VT4 vervolledigt cast van 'Vermist!'

maandag 26 februari 2007

Met Cathérine Kools (Firmin, Recht op Recht, Heterdaad, Sam, Aspe, Thuis, Wittekerke,…) is nu ook de vrouwelijke cast voor het VT4-fictieproject VERMIST! bekend. Cathérine Kools en Joke Devynck vertolken de twee vrouwelijke hoofdrollen naast de drie mannelijke topacteurs: Koen De Bouw, Kevin Janssens en Stan Van Samang. De opnames zullen half april starten.

M


et het afronden van de samenstelling van de cast, is de laatste van de drie belangrijkste doelstellingen voor de serie bereikt: naast sterke, aangrijpende verhalen en een hoge filmische production value, is er nu ook met Koen de Bouw, Kevin Janssens, Stan Van Samang, Cathérine Kools en Joke Devynck de uitermate sterke cast.

CSI-scenarist werkt mee aan 'Vermist!'

Verder heeft VT4 ook voor de uitwerking van de scenario's een bijzondere inspanning geleverd. Ervaren internationale scriptwriters, onder wie Matt Witten (CSI Miami, Law&Order, House MD,…), ondersteunen mee het creatieve talent van de Vlaamse scenaristen Bas Adriaensen en Philippe De Schepper. Philippe De Schepper werkt als scenarist en uitvoerend producent fictie bij Eyeworks. Bas Adriaensen schreef scenario's voor onder andere Witse, Sedes&Belli & Recht op Recht.

Financiering 'Vermist!'

Ook de laatste gaten in de financiering van Vermist! geraken stilaan gedicht: "We kregen en krijgen zeer positieve signalen van diverse partijen uit de markt, we hopen dit dan ook op vrij korte termijn te kunnen afsluiten" zegt hoofd lokale producties VT4 Klaas Cockx. VT4 doet ook een beroep op het Vlaams Audiovisueel Fonds. "We zijn ingegaan op de vraag van het VAF om voor Vermist! een mogelijke bioscoopexploitatie te voorzien. Ook de filmdistributiesector is daarin vragende partij gebleken. Vandaar dat de pilootaflevering wellicht met het oog op een eventuele bioscooprelease wordt gedraaid, al hangt dat af van de steun van het VAF dat het dossier nog behandelt."

Cel Vermiste Personen

De politiereeks "Vermist!" is gebaseerd op grondige research. De Cel Vermiste Personen van de Federale Politie is al geruime tijd betrokken bij de voorbereidingen van de serie. Teamleider Alain Remue en zijn rechterhand Guido Van Rillaer nemen alle verhalen technisch en dramatisch met onze scenaristen door. Zij krijgen trouwens onverminderd toegang tot de archieven van de cel die al duizenden verdwijningverhalen bevat.

Klaas Cockx: "Het uitgangspunt was om naast de traditionele politieseries (whodunits, politiesoap) een modernere dramareeks rond een politie-eenheid te ontwikkelen. Research bij de Cel Vermiste Personen van de federale politie leerde al snel dat zij hiervoor de geschikte eenheid waren. De keuze voor de "Cel Vermiste Personen" als centraal gegeven voor de serie geeft het project meteen ook een bijzondere maatschappelijke relevantie: de afgelopen tien jaar hebben immers weinig gebeurtenissen de publieke opinie zo indringend beroerd als bvb. de affaire Dutroux of de vermiste kinderen Stacy en Natalie in Luik".

Hoge filmische production value

Ervaren filmmakers als regisseur Jan Verheyen, DOP Frank van Eeden, art director Kurt Loyens staan garant voor een hoogwaardige filmische aanpak van de serie. Naast de bijzondere inspanningen voor wat betreft decor, lokaties en speciale effecten, zal de volledige serie eveneens op pellicule worden gedraaid.

Jan Verheyen: "Het is een fantastisch vooruitzicht dat ik binnenkort met deze absolute dreamcast mag samenwerken. Maar ook de gastrollen zullen verrassend ingevuld worden. Half april beginnen we eraan. En ik heb er alvast ontzettend veel zin in."

DOSSIER: Vermist (VT4)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Ludo Busschots in 'Albert II'

Na een incident tijdens een receptie voor de legertop, wordt duiker Rick Symons naar het 40ste Search and Rescue smaldeel in Koksijde gestuurd. Rick wordt er opgenomen in de competente, maar licht aparte Sea King crew. De grootste verrassing is de aanwezigheid van Alex, de vrouwelijke medic, waarmee Rick eerder al een kleine aanvaring heeft gehad. De overplaatsing naar Koksijde dwingt Rick tot nog een andere confrontatie. Die met zijn verleden.

'Windkracht 10: Koksijde Rescue', film uit 2006 nav. het overlijden van Ludo Busschots, om 21.25 uur op Eén.

Dossiers