Ketnet krijgt boete voor sponsorvermelding bij 'Nachtwacht'

maandag 6 juli 2020
Foto: Ketnet - © VRT/Studio 100 2018

De VRM, de onafhankelijke toezichthouder voor de Vlaamse audiovisuele media, controleerde op 13 februari de Ketnet-reeks 'Nachtwacht' via het online videoplatform VRT NU. Op het ogenblik van het onderzoek werden 6 afleveringen van dit programma op VRT NU aangeboden.

De afleveringen worden telkens voorafgegaan en afgesloten door twee sponsorvermeldingen. Eén van de sponsorvermeldingen is afkomstig van een biermerk.


Artikel 92, tweede lid, van het Mediadecreet bepaalt dat binnen een tijdsbestek van vijf minuten voor en na kinderprogramma’s geen sponsorvermeldingen mogen plaatsvinden.

Bovendien stelt artikel 94 van het Mediadecreet dat kinderprogramma's niet mogen gesponsord worden door ondernemingen waarvan de voornaamste activiteit bestaat in de vervaardiging of verkoop van alcoholhoudende dranken.

De vaststellingen worden niet betwist door de VRT. De VRM besluit een administratieve geldboete van 7.500 euro op te leggen.

Persbericht VRM
Meer artikels over Ketnet

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Hoofdinspecteur Vera Stanhope moet op moordonderzoek nadat de verkoolde resten van een lichaam worden teruggevonden in de verbrandingsoven van een slachthuis. Er is maar weinig forensisch materiaal voorhanden, maar al snel blijkt dat het slachtoffer Harry Fenton is, een gerespecteerd politieman van de dienst fraudebestrijding van de politie van Northumberland.
'Vera', om 21.15 uur op En.

Dossiers