Nieuwe realityreeks 'Vanity Plates' vanaf donderdag op VTM 2

woensdag 2 september 2020
Foto: VTM 2 - © DPG Media 2020

In België rijden bijna 40.000 bestuurders met een unieke, gepersonaliseerde nummerplaat rond. Op autostrades, in parkings, op landweggetjes en kruispunten: ze springen meteen in het oog.

Maar wie zijn de bijzondere mensen achter deze bijzondere nummerplaten? Wat drijft hen om hun plaat te personaliseren? Creativiteit, ijdelheid of nog iets anders? Dat komen de kijkers te weten in de gloednieuwe realityreeks 'Vanity Plates' bij VTM 2.


De trotse eigenaars van de nummerplaten GOD, POWERFUL, PI 314, M-MCFLY en ONS JUL komen morgen, donderdag 3 september om 20.35, aan bod in de eerste aflevering van 'Vanity Plates' bij VTM 2. Wie de aflevering gemist heeft, krijgt een herkansing op VTM GO of op zondag 6 september om 21.00 uur bij VTM 2.

Tom - GOD: 'Wie zichzelf God durft te voelen, zal veel gelukkiger worden'
De aftrap van 'Vanity Plates' wordt gegeven door niemand minder dan GOD. GOD is de nummerplaat van psychiater Tom uit Beernem, die hij kreeg van zijn vrouw. Tom is gespecialiseerd in angsttherapie en het woord GOD staat daarbij cruciaal. 'Mensen hebben het zo moeilijk om in zichzelf te geloven en zichzelf mooi te vinden. En daarom heb ik het Godconcept ontwikkeld. Geloof in jezelf, durf ijdel te zijn, durf jezelf god te voelen. Dat is de sleutel tot geluk.'

Met zijn gepersonaliseerde nummerplaat verspreidt Tom die filosofie overal waar hij komt. 'Ik krijg de meest uiteenlopende reacties. Sommige mensen denken dat ze hallucineren, anderen steken hun duim op of barsten in lachen uit. Maar er is altijd reactie. Ik noem het positieve vanity. Wie zichzelf God durft te voelen, zal veel gelukkiger worden.'

Dirk - PI 314: 'Ik geef toe dat ik soms 3,14 keer rond een rond punt rijd'
Dirk uit Oostende is professor wiskunde aan de KU Leuven. Hij heeft een ongekende fascinatie voor het getal pi. Niet alleen de nummerplaat van zijn Kia 'Pi'canto moest eraan geloven, ook zijn bankkaart is gepersonaliseerd met de pi-cijfers. Kortom: overal waar Dirk komt, pi zit altijd in zijn hoofd. 'In de supermarkt ga ik bewust op zoek naar artikelen die exact 3,14 euro kosten. En als ik er één vind, kan mijn geluk niet op. Ook tijdens het autorijden is pi bij me: ik geef toe dat ik soms 3,14 keer rond een rondpunt rijd.'

Sarah - POWERFUL: 'Ik hou van snelheid, ik hou van kracht'
Bewakingsagente Sarah uit Brecht is zot van kracht en snelheid. Een auto moet voor haar vooral power hebben. En die heeft haar BMW: onder de motorkap zitten maar liefst 285 PK. 'Mijn auto is begrensd tot 250 kilometer per uur, maar hij blijft trekken, hij blijft gaan. Zalig gewoon. Iedereen die mij kent, is het er over eens: Sarah is een zot in de auto.' Haar keuze voor de nummerplaat POWERFUL was dan ook snel gemaakt.

Hamdi - M-MCFLY: 'De DeLorean is nog altijd mijn droomwagen'
Garagehouder Hamdi uit Waregem was als kind volledig in de ban van Marty McFly, het bekende personage uit de film 'Back to the Future'. En vooral ook van de auto waarmee McFly zich verplaatste: een iconische DeLorean. Vandaag heeft hij zelf zo’n DeLorean en de toepasselijke nummerplaat M-MCFLY. 'Voor mij is dit nog altijd mijn droomwagen. Elke eigenaar van een DeLorean is fan van de film. Ik denk niet dat er eigenaars zijn die de wagen hebben omdat het een DeLorean is.'

