KANAALTWEE bekent fouten 'Big Brother'-flop

dinsdag 5 juni 2007

Maandagavond kwam een einde aan het zesde seizoen van het wereldwijd populaire 'Big Brother'. Terwijl in andere landen de format nog steeds hoge kijkcijfers scoort, blikt KANAALTWEE terug op een zeer zwakke editie. Weinig kijkers, saaie bewoners en flauwe opdrachten doen de zender in eigen boezem kijken: 'Ja, we hebben fouten gemaakt!', klinkt het in Vilvoorde!

K


omt 'Big Brother' ooit nog terug op het Vlaamse scherm? Een vraag waarop voorlopig niemand nog een antwoord durft te geven. In de pers werd het afgelopen seizoen 'slaapverwekkend, saai en vervelend' genoemd. Enkele last-minute ingrepen konden geen soelaas brengen. De helft van de bewoners naar huis sturen, twee acteurs in het huis droppen, een leugendetector, een huwelijksaanzoek... het kon de Vlaamse kijker amper boeien.

Amper één dag na de finale is de enige vraag dan ook of het 'Big Brother'-huis definitief zijn deuren heeft gesloten. Bij VTM klinkt het voorlopg als volgt: 'Het klopt dat we niet echt gelukkig zijn met de kijkcijfers, maar dat betekent niet dat we het programma definitief moeten opdoeken'.

KANAALTWEE put nog hoop uit de torenhoge kijkcijfers voor de Engelse 'Big Brother'. Daar scoorde het programma vorige week bij zijn kickoff meer kijkers dan ooit. Met ruim 6 miljoen Britse kijkers scoort de nieuwe reeks daar ongeveer 700.000 kijkers meer dan de vorige edities. Het huidige kijkcijfer evenaart zelfs de allereerste reeks, toen het programma nog nieuw en spraakmakend was.

Het is dus mogelijk, maar wat liep er dan fout in Vlaanderen? In Vilvoorde beseft men dat het niet verstandig was om 'Big Brother' ongeveer gelijktijdig te starten met de populaire VTM-talentenjacht 'Idool 2007'. Bovendien stelt KANAALTWEE ook vast dat deze bewonersgroep de kijker op geen enkel moment kon boeien. Blijkbaar is er iets grondig foutgelopen bij de selectieprocedure. Ook de 'Big Exit' waarbij 6 bewoners in één keer naar huis gestuurd werden, kon niet helpen.

Op het einde van de finale, overigens gewonnen door Diana, was er geen oproep voor nieuwe kandidaten. Ofwel gaat 'Big Brother' een tijdje in de koelkast of wordt het huis definitief gesloten. Toch betekent dit niet automatisch dat het 'Big Brother'-huis onder de sloophamer gaat. In tegenstelling tot het allereerste huis (ondertussen wel afgebroken), verkreeg VTM een permanente bouwvergunning. Het huis kan met weinig ingrepen omgebouwd worden tot een grote permanente tv-studio. Wordt vervolgd...

LEES OOK:
'Big Brother': Diana wint!
Brits 'Big Brother'-huis vol vrouwen is kijkcijfersucces!

Reageer in het TV-Visie Forum:
Dakloze Hendrik opnieuw aan de drugs?

Bron: HLN

DOSSIER: Big Brother 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Rotterdam' (AVROTROS)

Een inbraak bij rechercheur Ben Slachter loopt voor de inbreker fataal af. Zijn partner Stan Vroom steunt zijn collega onvoorwaardelijk, maar vertelt Ben wel de hele waarheid? De Amsterdamse officier van justitie Hein Berg blaast een kroongetuigezaak op en vertrekt naar Rotterdam, waar ze hopen dat hij tot meer teamwerk in staat is. Zijn eerste zaak draait rond twee hooligans die rechercheurs Dries van Weelden en Esther Wegereef gijzelen om zo aan vijf kilo coke te komen. Die opzet mislukt, maar als de hooligans vertellen dat ze de coke nodig hebben omdat hun zusje door zware criminelen wordt vastgehouden, moet Berg beslissen hoe het team het meisje gaat bevrijden.

'Flikken Rotterdam', om 23.15 uur op Eén.

Dossiers