'Sex And The City' blaast 25 kaarsjes uit met expo in New York

woensdag 7 juni 2023
Foto: © HBO/Streamz 2023

Wie New York zegt, zegt 'Sex and the City'. Vandaag, op 6 juni 2023, is het exact 25 jaar geleden dat de serie voor het eerst op televisie verscheen. Maar ze staat nog steeds in het collectieve geheugen gegrift en is te herbekijken op Streamz.

De serie bood een verfrissende kijk op het leven van moderne vrouwen in New York City, met ongefilterde gesprekken over liefde, seks en relaties. Daarbovenop had de reeks de ongelooflijke kracht om nieuwe trends op de kaart te zetten: de cosmopolitan werd plots hét drankje van een hele generatie, talloze hotspots in New York werden veelvuldig bezocht na een verschijning in de reeks en de modewereld werd verliefd op Carrie's (Sarah Jessica Parker) opvallende outfits. Ter gelegenheid van dit jubileum en het tweede seizoen van de vervolgserie 'And Just Like That...' opent in New York de expo 'And Just Like That… It’s Been 25 Years, A Sex and the City Experience'. Fans kunnen gratis kaarten reserveren via http://satc25experience.com.


Voor wie later een reisje naar New York plant, deelt stadsgids Patrick Van Rosendaal van BENY hieronder 6 'Sex and the City' hotspot in de stad waar het 25 jaar geleden allemaal begon. De reeks herbeleven kan ook door alle afleveringen (opnieuw) te bekijken op Streamz of met het nieuwe seizoen van 'And Just Like That...' dat vanaf 23 juni te zien is op de Vlaamse streamingdienst.

Sinds 1998 kunnen we de belevenissen van Carrie, Miranda (Cynthia Nixon), Charlotte (Kristin Davis) en Samantha (Kim Cattrall) in het bruisende New York meevolgen. The Empire City is al zeven seizoenen lang de perfecte achtergrond voor de avonturen van de drie vriendinnen. De expositie 'And Just Like That… It’s Been 25 Years, A Sex and the City Experience' is ontworpen om fans volledig onder te dompelen in de wereld van Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha. De expo is vanaf donderdag 8 juni 2023 tot en met zondag 11 juni 2023 geopend.

Ook Patrick van Rosendaal van BENY wist zich te laten charmeren door deze betoverende stad. Als Belgische Amerikaan, gids in NYC en auteur geeft hij zijn favoriete hotspots graag mee, ter ere van 25 jaar 'Sex and the City' en het nieuwe seizoen van 'And Just Like That...':

1. Appartement van Carrie Bradshaw: 66 Perry St
Liefhebbers van de serie weten gelijk om welk huis het gaat. Het appartement van Carrie Bradshaw is al jaren een toeristische trekpleister in New York City. De iconische trap en deur komen in 'Sex and the City' en 'And Just Like That...' regelmatig voorbij. In Perry Street in de Upper East Side van Manhattan vind je 'Carrie's stoop'. Poseer voor haar huis, op de trappen waar ze talloze keren afhuppelde, zoende of grote beslissingen nam. Je kan het huis moeilijk missen, want sinds de serie is de straat ontzettend populair geworden. Sinds november 2022 kan je zelfs verblijven in het appartement dat tot dan toe gesloten was voor publiek. Het appartement van Carrie is namelijk te boeken via Airbnb. Inclusief een kijkje in haar kleding- en schoenenkast.

In 'And Just Like That...' komt er een einde aan het huwelijk van Carrie en Big. Na de dood van Big, vindt Carrie het lastig om in haar oude liefdesnest te blijven wonen. Ze roept de hulp in van haar nieuwe vriendin en makelaar Seema Patel (Sarita Choudhury) en die vindt uiteindelijk een nieuw, licht, ultra-modern appartement in Tribeca. Carrie twijfelt niet en waagt de sprong. Maar na haar hele leven door te brengen op de Upper East Side, kan ze er moeilijk aarden. Staat er in het nieuwe seizoen terug een verhuis op het programma of kan ze haar doorleefde en knusse stijl een plaats geven in haar nieuwe woonst?

2. SoHo House New York: 29-35 9th Ave (Meatpacking District)
SoHo House New York is gevestigd in een omgebouwd pakhuis in het Meatpacking District in Manhattan. Het hotel heeft 44 slaapkamers, een grote clubruimte, een restaurant, een evenementenruimte, een spa en een dakterras met een zwembad en bar. In aflevering 10 van het laatste seizoen is het bloedheet in Manhatten en waagt Samantha haar kans om een plons te maken maar tevergeefs... SoHo House was de enige plek in de stad waar PR-kanon Samantha zich niet naar binnen kon praten. Soho House is vandaag nog steeds zeer exclusief, zo worden lidmaatschappen enkel aangeboden aan de elite. Ook niet-leden kunnen een kamer boeken in het hotel, met prijzen vanaf ongeveer €600,00 per nacht, exclusief belastingen. Voor die som krijg je toegang tot de bars, het restaurant, de spa en ja, ook dat zwembad op het dak.

3. Magnolia Bakery: 401 Bleecker Street (Greenwich Village)
De eerste Magnolia Bakery werd in 1996 geopend door Jennifer Appel en Allysa Torey. De bakkerij begon met het maken van cupcakes met overgebleven cakebeslag. Er wordt wel eens gezegd dat Magnolia Bakery de 'cupcake trend' in gang heeft gezet. In 1999 publiceerden eigenaren Jennifer Appel en Allysa Torey 'The Magnolia Bakery Cookbook'. In aflevering 5 van het derde seizoen van 'Sex and the City' vertelt Carrie aan Miranda over haar verliefdheid op Aidan. Dit terwijl ze roze cupcakes eten op een bankje voor deze bakkerij. Dit was genoeg om Magnolia Bakery op de wereldkaart te zetten, de impact van de serie was enorm en veranderde het leven van Jennifer en Allysa voorgoed. Wat begon als een lokale cupcakewinkel in Bleecker Street, is nu uitgegroeid tot een must-do in NYC met meer dan twintig locaties. De originele zaak in Bleecker Street voelt nog steeds huiselijk aan. Leuk weetje: er werd zelfs een cupcake vernoemd naar Ms. Bradshaw!

