Nieuwe talentenjacht 'Can You Duet' krijgt vorm

maandag 7 januari 2008

Wouter Van Belle, Ronny Mosuse en Roos Van Acker vormen de strenge drie-koppige jury voor de audities van 'Can You Duet' op VT4. Door de massale inschrijvingen heeft de vakjury heel wat selectiewerk voor de boeg. De eerste auditie is afgelopen weekend gehouden in het Limburgse Beringen en daarmee is het startschot van Can You Duet officieel gegeven. De twee volgende audities worden gehouden in Gent en Antwerpen.

F


elice en Ann Van Elsen gaan in deze spetterende talentenjacht op zoek naar hét nieuwe hitduo van Vlaanderen. Het programma zal zangers en zangeressen met elkaar combineren tot uiteindelijk het winnend duo gekend zal zijn. Tijdens de live shows zal er telkens met een andere partner gewerkt moeten worden en dit allemaal onder begeleiding van professionele coachen, bewegings- en zangleraars. De kijker thuis zal mee beslissen wie het nieuwe hitduo wordt, maar eerst moeten de kandidaten dus door de audities geraken. De ervaren vakjury zal de duetten met valse noten onverbiddelijk naar huis sturen.

Even voorstellen:

WOUTER VAN BELLE (1964) is geen naam die bij de gemiddelde Vlaming een belletje zal doen rinkelen, maar in de muziekwereld is zijn naam een begrip. Sinds eind jaren tachtig behoort Wouter Van Belle tot de absolute top muziekproducers in België. Zijn palmares spreekt boekdelen: Axelle Red, Novastar, Gorki, Noordkaap, Flip Kowlier, Laïs, Roland. Het lijstje Van Belle-producties is nauwelijks bij te houden, en de diversiteit van artiesten waarmee hij werkt dwingt respect af. Zowel de meest commerciële acts als de kleinste niche-groepen doen beroep op Van Belle's vakkennis en instinct. Van The Radios tot Boenox, van Paul Michiels tot Belgian Asociality.

Van Belle's neus voor jong talent leidde een vijftal jaar geleden tot de oprichting van de kleine platenfirma Petrol. Grote namen als Flip Kowlier, Gabriel Rios, Stash en Yevgueni zetten er hun eerste passen. Vandaag huisvest Petrol ook nog 't Hof Van Commerce, Wawadadakwa, Internationals, Rumplestitchkin en Praga Khan.

Ook als muzikant (toetsen) is Van Belle geen onbeschreven blad; met o.a. Armand Bourgoignie en Joost Zweegers vormde hij halverwege de jaren '90 de pure pop-formatie Milk The Bishop, maar vooral stond hij vele malen zij-aan-zij met partner-in-crime Daan Stuyven. Van diens eerste kitsch-popgroepjes (Running Cow, Volt) over het ironisch/anarchistische 'Supermarx' werd hij in 1998 vaste producer/toetsenist bij Dead Man Ray, met wie hij meer dan 3 full-albums opnam. In 2006 bracht hij zelf een experimentele en eigenzinnige dubbelplaat uit: 'Wow & Flutter'.

ROOS VAN ACKER (1976) is opgegroeid in Eeklo-city. Scouts, voordracht, dictie en...muziek waren haar grote passies. Tot grote frustratie van haar vader Alfred heeft ze in haar puberteit zijn platen van The Beatles en Herman Finkers grijs gedraaid. In 1994 is ze dan maar zelf met enkele vrienden uit de buurt garagerock beginnen te maken. Morning Bear, de eerste cd van Eden kwam er in 1996. Samen met Sofie Buyck zong ze de pannen van het dak. Na de release van dit album vroeg TMF, dat toen net opgestart was, Roos om presentatrice te worden. Roos ging in op het voorstel en presenteerde elke weekdag een programma. In 1999 bracht Eden Seafood uit, met de succesvolle singles Star en Party Girl.

Niet veel later mocht ze ook iedere dag plaatjes aan elkaar praten op Studio Brussel, wat haar 3 pop poll medailles voor beste radiopersoonlijkheid opleverde. Vandaag legt Roos zich toe op de wondere wereld van de televisie. Bij VT4 kennen we haar van 'Peking Express', 'Expeditie Robinson', 'Terra Incognita' en binnenkort 'Ook Getest op Dieren'.

