Gloednieuw realityprogramma 'Da's Dikke Liefde' met Lotte Vanwezemael en Servaas Bingé op Play4

maandag 9 mei 2022
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2022

Vier koppels gaan de strijd aan met hun ongezonde gewoontes en geven zich hiervoor letterlijk en figuurlijk bloot Nog dit voorjaar pakt Play4 uit met 'Da's Dikke Liefde', een gloednieuw realityprogramma waarin 4 koppels met een maatje meer de strijd aangaan met hun ongezonde gewoonten om zo hun gezondheid, hun relatie en hun seksleven een nieuwe boost te geven.

De koppels geven zich hiervoor letterlijk en figuurlijk bloot.


In 'Da’s Dikke Liefde' geven seksuologe en psychologe Lotte Vanwezemael en arts en levensstijldeskundige Servaas Bingé gehoor aan de hulpkreet van 4 Vlaamse koppels die zich echt niet meer goed in hun vel voelen, en hierdoor niet alleen zichzelf maar ook elkaar uit het oog dreigen te verliezen. De koppels roepen de hulp in van de experten omdat ze hier echt iets aan willen doen, maar daar op eigen houtje niet in slagen.


'Da’s Dikke Liefde' geeft een pure en intieme inkijk in de relatie van de 4 koppels.  Allemaal kampen ze met hun eigen issues, en elk koppel wacht de taak om hun problemen in de ogen te kijken en samen met de experts op zoek te gaan naar oplossingen. Want allemaal willen ze de liefde voor elkaar én zichzelf opnieuw versterken. Experten Lotte & Servaas evalueren de relaties en de gezondheid van de 4 koppels en bepalen samen met hen hun doelen, zowel fysiek als emotioneel. In elke aflevering wordt hun traject geëvalueerd.

Daarnaast ondergaan de koppels ook in elke aflevering fysieke en psychologische tests. Deze tests geven heel wat informatie. Zo krijgen de koppels ook een beeld over hoe het staat met hun hormonenhuishouding, hun gezondheidsrisico’s, hun seksdrive en de mate van aantrekking. Heel wat informatie waarmee ze aan de slag moeten. Het hoeft niet gezegd dat dit soms ook zorgt voor erg confronterende en ongemakkelijke momenten.

Zes afleveringen lang begeleiden Lotte en Servaas de koppels in de weg naar een gezonder en gelukkiger leven met elkaar. Ze willen zich terug sexy kunnen voelen, en goed in hun vel. Een pad dat uiteraard niet altijd over rozen loopt…

Lotte Vanwezemael: 'Koppels die al lang samen zijn komen soms in een sleur terecht, en verliezen zichzelf en elkaar een beetje uit het oog. Langzamerhand verdwijnt de fysieke & emotionele aantrekkingskracht, en komen ze in een negatieve spiraal die kan wegen op hun relatie én hun gezondheid. In dit programma gaan Servaas en ik samen met hen op zoek naar de oorzaken waarom ze zich minder in hun vel voelen, en stippelen we samen met hen een heel traject uit, om hen te helpen de doelen die ze zich vooraf stellen te bereiken. Dat kunnen heel uiteenlopende dingen zijn, zoals het hebben van meer seks, het verliezen van enkele overtollige zwangerschapskilo’s of zich gewoon terug sexy voelen. Het leuke is dat heel wat verhalen heel herkenbaar zullen zijn, en de adviezen die de koppels meekrijgen doorheen hun traject ook voor de kijker vaak nuttig kunnen zijn.'

Servaas Bingé: 'Waar Lotte de kandidaten meer zal begeleiden op het vlak van het relationele, focus ik vooral op het gezondheidsaspect. We zien immers vaak dat ongezond leven ook kan leiden tot overgewicht, vermoeidheid, en allerhande andere gezondheidsproblemen. Uiteraard heeft dit ook een groot effect op de kandidaten & op hun relatie. Het is dus belangrijk om in kaart te brengen hoe de kandidaten hun ongezonde leefgewoontes kunnen aanpakken. Dat doen we door allerlei testen, zowel op fysiek als psychologisch vlak. Met die resultaten gaan we dan heel gericht aan de slag om de koppels op weg te zetten in het bereiken van hun doel. Hierbij kiezen we niet voor snelle korte termijn oplossingen, maar gaan we echt voor een duurzame aanpak. Samen met de koppels gaan we bepaalde ongezonde gewoontes in hun levensstijl detecteren en deze stap voor stap veranderen. Mensen zijn echt gewoontedieren, en we hebben vaak veel ongezonde gewoonten waar we ons niet altijd van bewust zijn. Kijkers zullen zeker een aantal van die gewoontes herkennen, en wie weet halen ze wel inspiratie uit het parcours van de koppels en kunnen ze enkele nieuwe gewoontes integreren die hun levenskwaliteit ten goede komen.'

Lotte Vanwezemael: 'Ik kreeg zelf al vaak te maken met negatieve commentaren over hoe ik er uit zie, dus ik herken me zeker in de kandidaten. De meeste kandidaten in het programma hebben een maatje meer, maar voelen zich hier niet meer goed bij. Heel logisch dat ze daar dan iets aan willen doen, dat is in dit verhaal ook 100% hun eigen keuze. Maar dat wil niet zeggen dat ideale maten een vereiste zijn, of een doel op zich. Een maatje meer is zeker niet noodzakelijk slecht. Het is pas een probleem wanneer iemand zich er niet goed bij voelt. Of er gezondheidsproblemen door krijgt. Dat wordt ook zeker niet uit de weg gegaan in 'Da's Dikke Liefde'. Maar het programma gaat vooral over mensen zich opnieuw goed te laten voelen in hun vel, daar draait het om.'

'Da’s Dikke Liefde' is gebaseerd op het succesvolle Deense format Fede Forhold. In Denemarken is het programma erg populair, en is men al aan het vierde seizoen toe. Het behoort sinds de start tot één van de best bekeken programma's van DR1.

'Da's Dikke Liefde', binnenkort op Play4.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 18:30
    Blokken
    00:55
    VRT NWS laat
  • 18:55
    De ideale wereld
    23:50
    Nachtlus
  • 18:55
    Grizzy & the Lemmings
    21:00
    Geen uitzending
  • 18:20
    Milo
    01:10
    Geen uitzending
  • 17:45
    Help, Mijn Man Is Klusser
    01:30
    Geen uitzending
  • 18:50
    The Simpsons
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 18:45
    Police Interceptors
    01:15
    Stargate SG-1
  • 18:45
    Strong Medicine
    00:50
    Offspring
  • 18:55
    SOS Piet
    00:55
    Geen uitzending
  • 17:55
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 18:50
    Criminal Minds
    01:00
    Friends
  • 18:45
    Heavy Rescue: 401
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 18:50
    Love It or List It
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 18:55
    Forensic Files II
    00:40
    Castle
  • 18:00
    Z-Extra
    21:30
    Herhalingslus
  • 18:53
    Het zelfbouwhuis
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 18:10
    Ainsley Eats The Streets
    00:55
    Ware Delicatessen
  • 18:20
    FIM Motocross World Championship
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 17:55
    Death in Paradise
    00:20
    Silent Witness
  • 18:48
    NOS Sportjournaal
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 18:30
    Noord-Zuid-Oost-West
    00:17
    Nieuwsuur
  • 18:43
    Het Klokhuis
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach