Van wielergod tot persona non grata: documentaire 'Lance' vanaf zondag op VIER

zaterdag 26 september 2020
Foto: VIER - © SBS Belgium 2020

'Ik zal je mijn waarheid vertellen. Ik zal niet liegen.' Dat beweert Lance Armstrong in de spraakmakende documentaire 'Lance', die vanaf zondag 27 september vier weken lang te zien is op VIER.

'Lance' vertelt het intrigerende verhaal over de opkomst van de Amerikaanse wielerlegende Lance Armstrong, zijn strijd met teelbalkanker, zijn zeer succesvolle carrière, zijn zeven opeenvolgende Tour de France-zeges én zijn ondergang nadat hij in 2013 opbiechtte dat hij betrokken was bij één van de grootste dopingschandalen allertijden. Het deed de wielersport op zijn grondvesten daveren. Waarom dopeerde hij zich? Wanneer deed hij dat voor het eerst? Waarom loog hij daarover? En hoe kon alles al die jaren onder de radar blijven?


Bekijk hier de trailer!

Armstrong deelt voor het eerst zijn volledige verhaal met het grote publiek. 7 jaar na zijn onthullingen werpt deze unieke reeks nieuw licht op het grootste schandaal uit de wielergeschiedenis met straffe interviews, gewaagde vragen en keiharde feiten.

Al van kleins af aan was Lance Armstrong een winnaar pur sang. Hij moest en zou altijd winnen en beter zijn dan de rest. Om dat te verwezenlijken zocht hij zijn toevlucht in epo, bloedtransfusies, groeihormonen en testosteron. Het stond allemaal op zijn het menu. Normen en waarden maakten plaats voor roem en glorie, te allen prijze.

De Amerikaanse documentairemaakster Marina Zenovich probeert in deze unieke docu in Armstrong's hoofd te kruipen en antwoorden te vinden op de vele 'waarom'-vragen. Ook vrienden, famile, ex-ploegmakkers en -ploegleiders en vijanden delen hun ervaringen met de fascinerende en schijnbaar onaantastbare wielergod. Of hoe een sport een mens kan beïnvloeden. En een mens een onherstelbare impact kan hebben op een sport.

'Lance', vanaf zondag 27 september om 21.30 uur op VIER.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Nadat hij een eeuwenoude oorlog heeft ontketend met de Frost Giants door een verbod van zijn vader Odin te negeren, wordt de arrogante Thor verbannen naar de aarde voor een lesje in nederigheid. Daar blijkt de gevallen god zijn hamer Mjolnir niet meer te kunnen gebruiken. Pas als hij zich een waardige held toont, zal hij zijn goddelijke krachten terugkrijgen. Maar dan wordt Thor verliefd op de jonge wetenschapster Jane. Terwijl zij een relatie beginnen, moet Thor de aarde zien te vrijwaren van de duistere krachten die zijn aartsvijand vanuit het hemelrijk Asgard naar de aarde stuurt. Weet Thor zich als een echte held te gedragen en krijgt hij zijn krachten terug?

'Thor', film uit 2011 met oa. Chris Hemsworth en Natalie Portman, om 20.35 uur op VTM 3.

Dossiers