Ontmoet de 'Echte Meisjes in de Jungle'

maandag 19 februari 2024
Foto: Videoland - © RTL 2023

Twaalf bekende Nederlandse reality sterren moeten zien te overleven in de wildernis zonder alle luxeproducten die ze thuis gretig gebruiken.

In twee teams strijden ze tegen elkaar en banen ze zich een weg terug naar de bewoonde wereld. Wie bereikt als eerste het eindpunt en wordt daarmee 'Het Echte Meisje van de Jungle'? En wie zijn die bekende reality sterren?


Valerio Zeno is opnieuw presentator van het programma. Verder zien we in het tweede seizoen presentatrice Michella Kox die al een vierde keer deelneemt aan het programma, zangeres Louisa Janssen die voor een tweede keer terugkeert, vlogger en zangeres Famke Louise, 'Love Island' deelneemster Imen Dirie, 'Big Brother' ster Kelly van der Veer, Shanta Bakker die met haar vriend Joel deelnam aan 'Temptation Island', realityster Jacomien Zoer, 'Married at First Sight' deelneemster Deveny Sooda, 'Temptation VIP' Shirley Cramer, 'Ex on the Beach' deelneemsters Esmee Ipema en Lesley Versprille en styliste Michelle Loots die in Nederland bekend is als vriendin van Roy Donders.

Michella Kox ​ ​ ​
Echte Meisjes zou niet compleet zijn zonder de OG, dé queen of the jungle – Michella Kox! Natuurlijk is ze er ook dit seizoen gewoon weer bij, want zoals ze zelf zegt én inmiddels luidkeels bezingt: 'ik ben net een kakkerlak, ik kom gewoon weer terug'! Ze neemt al voor de vierde keer deel aan 'Echte Meisjes'. In 2011 eindigde ze op de vijfde plaats in het allereerste seizoen van 'Echte Meisjes in de Jungle', in 2013 eindigde ze op een gedeelde negende plaats in 'Echte Meisjes op de Prairie' en in 2023 keerde ze terug voor het nieuwe seizoen nadat het programma tien jaar lang niet te zien was. Ze is erop gebrand om dit jaar te winnen, zodat ze -naar eigen zeggen- volgend jaar écht niet meer terug hoeft te keren naar deze miserie…

Louisa Jansen
Ook deze realityster is terug van weggeweest nadat ze vorig jaar opdook als één van de 'Echte Meisjes'. Met Michella stak ze flink haar handen uit de mouwen in hun eigen reality programma 'Michella en Louisa Werken Mee' en samen met haar man Rowan heeft ze op een camping in de Franse Dordogne extra kunnen oefenen op 'een primitief leven'. Vorig jaar moest ze het programma verlaten na een verhitte discussie met mede-kandidate Esmee Impema, maar nu is ze helemaal klaar om met een schone lei de jungle te betreden!

Famke Louise
Artiest, vlogster en model Famke Louise brak vijf jaar geleden door bij het grote publiek met haar hit ‘Op Me Monnie’, dat inmiddels ruim vijftien miljoen keer bekeken is op YouTube. Voor deze artiest van Nederlandse bodem is Suriname geen onbekend terrein, want haar vriend Denzel is Surinaams en hun zoontje dus half-Surinaams. Deze twee zal ze dan ook het meest missen, maar ze vertrekt met een gerust hart richting de jungle.

Imen Dirie
Ze deed maar liefst twee keer mee aan 'Love Island' en net omdat iedereen haar al kende van het liefdesprogramma, leek het Imen leuk om aan iets totaal anders deel te nemen. In 'Love Island' staat liefde en vriendschap centraal, maar nu verhuist ze van een villa op een zonnig eiland naar de tropische jungle van Suriname. Waar ze het minst naar uitkijkt is de dieren die daar zullen rondkruipen.

Kelly van der Veer
In 2001 deed Kelly mee aan 'Big Brother', waardoor ze de allereerste transgender op de Nederlandse televisie is en zo uitgroeit tot boegbeeld. Afgelopen jaar is er een documentaire over haar leven uitgekomen, waarin ze meer vertelt over haar jeugd en haar keuze om de prostitutie in te gaan. Iets waar ze veel aan zal hebben in de jungle, denkt ze, want dat is natuurlijk net topsport!

Shanta Bakker
Shanta uit Enschede is de jongste van de groep. Samen met haar vriend Joel overleefde ze 'Temptation Island: Love or Leave', maar niet nadat ze Joel na afloop nog even met strenge regels om de oren sloeg. 'Temptation' maakte één ding heel duidelijk: je kunt Shanta maar beter te vriend houden. Wat ze het meeste zal missen in de jungle McDonald’s natuurlijk!

Jacomien Zoer
De fanatieke Jacomien werd bekend door de serie 'Urk', een docuserie over het dagelijks leven van de kleurrijke inwoners van het unieke vissersdorp Urk. Daarin is ze vooral te zien met haar gay best friend Albert. Deze Urker gaat de jungle in met een duidelijke missie. Niet alleen om haar twee dochters trots te maken, maar vooral het hele dorp. Ze wil niets liever dan de eerste Urker zijn die de jungle heeft overwonnen!

Deveny Sooda
Deveny werd bekend door haar deelname aan 'Married at First Sight', de Nederlandse versie van 'Blind Getrouwd' waar ze geen blad voor haar mond nam tegen haar kersverse echtgenoot. Omdat ze zelf uit Suriname komt, voelt ze een enorme druk om goed te presteren.

Shirley Cramer
Haar vrienden noemen haar ook wel ‘Zeurley’, omdat ze lekker kan klagen. Suriname is echter niet haar eerste avontuur, want ze deed al eerder mee aan programma’s als 'Temptation Island VIPS' in 2019 en 'Ex on the Beach' in 2021. Dit keer hoopt ze niet alleen op meer succes maar weet ze gewoonweg zeker dat ze zal winnen, want dat is wat haar waarzegster Tineke haar heeft voorspeld.

Esmee Ipema
Esmee staat samen met haar zus Sharon bekend als de 'Terror Twins' sinds ze in 2017 voor het eerst deelnamen aan 'Ex on the Beach: Double Dutch'. In 2019 keerden ze samen terug voor het vijfde seizoen met 'All Stars'. Sinds het vorige seizoen van 'Echte Meisjes in de Jungle' is Esmee ook zonder haar tweelingzus te zien op het scherm. Nadat ze kort voor de finale naar huis ging door een blessure, krijgt ze dit jaar een tweede kans.

Lesley Versprille
Lesley was één van de populairste deelnemers van 'Ex on the Beach: Double Dutch', samen met Shirley nam ze in 2021 deel aan het zevende seizoen van de spraakmakende realityreeks. Haar populariteit nam toe mede door haar openheid over haar seksleven. Dat is dan ook hetgeen dat ze het meest zal missen in de jungle: seks!

Michelle Loots
Michelle werd twee jaar geleden bekend als ‘de vriendin van Roy Donders'. De Nederlandse stylist en volkszanger bleek een partner te hebben! Michelle is extra gemotiveerd om de jungle te overwinnen. Zij heeft suikerziekte. Ze wil bewijzen dat je, ondanks je ziekte of beperking, meer aankunt dan je denkt – zélfs de jungle!

'Echte Meisjes in de Jungle' is een productie van Warner Media. Het nieuwe seizoen is vanaf donderdag 22 maart 2024 te zien op Streamz, elke week verschijnen er twee afleveringen.


DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-renie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 02:15
  Journaallus
  06:00
  Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
 • 01:10
  Nachtlus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 05:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 05:15
  Geen uitzending
  06:00
  Plop & de Peppers
 • 03:30
  Geen uitzending
  07:20
  Achter gesloten deuren
 • 01:05
  Geen uitzending
  08:45
  Wordt aangekondigd
 • 01:05
  Geen uitzending
  14:10
  Ultimate Police Interceptors
 • 05:20
  Married ... With Children
  01:30
  Baywatch
 • 01:10
  Geen uitzending
  06:00
  Joe
 • 05:00
  Geen uitzending
  06:00
  TEAM OCHTEND
 • 05:00
  Geen uitzending
  02:05
  ER
 • 05:25
  Geen uitzending
  01:20
  Sydney Harbour Force
 • 05:00
  Geen uitzending
  06:25
  Extreme Makeover: Home Edition
 • 05:00
  Geen uitzending
  07:45
  Dead Asleep
 • 00:40
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 05:40
  Publireportage
  06:00
  Nog Even Soezen
 • 05:15
  De Sterrenkaart
  02:20
  Tot op het Bot: Het Varken
 • 03:55
  Tennis
  01:45
  Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
 • 05:10
  Murdoch Mysteries
  02:10
  The Change
 • 03:19
  NOS Journaal
  02:03
  EenVandaag
 • 01:09
  Nieuwsuur
  07:00
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 05:40
  Olly, het kleine witte busje
  02:36
  Podium Zwart Unplugged