Nederlands candid-programma 'Ushi & Dushi' nieuw op vtm

dinsdag 31 augustus 2010

Na het dansgeweld van 'So You Think You Can Dance' kan je de woensdagavond bij vtm helemaal relaxed verder- zetten met het hilarische 'Ushi & Dushi'. Wendy van Dijk kruipt in de huid van Ushi en haar nieuwe personage Lucretia Martina, ook wel Dushi genoemd.

In het programma neemt Wendy van Dijks nieuwe alter ego Lucretia Martina, oftewel Dushi, bekende Nederlanders in de maling, zoals Frans Bauer en Linda de Mol. Lucretia is een rondborstige Antilliaanse weervrouw van de televisiezender TéléCuraçao.


Ook Van Dijks eerdere typetje Ushi Hirosaki weet als geen ander internationale sterren te foppen. Larry Hagman, beter gekend als J.R. uit Dallas en La Toya Jackson lopen alvast met open ogen in de val van Ushi.

Ushi is een gekend figuur bij de bekende Nederlanders, maar de zwarte Lucretia uit Curaçao hebben ze nog nooit gezien, waardoor ze alweer een gemakkelijke prooi worden...

Wendy van Dijk (°1971) debuteerde in 1983 in de televisieserie 'Zoethout'. Na een intensieve dansopleiding  schitterde ze in heel wat shows. Zo danste ze drie jaar lang in het theater bij de Andre van Duin revue. Het hoogtepunt in Wendy’s danscarrière was een anderhalf jaar durende wereldtournee met Haddaway. Na deze tour werd Wendy assistente in de spelshow 'Wie Ben Ik?'. Dit luidde de start in van een brede waaier aan tv-programma’s en films. In 2003 won ze de Gouden Televizierring en ze kreeg vier keer de zilveren Televizierster voor Televisievrouw van het jaar. Ze nam deel aan 'Dancing on Ice', presenteerde 'Idols' en 3 seizoenen van 'X Factor'. In 2003 kreeg ze een zoon van Xander de Buisonjé en sinds februari van dit jaar is ze mama van haar dochter Lizzy.

Aflevering 1
Larry Hagman, beter gekend als de onvergetelijke J.R. uit de hitserie Dallas. Niet alleen was de steenrijke oliebaron J.R. een gewiekste zakenman, ook de vrouwen wist hij in te palmen. De hele wereld smulde van J.R.’s slechtheid.  Inmiddels is hij 77 jaar en ondanks een drankprobleem en een levertransplantatie is hij nog steeds bij de pinken. Althans, tot hij Ushi tegen het lijf loopt in Hollywood. Met haar hilarische interviewtechnieken slaat ze de wereldberoemde acteur helemaal uit zijn lood.

Lucretia uit Curaçao gaat bij Frans Bauer in zijn loge net voor een optreden. Ze slaagt er zelfs in om tijdens het optreden bij Frans op het podium te komen. Na het optreden bestookt ze hem met de meest verwarrende vragen, tot Frans voelt dat er iets gaande is...

'Ushi & Dushi', woensdag 1 september om 22.15 uur op vtm.

DOSSIER: Najaar 2010: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Mij Overkomt Het Niet' (foto: Eén - © VRT 2019)

De scouts van Izegem zijn op kamp aan het meer van Btgenbach, wanneer plots de 15-jarige Sebastiaan verdwijnt. Terwijl de Cel Vermiste Personen op zoek gaat naar de jongen, beginnen zijn ouders aan een lange terugrit uit Spanje. Voor de leiding is het bang afwachten: vinden ze Sebastiaan terug, en hoe zullen zijn ouders reageren?

'Mij Overkomt Het Niet', om 20.40 uur op En.

Dossiers