4. Buddakan: 75 9th Ave
Het Pan-Aziatische clubrestaurant is al sinds eind jaren '90 een vaste waarde in het nachtleven van NYC. Buddakan opende voor het eerst in Philadelphia in 1998 door restauranthouder Stephen Starr en breidde uiteindelijk uit naar de Big Apple in 2006 (twee jaar nadat de laatste aflevering van 'SATC' was uitgezonden). Het was meteen een hit vanwege de weelderige inrichting (geïnspireerd op het 16e-eeuwse Frankrijk), compleet met dramatische kroonluchters en kroonlijsten, beroemde klanten en eigenlijk een uitstekende Aziatische keuken. In de eerste 'Sex and the City'-film gaven Carrie en Big (Chris Noth) hier hun verlovingsfeestje in een chique privé-eetkamer. Na een verrassingsoptreden van Steve (David Eigenberg), laat Miranda zich leiden door haar gebroken hart en maakte ze een onvoorzichtige opmerking tegen Big. Die resulteerde in een ruzie tussen hem en Carrie op hun speciale dag.

5. Meatpacking District
Een hippe commerciele wijk in het westelijke puntje van de stad. Je vindt er het Whitney Museum of American Art, chique winkels met designerkleding en een deel van de High Line, een hooggelegen park op de voormalige spoorlijnen. Wist je dat deze wijk zijn naam dankt aan het feit dat er vroeger ongeveer 250 vleesverwerkingsbedrijven stonden. Momenteel zijn dat er nog maar een stuk of dertig en staat deze wijk vooral bekend om uitgaan en mode. Meat Packing District voelt qua sfeer heel anders aan dan de rest van Manhattan. In de eerste aflevering van het eerste seizoen van 'And Just Like That...' eten Carrie, Miranda en Charlotte in het Whitney Cafe in deze wijk. De revival had een onvergetelijke achtergrond nodig om de kijkers na zoveel jaar opnieuw te overtuigen en deze ruime locatie was hiervoor de perfecte plek.

6. The High Line: tussen Gansevoort Street (Meatpacking District) en West 34th Street, ter hoogte van 10th en 12th Avenue.
Het is een lang uitgestrekt park op verhoogde treinrails midden in Manhattan. Het park loopt van Meatpacking District tot Hudson Yards en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Tijdens een wandeling door het park heb je een geweldig uitzicht op Manhattan en de Hudson River en is een aangename afwisseling met de drukte van de straten in Manhattan. Het park werd getoond in het laatste seizoen van de show. In aflevering 18 van seizoen 3 is deze plek het decor van de scene waarin Samantha het goedmaakt met haar luidruchtige buren en hen uitnodigt voor een feest op het dak.

Op 6 juni 2023 viert 'Sex and the City' zijn 25ste verjaardag. De volledige originele reeks is te zien op Streamz. Vanaf 23 juni is het tweede seizoen van de vervolgreeks 'And Just Like That...' wekelijks te zien op Streamz. De serie is geregisseerd door Michael Patrick King, met in de hoofdrollen Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kristin Davis.

De expo ​ 'And Just Like That… It’s Been 25 Years, A Sex and the City Experience' vindt plaats op 477 Broadway in New York City en is vanaf donderdag 8 juni tot en met zondag 11 juni geopend.

Wie een reis naar New York City plant, kan ten allen tijden een Sex and the City tour volgen met stadsgids en auteur Patrick Van Rosendaal. Om dit te plannen kun je hem contacteren via Instagram (https://www.instagram.com/patrickvanrosendaal/) of via de website van BENY (https://beny.be/).


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The White Lotus 2' (Streamz)

Wanneer Tanya een uitnodiging krijgt van de expat Quentin, brengt Portia de dag door met zijn verleidelijke neef. Na terugkeer van haar reis met Daphne wordt een opgeluchte Harper verrast door een bewijsstuk van Ethans avondje uit.

'The White Lotus ', om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 02:30
    Journaallus
    08:00
    radio2 op VRT 1
  • 23:35
    Nachtlus
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:30
    Geen uitzending
    06:10
    Kabouter Plop
  • 03:15
    Geen uitzending
    07:10
    Ik vertrek XL
  • 01:30
    Geen uitzending
    11:45
    Siren
  • 02:15
    Geen uitzending
    13:35
    Te bepalen
  • 03:55
    Married ... With Children
    02:10
    JAG
  • 00:10
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 01:20
    Geen uitzending
    08:30
    Nuances
  • 03:25
    Geen uitzending
    08:10
    Criminal Minds
  • 04:00
    Geen uitzending
    02:20
    Backroad Truckers
  • 02:15
    Geen uitzending
    07:40
    Love It or List It
  • 01:15
    Geen uitzending
    07:25
    Menendez: Blood Brothers
  • 00:35
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 04:00
    Hallo Roger
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 04:00
    Comfort Food
    02:10
    De Wereldkeuken
  • 02:10
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 03:50
    Silent Witness
    02:35
    Vienna Blood
  • 02:13
    NOS Journaal
    02:02
    EenVandaag
  • 02:16
    Nieuwsuur
    08:00
    Vroege Vogels
  • 03:29
    Sophie & Jeroen
    02:51
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal