VT4 verschuift 'Temptation' en schrapt 'CSI'

maandag 9 maart 2009

Het gaat niet goed met VT4 de laatste tijd. Het najaar van de zender was bezwaarlijk succesvol te noemen. Begin dit jaar werd de hakbijl in de programmering gezet. 'Back to Basics' met sterke reality en aangekochte topseries werd het motto. Voorlopig kende de operatie maar weinig succes. En dat beginnen ze in Zaventem blijkbaar te beseffen.

V


orige week kon je er niet naast. VT4 kondigde met veel bombarie het nieuwe, zevende, seizoen van 'Temptation Island' aan. Je zette de radio aan en hoorde een reclamespotje, je keek VT4 en zag een aankondigingstrailer. En dan vergeten we nog de grote affiches in het straatbeeld. Het kon niet anders of 'Temptation Island' zou weer een succes worden. De kijker besliste daar helaas anders over. De tweede aflevering op donderdag kon nog amper 150.000 geïnteresseerden boeien. Vlaanderen lijkt wel uitgekeken op de eens zo succesvolle babes en binken.

De magere kijkcijfers van 'Temptation Island' noopten VT4 tot schuiven met het programmaschema. De eens zo populaire realityshow wordt doorgeschoven naar 22.30 uur in de hoop om meer kijkers te lokken. Ook de buitenlandse topper 'CSI' deelt in de brokken. Vorige week werd nog met veel luister de eerste aflevering van de nieuwe reeks aangekondigd. De tweede aflevering krijgen we voorlopig niet te zien. De programmadirectie van VT4 heeft namelijk beslist om de Amerikaanse politieserie voorlopig weer in de kast te stoppen.

VT4 had ook het Nederlandse BNN-programma 'Try before You Die' klaarstaan, maar dat programma haalt voorlopig het scherm niet. De start wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Het lijkt erop dat ze bij VT4 niet goed weten hoe ze de tegenvallende resultaten van de laatste tijd best counteren. In de beginjaren van de zender was het ook al de tactiek om geregeld het programmaschema door elkaar te halen. Dat leidde toen bijna dagelijks tot boze reacties van kijkers die hun favoriete programma's hierdoor misten. VT4 koos de laatste jaren voor stabiliteit in de programmering, dit tot ieders tevredenheid. Het lijkt er nu echter op dat VT4 opnieuw in oude gewoontes aan het vervallen is.

LEES OOK: Zoete wraak in nieuwe aflevering 'Temptation Island'

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

DOSSIER: 'Temptation Island: De 7 Hoofdzonden' (VT4)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Een meisje wordt verkracht, de dader is onvindbaar. Wanneer er 's nachts opnieuw een oproep binnenkomt van een aanranding wordt de dader herkend door de slachtoffers. Alle beschikbare eenheden gaan op jacht. Het wijkteam snelt te hulp naar een oude man die levenloos langs de kant van de weg ligt. Een jonge vrouw wordt door haar vader dood aangetroffen op haar appartement, de terreinondersteuner leidt zijn team bij het onderzoek naar een verdacht overlijden. In het wijkkantoor komt een vrouw aangifte doen van seksueel misbruik, ze werd als kind door twee mannen misbruikt en heeft het daar nog steeds zeer moeilijk mee.

'Politie 24/7', om 21.10 uur op Eén.

Dossiers