Komt populaire Nederlandse presentator naar Vlaanderen?

maandag 7 oktober 2019
Foto: © BNNVARA 2019

In de Nederlandse media steken geruchten de kop op dat presentator Mathijs van Nieuwkerk in gesprek is met een Vlaamse tv-zender om een programma te gaan maken.

Mathijs van Nieuwkerk is de populaire presentator van de veelbekeken dagelijkse talkshow 'De Wereld Draait Door' op de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Rond de man is in zijn thuisland veel te doen omwille van zijn loon (363.000 euro per jaar). Nederland heeft een plafond ingesteld voor topsalarissen bij de NPO, de zogenaamde Balkenende-norm. Hierdoor zou van Nieuwkerk vanaf januari nog 'maar' 194.000 euro opstrijken. Hij gaf zelf al aan daar niet mee akkoord te gaan. Hij was daarom al in gesprek met het commerciële RTL waar hij drie keer zoveel zou kunnen verdienen. Maar als van Nieuwkerk daadwerkelijk overstapt, bestaat het gevaar dat de mensen hem als een geldwolf gaan zien. Vandaar dat een uitstapje naar Vlaanderen misschien een goed idee is. Zo kan Mathijs van Nieuwkerk in alle luwte nadenken over zijn verdere tv-carrière, zonder de druk van de publieke opinie.


In de krant het AD, dat het verhaal dit weekend bracht, zijn ze er wel nog niet uit met welke zender in Vlaanderen van Nieuwkerk contacten zou hebben. Hij is ook niet de eerste Nederlander die voor Vlaanderen kiest. Jan Mulder verruilde onlangs VRT voor VTM, Jan Jaap van der Wal presenteert 'De Ideale Wereld' op Canvas, Paul de Leeuw werkte eerder voor VTM, Marc-Marie Huijbregts deed dat voor VIER.

Bron: ad.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Filip van Belgi√ę, de lange weg naar de troon (Canvas)

De geboorte van Filip op 15 april 1960 is groot nieuws, het land is in extase. Na de geboorte van Astrid en Laurent is de liefde tussen Albert en Paola echter voorbij. De kinderen kennen een moeilijke jeugd waarbij ze vooral door nanny's worden opgevoed, terwijl Albert en Paola het te druk hebben met hun affaires. Filip keert in zichzelf. Toch heeft hij al op jonge leeftijd een groot plichtsbesef en is doordrongen van het idee dat hij ooit koning wordt.

'Filip van BelgiŽ: De Lange Weg Naar De Troon', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers