Willy Sommers laat zich verrassen door collega-artiesten in eerste aflevering van 'Liefde voor Muziek'

zondag 14 februari 2021
Foto: VTM - © DPG Media 2021

Belgische artiesten, Belgische muziek en een Belgische locatie. In het nieuwe seizoen van 'Liefde voor Muziek' brengen Willy Sommers, Geike Arnaert, Tourist LeMC, Cleymans & Van Geel, Emma Bale, Ronny Mosuse en Bert Ostyn van Absynthe Minded één grote liefdesverklaring aan elkaars nummers.

Maandag laten de deelnemende artiesten hun muzikale creativiteit voor het eerst los op het oeuvre van muziekicoon Willy Sommers, koning van het Vlaamse lied. Wat maken de anderen van de nummers van Willy? Kiezen ze voor een monsterhit of een verborgen parel? Eén ding is zeker: met de nummers van Willy zijn meezingers nooit ver uit de buurt.  


Aan nummerkeuze is er alvast geen gebrek. Willy’s palmares bestaat uit maar liefst 500 nummers waaronder talloze hits die jong en oud moeiteloos meezingen. Voor de zanger zelf springt er alvast één nummer uit: 'Mijn absolute favoriet is 'Als een Leeuw in een Kooi'.' En het is die monsterhit waarmee Cleymans & Van Geel aan de slag gingen: 'Het is een geweldig nummer. We hebben er voor geijverd om dit te mogen zingen en zijn heel blij dat we dit nu kunnen doen', vertelt het duo.

Ook Geike Arnaert brengt een nummer uit Willy's 'Tien Om Te Zien'-periode. Als klein meisje bleef ze speciaal wakker voor dit programma. Ze brengt een eigen soulful versie van 'Het Water is Veel te Diep' in het Engels, al duurt het even voor de artiesten het nummer herkennen… 

Emma Bale, de jongste van de bende, zette de tekst van 'Laat De Zon In Je Hart' volledig naar haar hand en toverde het nummer om tot een bijzonder intieme versie: 'Ik zong dat altijd in de scouts. Ik heb het helemaal aangepast omdat ik er mijn eigen stempel op wou drukken. Het heet nu 'Lay Your Heart'. De thematiek is dezelfde, al is het geen polonaise meer maar een heel traag schuurlied.' Bert Ostyn koos voor de classic der classics: Z'even Anjers, Zeven Rozen'. Hij injecteerde wat ruigheid in zijn versie én een speelse knipoog die de andere artiesten weten te waarderen.

Niet alleen bekende hits passeren de revue, ook minder bekende nummers worden onder handen genomen. Ronny Mosuse ontdekte een verborgen parel waarvan hij wou dat hij die zelf had geschreven. ''Jenny' was een nummer op de B-kant in de jaren 70 en ik vraag me echt af waarom niemand dit ooit heeft opgemerkt als potentiële wereldhit.' Hij dompelde de song onder in een 'jazzy-vibe', die duidelijk in de smaak valt bij Willy. 'Ik heb nu deze versie gehoord en ik ga dat nummer terug uit de schuif halen tijdens concerten!', lacht hij.

Tourist LeMC koos, na de nodige twijfel en experimentjes, eveneens voor een minder bekend nummer. 'Al je nummers waar een leeuw in voorkomt, heb ik onder handen genomen. Maar er was altijd iets wat me tegenhield tot ik plots een nummer tegenkwam waarmee ik meteen een klik had.' Hij brengt 'Ik hou van U zoals je bent' met een erg catchy refrein en introduceert daarbij zelfs een gloednieuwe move…

Afsluiten doet 'the master himself' met een portie magie, letterlijk: 'Ik ga 'Magie' brengen van Philippe Robrecht. Als ik dit aankondigde bij 'Tien Om Te Zien' dacht ik altijd: dit nummer had ik zelf willen maken.'

'Liefde voor Muziek', vanaf maandag 15 februari om 20.40 uur bij VTM.

DOSSIER: Voorjaar 2021: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Carl Hamilton keert terug naar Stockholm na een geheim CIA-programma in de VS op het moment dat de stad geteisterd wordt door terrorisme. Kristin en Birger van de Zweedse geheime dienst SÄPO jagen op de terroristen. In Rusland wordt een man vermoord die zijn vriendin Elena nog net weet te vertellen dat ze in Zweden op zoek moet naar een man, Norling genaamd. In Stockholm krijgt Hamilton een speciale rol naast zijn functie bij de CIA. Vanaf nu is hij officieel dubbelagent.

'Hamilton', om 20.35 uur op Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 18:10
  China: Nature's Ancient Kingdom
 • 13:25
  Ketnet Junior
  19:00
  Sporza: EK Atletiek Indoor
 • 18:00
  Kulderzipken
  18:30
  Lucas en zo
 • 16:25
  The Voice van Vlaanderen
  18:15
  VTM Nieuws 17/18 uur
 • 13:30
  UK Open Darts
  18:15
  American Ninja Warrior
 • 17:35
  Timeless
  18:25
  Just Go with It
 • 17:40
  The Orville
  18:30
  Chicago Fire
 • 18:10
  Draken: Race naar de rand
  18:55
  Hallo K3
 • 18:10
  Bompa
  20:15
  America's Funniest Home Video's
 • 17:55
  Dag dokter
  19:20
  Stukken Van Mensen
 • 18:05
  Friends
  19:30
  Chateau Meiland
 • 18:00
  NCIS
  00:30
  C.S.I.: Crime Scene Investigation
 • 18:00
  De Gastentafel
  18:45
  Roger van Damme - Goud 2
 • 16:45
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 18:00
  De Vlaamse Top 10
  19:00
  Waar is dat feestje?
 • 17:57
  Nooit meer rommel in de garage 1
  18:16
  Tooldokter
 • 18:00
  Het Gesprek - Wouter Beke
  18:30
  De Koepelzaal
 • 18:00
  NOS Journaal
  18:20
  EenVandaag
 • 17:45
  Metterdaad
  18:15
  Nederland zingt
 • 18:10
  De Smerige Quiz
  18:35
  Voor het blok