RONNY MOSUSE (1971) is een Vlaamse zanger, muzikant, songschrijver en muziekproducer. Samen met zijn broers Robert en Jean-Paul nam hij in 1988 deel aan Humo's Rock Rally met hun groep The B-Tunes. Ze eindigden derde en maakten hun eerste radiohit met Wouter Van Belle als producer. Wat later werden Ronny en zijn inmiddels overleden broer Robert opgemerkt door Bart Peeters, die ze onder de arm nam om de succesvolle band The Radios op te richten (Ronny schreef onder andere 'She Goes Nana' mee).

Vanaf de jaren '90 werkte hij als muziekproducer voor allerlei programma's zoals 'De Droomfabriek' en 'De Vliegende Doos', als componist voor kindermusicals (Pipi Langkous, Jungle Boek,...), als TV-presentator ('Rock Rapport', 'Stopcontact', ...) en presenteerde hij het StuBru-radioprogramma 'Cuisine X' (met Steven Van Herreweghe). Hij speelde ook bij de groepen The Clement Peerens Explosition en K's Choice.

Eind 2002 bracht Mosuse het album "Stronger" uit, opgedragen aan zijn overleden broer. Hij tourde door Vlaanderen met een strijkers- en een blazerskwartet. En in zijn theaterprogramma "Man met een boodschap" zong hij teksten van onder andere Herman Brusselmans, Rick de Leeuw en Frank Vander Linden. "Alles wat je doet", een nummer geproduced door Jan Leyers, won in 2005 de Prijs van het beste Lied van Radio 2. In het najaar van 2005 kwam zijn eerste Nederlandstalige album "Altijd Oktober" uit met daarop de hitsingle "Kom bij mij". Rond deze tijd komt zijn nieuwe album "Allemaal Anders" uit.

Inschrijven voor 'Can You Duet' is nog mogelijk tot 15 januari. Meer informatie op http://www.vt4.be.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Londen, jaren 70. Estella, een jonge oplichtster die ervan droomt om modeontwerpster te worden, belandt na tal van tegenslagen op straat, samen met de bevriende boeven Horace en Jasper. Op een dag trekt het modebewustzijn van Estella de aandacht van de narcistische barones Von Hellman, een steenrijke modelegende die ontwerpt voor de 'rich and famous'. Maar hun relatie leidt tot een reeks gebeurtenissen die de gemene kant in Estella naar boven brengen.

'Cruella', film uit 2021 met oa. Emma Stone, om 20.30 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 10:00
    Lentebeelden
    08:50
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    11:00
    Erediensten
  • 10:40
    Competitiebeesten
    06:00
    Tik Tak
  • 10:00
    Geen uitzending
    13:55
    Sing Again
  • 10:00
    Geen uitzending
    07:20
    Frank & Rogier checken in
  • 09:05
    Geen uitzending
    15:25
    The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
  • 09:45
    Geen uitzending
    14:10
    Stargate Atlantis
  • 10:20
    Beverly Hills, 90210
    04:40
    Baywatch
  • 10:00
    Joe
    02:15
    Geen uitzending
  • 10:40
    The Simpsons
    04:50
    Geen uitzending
  • 10:25
    Criminal Minds
    02:05
    Geen uitzending
  • 10:55
    NCIS: Los Angeles
    02:00
    Two and a Half Men
  • 10:15
    Love It or List It
    13:50
    MasterChef UK
  • 10:15
    A House on Fire
    13:35
    Cold Case Files
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 10:52
    Hallo Roger
    05:55
    Sixties To Six
  • 10:20
    Hidden Gems
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 10:55
    Premier League
    04:10
    MotoGP
  • 10:05
    Inspector George Gently
    02:00
    Midsomer Murders
  • 10:23
    Planet Earth III
    13:12
    NOS Studio Sport Live
  • 10:33
    Podium Klassiek
    13:33
    Fryslân Dok
  • 10:37
    Zappsport Kantine
    14:00
    De Eindmusical