Ketnet zet in op innovatieve storytelling met 'Nachtwacht' en '3Hz'

woensdag 22 december 2021

Ketnet is al jaar en dag pionier wat betreft digitale innovatie. Na het Ketprofiel, verschillende vernieuwende apps en een livecenter op maat van kinderen lanceerde Ketnet in 2017 als eerste in Vlaanderen een interactief fictieverhaal rond de fictiereeks 'De Regel van 3S'.

Nu krijgt ook de populaire fictiereeks 'Nachtwacht' een gloednieuwe interactieve aflevering. Na vijf televisiereeksen, drie bioscoopfilms, theatershows en luisterverhalen wordt het universum van Nachtwacht opnieuw uitgebreid. In 'Nachtwacht: Word de 4de Nachtwachter' kunnen de kijkers zelf beslissen welke wending het verhaal neemt. Ketnet zet met dit interactief fictieverhaal opnieuw in op innovatieve storytelling.


Annemie Gulickx, netmanager Ketnet: 'Ketnet wil blijven inzetten op innovatie én op straffe fictie. Met deze interactieve aflevering van 'Nachtwacht' experimenteren we met een vernieuwende manier van verhalen vertellen. We geven de Ketnetters letterlijk de controle over het verhaal, zij maken de beslissingen en sturen de personages. Daarbij moeten ze de verrassende gevolgen van hun keuzes proberen in te schatten. Hierdoor krijgt voor hen herkenbare kwaliteitsfictie van eigen bodem een heel nieuwe dimensie.'

De Ketnetters kunnen in deze gloednieuwe aflevering hun vertrouwde helden aan het werk zien: Giovanni Kemper (Wilko), Louis Thyssen (Vladimir) Celine Verbeeck (Keelin) en Sven De Ridder (Vega). Maar ook Lize Ferryn duikt op in deze special als de demon Argusa.

Het verhaal
De vrouwelijke demon Argusa ontvoert het boek met Vega en sluit Vlad, Keelin en Wilko op in de geheime kamer. Keelin kan met een magische elfenspreuk Vlad en Wilko laten ontsnappen, maar zijzelf blijft achter in de geheime kamer.

Met wie ga je op pad? Met Vlad naar het kasteel om de katapult van Vultus te zoeken die ze nodig hebben om zich te beschermen tegen Argusa? Met Wilko naar het bos om Argusa en het boek van Vega op te sporen? Of blijf je bij Keelin om haar te helpen ontsnappen uit de geheime kamer, met het gevaar dat Argusa daar weer opduikt? En voor welke monsterkracht kies je? De kracht van de Mummie, het Panterwezen of De Tijdrover? Verschillende wegen leiden naar andere, zinderende finales waarbij een strijd op leven en dood losbarst.

'Nachtwacht: Word de 4de Nachtwachter' is een coproductie tussen Ketnet en Studio 100. Deze special is beschikbaar via de Ketnet-app en de website van Ketnet.

Nagelnieuwe podcast van '3Hz: het mysterie van de Celestine'
De Ketnetters maakten dit najaar kennis met de spannende fictiereeks '3Hz'. De reeks baadt in een nostalgische sfeer en neemt de Ketnetters mee op een akoestische tijdreis naar het verleden, schipperend tussen het jaar 1989 en het heden. Van deze populaire reeks zijn nu ook luisterverhalen gemaakt. In tien afleveringen van tien minuten worden de luisteraars meegenomen in een spannend verhaal doorspekt met muziek badend in de nostalgische sfeer van '3Hz'. Na reeds succesvolle luisterverhalen van 'Nachtwacht', 'Ridder Muis', de 'Fantaseerspelen' breidt Ketnet opnieuw het aanbod rond de luisterbeleving uit.

Het verhaal
De vrienden mogen met de mama’s van Noor mee op lang weekend naar zee. Het huisje dat ze huurden blijkt dubbel geboekt en in ruil mogen ze verblijven op een oud schip. Op het schip ontdekt Sammy een klein kistje met daarin een heel oude foto van een zeeman en een gouden oorring. Ontdek samen met Noor (Maja Azila), Ella (Cécile Enthoven), Sammy (Arthur Hermans) en Felix (Junes Callaert) van wie het kistje was en waarom het verstopt werd op het schip.

'3Hz: het mysterie van de Celestine' is een coproductie tussen Ketnet en De Mensen. De luisterverhalen zijn te beluisteren via Ketnet.be, in de Ketnet-app of via een favoriete podcast-app.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 10:00
    radio2 op VRT 1: ann&daan
    00:05
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 10:40
    Berry Bees
    21:00
    Geen uitzending
  • 09:45
    Geen uitzending
    06:00
    Kabouter Plop
  • 10:40
    Geen uitzending
    07:15
    The Big Body Hotel
  • 08:35
    Geen uitzending
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 10:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 10:40
    Strong Medicine
    01:00
    The Flying Doctors
  • 10:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 10:05
    Geen uitzending
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 10:15
    CSI: Miami
    00:20
    ER
  • 10:35
    Bar Rescue
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 10:10
    The Block NZ
    00:35
    Love Island
  • 10:40
    Snapped
    00:50
    Castle
  • 10:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 10:48
    De tip
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 10:15
    Ware Delicatessen
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 09:30
    Eredivisie
    01:00
    Six Nations
  • 10:45
    Hope Street
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 10:46
    NOS Journaal
    01:11
    EenVandaag
  • 10:32
    Nederland zingt op zondag
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 10:47
    Woezel en Pip
    00:25
    Sophie & Jeroen