Oktober barst van de straffe programma's op Ketnet

woensdag 12 oktober 2022
Foto: Ketnet - © VRT 2022

Ketnet lanceert de komende weken heel wat gloednieuwe programma's. Met 'Interstellar Ella' brengt Ketnet alweer topanimatie van Belgische bodem. 'De Faker' is een straffe realityshow met de Ketnet-wrappers, '12 Is Veel Meer' zorgt voor een unieke terugblik op het eerste jaar in het middelbaar en ook het podcastaanbod van Ketnet wordt uitgebreid met Bedankt voor niks!, dé adviespodcast voor Ketnetters.

'Interstellar Ella': bovenaardse animatie van Belgische bodem
Op 17 oktober gaat 'Interstellar Ella' van start, een gloednieuwe animatiereeks die de Ketnetters meeneemt op een fantastisch avontuur in het universum, tussen sterren en planeten langs komen en meteoren… omarmd door warmte, vriendschap, respect, tolerantie en emancipatie. 'Interstellar Ella' is een animatiereeks van animatiestudio Fabrique Fantastique (bekend van 'Ridder Muis' en 'Vos en Haas'). De reeks is een coproductie tussen Ketnet, Fabrique Fantastique en Appartement 11, TVO, TFO, Radio Canada, Knowledge Kids en Warner Bros. Discovery en zal naast België ook te zien zijn in 150 landen waaronder Canada, Noorwegen, Zweden en Finland.


'Ketnet investeert jaarlijks in verschillende animatiereeksen van Vlaamse studio's. Ook dit najaar brengt Ketnet met Interstellar Ella ​ een reeks van eigen bodem naar het scherm, die ook internationaal veel weerklank krijgt. Het is een heel mooie kennismaking met de ruimte, die kinderen doet dromen en nadenken over wat er rond onze aarde gebeurt', aldus Annemie Gulickx, netmanager Ketnet.

In de verre toekomst, is een zevenjarig meisje genaamd Ella haar limieten aan het opzoeken in een speeltuin The Milky Way. Ella is een pientere meid die heel nieuwsgierig is en vol van ambitie. Ze zal niet stoppen tot ze heeft ontdekt wat het universum voor haar in petto heeft. Een natuurlijk geboren leider, Ella en haar beste vrienden - Slippy (een inwoner van de ruimte) en Madhu (een alien) - ontdekken nieuwe werelden en doen geweldige dingen die niemand anders ooit heeft gedaan.

'Interstellar Ella' vanaf maandag 17 oktober op Ketnet, VRT MAX, Ketnet.be en in de Ketnet-app. De reeks wordt gedistribueerd door Aardman (bekend van 'Shaun het schaap' en 'Wallis & Gromit') en wordt gemaakt met de steun van het VAF, Screen Flanders, Creative Europe Media en de Belgische Taks Shelter.

'De Faker': welk team van Ketnet-wrappers ontmaskert 'De Faker'?
'De Faker' is een realityshow waar in elke aflevering, bij een Vlaams gezin, één gezinslid wordt vervangen door een acteur, de zogenaamde 'Faker'. Twee teams van Ketnet-wrappers nemen het in het programma tegen elkaar op. Welk team ontdekt het vaakst de identiteit van een faker? Slagen de Ketnet-wrappers er niet in om de faker te ontmaskeren dan wint het gezin de faker-beker én een uitstap naar een leuk pretpark.

'De Faker' is gebaseerd op het NPO-programma 'De Faker' dat sinds 2020 loopt op Zapp. 'De Faker' zal te zien zijn vanaf woensdag 12 oktober op Ketnet, VRT MAX, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

'12 Is Veel Meer': een unieke inkijk in de generatie van 2009
Vorig jaar maakten de Ketnetters kennis met de docureeks '12 Is Veel'. Een unieke inkijk in het leven van twaalfjarigen tijdens de zomer van 2021. De zomer voor ze de overstap maken naar het middelbaar onderwijs. Host en luisterend oor Ketnet-wrapper Gloria Monserez vormt de verbindende factor tussen alle jongeren. In het vervolg van de docureeks blikt Gloria in '12 Is Veel Meer' samen met de ondertussen 13-jarigen terug op hun eerste jaar in het middelbaar. Ze ontmoeten mekaar voor het eerst en praten over hoe dat belangrijke jaar voor hen geweest is.

'12 Is Veel Meer' in een tweedelige docureeks die vanaf 22 oktober te zien is op VRT MAX, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

'Bedankt voor niks!': gloednieuwe podcast vol advies
Na succesvolle luisterverhalen van 'Nachtwacht', 'Ridder Muis', 'Zita en Gloria', '3Hz: het mysterie van de Celestine' en de 'Fantaseerspelen' breidt Ketnet opnieuw het aanbod rond de luisterbeleving uit. 'Bedankt voor niks!' is dé advies-podcast voor elke Ketnetter die met zijn handen in het haar zit. 'Hoe smokkel ik stiekem snoep mee op vakantie?' of 'Ik heb de lievelings-T-shirt van mijn zus kapotgemaakt, wat moet ik doen?'. Deze vragen worden achtergelaten op het antwoordapparaat van Ketnet-wrappers Nidal van Rijn en Thomas De Smet. Elke aflevering beluisteren zij de vragen van Ketnetters en formuleren hierop een origineel en vooral immens absurd antwoord.  

'Bedankt voor niks!', vanaf 14 oktober iedere vrijdag op Ketnet.be, in de Ketnet-app en op VRT MAX.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Jacques en Axel trekken naar de rommelmarkt in het centrum van Gent. Stand-upcomedian Henk Rijckaert vormt een duo met Jacques, terwijl Belle Perez met Axel op stap gaat. Samen gaan ze op zoek naar objecten die het meeste geld gaan opleveren tijdens de veiling.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    02:30
    Journaallus
  • 01:20
    Nachtlus
    07:30
    Wordt aangekondigd
  • 06:05
    Bumba
    05:00
    Geen uitzending
  • 06:05
    Kabouter Plop
    05:15
    Geen uitzending
  • 03:30
    Geen uitzending
    06:55
    Blind getrouwd: Australië
  • 00:50
    Geen uitzending
    11:30
    Sturm der Liebe
  • 01:30
    Geen uitzending
    01:10
    Walker, Texas Ranger
  • 05:45
    Married ... With Children
    01:25
    Baywatch
  • 06:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    04:50
    Geen uitzending
  • 05:00
    Geen uitzending
    02:20
    Neighbours: A New Chapter
  • 05:55
    Geen uitzending
    02:20
    Backroad Truckers
  • 05:00
    Geen uitzending
    07:15
    Extreme Makeover: Home Edition
  • 05:00
    Geen uitzending
    07:45
    Menendez: Blood Brothers
  • 06:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 06:04
    Leven als vakman
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 06:05
    De Sterrenkaart
    02:30
    Tot op het Bot: Het Varken
  • 04:10
    Tennis: Charleston Open 2024
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 06:00
    Ghosts
    02:20
    Scott & Bailey
  • 05:56
    Nederland in Beweging
    02:17
    NOS Journaal
  • 01:11
    Nieuwsuur
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 06:03
    Teletubbies
    02:31
    Podium Zwart Unplugged