Sarah - ONS JUL: 'Julie was en is mijn alles, die ze veel te vroeg hebben afgepakt'
Sarah uit Berendrecht verloor zes jaar geleden haar dochtertje Julie na een moedige strijd tegen een hersentumor. Ze koestert de herinnering aan Julie nog elke dag: 'Ze was mijn wereldje en is dat nog steeds.' De nummerplaat ONS JUL, die Sarah kreeg van haar mama, is een eerbetoon aan haar dochter.

Bekijk hier de eerste beelden van 'Vanity Plates':


'Vanity Plates', vanaf donderdag 3 september om 20.35 uur bij VTM 2.

DOSSIER: Najaar 2020: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Gaston en Leo worden als gemotoriseerde agenten op de weerloze stad losgelaten. Waar zij verschijnen, is de paniek nooit ver uit de buurt. Maar ook op het politiebureau zaaien ze vertwijfeling. Wanneer ze hun zoveelste motor in de prak rijden, is voor de hoofdcommissaris de maat vol: ze moeten als gewone wijkagenten weer de straat op. Te voet. Gaston en Leo voelen zich bekocht en miskend. Ze zouden dolgraag deel uitmaken van de stedelijke opsporingsdienst, maar ze hebben de indruk dat Jansens die carrièrewending absoluut wil verhinderen. Nu wil het toeval dat er net op dat ogenblik een golf van vreemde ontvoeringen over het land trekt. Elf vrouwen werden reeds gekidnapt, vrouwen van verschillende leeftijden, met verschillende beroepen en van verschillende standen. In geen enkel geval werd er losgeld gevraagd. Heel toevallig komen Gaston en Leo oog in oog te staan met de kidnapper en diens domme helper, Rufus.

'Paniekzaaiers', om 21.05 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 13:45
  Sporza: Tokyo 2020
  18:00
  Het journaal (vooravond)
 • 13:50
  Ketnet Junior
  19:00
  Rolkrant
 • 15:15
  ROX
  15:40
  Samson & Marie
 • 14:45
  De Smurfen en het Verloren Dorp
  16:40
  Goed Verlof
 • 15:25
  Blind Getrouwd - Australia
  17:40
  The Big Body Hotel
 • 14:10
  Inside Out
  15:55
  The Bold Type
 • 15:15
  The Graham Norton Show
  17:25
  Altijd prijs
 • 15:15
  De Avonturen van De Gelaarsde Kat
  16:05
  Lang Leve Koning Julien
 • 15:05
  Zenderonderbreking
  16:05
  Binnen zonder bellen
 • 15:35
  Komen eten
  19:15
  Blind gekocht
 • 15:15
  Bull
  16:05
  Love Island
 • 15:05
  Criminal Confessions
  15:55
  Coast Guard: Mission Critical
 • 14:30
  Fashionably Yours
  16:00
  Like cats & dogs
 • 15:30
  Ottolenghi
  16:20
  In de Mix (magazine Njam)
 • 12:50
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 15:00
  al-1-maar-hits
  18:00
  Bbq
 • 15:26
  Mijn tuin
  15:44
  Vloer egaliseren
 • 15:00
  De Koepelzaal
  17:00
  Deradicalisering - De Koepelzaal
 • 14:40
  Formule 1: GP van Hongarije
  17:00
  Padel
 • 15:00
  Midsomer murders
  19:00
  Father Brown
 • 15:30
  Tiny House Nation
  17:10
  CSI: Miami
 • 15:00
  NOS OS Tokio Live
  16:35
  De Geknipte Gast
 • 15:25
  Er zijn geen leeuwen in Tel Aviv
  16:19
  Naches
 • 15:35
  Van wie heeft die jongen dat toch?
  17:05
  Zapp Your Planet