weer een gezonde plek maken van het warme nest van Sarah en Dieter?

'Extreme Makeover Vlaanderen', zaterdag 8 oktober om 20.15 uur op Play4 en GoPlay.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 11:00
    Lentebeelden
    00:05
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 11:55
    Oma en Oma
    21:00
    Geen uitzending
  • 11:50
    Echte Verhalen: De Buurtpolitie
    01:25
    Geen uitzending
  • 10:40
    Geen uitzending
    07:15
    The Big Body Hotel
  • 11:55
    Geen uitzending
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 10:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 11:30
    Strong Medicine
    01:00
    The Flying Doctors
  • 10:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 11:05
    Geen uitzending
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 11:50
    Castle
    00:20
    ER
  • 11:15
    Pawn Stars: Best Of
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 11:25
    Love It or List It
    00:35
    Love Island
  • 11:25
    Buried in the Backyard
    00:50
    Castle
  • 12:00
    Wijzer Wonen
    00:50
    Herhalingslus
  • 11:52
    Zelf gedaan, goed gedaan
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 11:40
    Het Weekmenu
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 11:25
    Premier League
    01:00
    Six Nations
  • 11:30
    Shakespeare and Hathaway: Private Investigators
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 12:00
    NOS Journaal
    01:11
    EenVandaag
  • 12:00
    NOS Journaal
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 11:54
    Calimero
    00:25
    Sophie & Jeroen