Fien, Kawtar, Eva en Sander presenteren De Warmste Week

maandag 5 december 2022
Foto: © VRT 2022

Fien Germijns, Kawtar Ehlalouch, Eva De Roo en Sander Gillis presenteren dit jaar De Warmste Week. Zes dagen lang, non-stop vanuit Het Warmste Huis in Hasselt.

Tijdens De Warmste Week komt er elke avond ook een tv-uitzending met Siska Schoeters op Eén en VRT MAX. De hele week zal het VRT-aanbod in het teken staan van de grootste solidariteitsactie van Vlaanderen, met ook nog de Warmathons, 'Tournée Héritier' op Ketnet en het Eén-programma 'Vlammen Tegen Kansarmoede' met Kristel Verbeke. 


Nog twee weken en dan is het tijd voor De Warmste Week. Vanaf maandag 19 december maken de vier presentatoren zes dagen lang non-stop radio op Studio Brussel, MNM en VRT MAX. Fien Germijns, Kawtar Ehlalouch, Eva De Roo en Sander Gillis presenteren, leven en slapen samen in Het Warmste Huis in Hasselt. Ze praten er met actievoerders en draaien platen die zijn aangevraagd via dewarmsteweek.be. Ze sturen ook reporters Robin Keyaert en Joris Brys op pad door heel Vlaanderen en één keer per dag ontvangen ze Siska Schoeters. Zij blikt elke avond rond 22.15 uur samen met een centrale gast terug op de mooiste momenten bij de radio in Hasselt, de Warmathon, 'Tournée Héritier' en de reporters in Vlaanderen. Elke dag krijgt de show de naam van de dag, te beginnen met De Warmste Maandag.

Om de temperatuur nog op te drijven, komen een pak topartiesten en -dj’s langs in het Stadspark van Hasselt. Goldband, Oscar and the Wolf, Regi, Niels Destadsbader, Bart Peeters, Ilsen & Verhulst, Bazart, Metejoor en Black Box Revelation: het is maar een kleine greep uit het hartverwarmende aanbod. te vinden. Alle concerten kan je gratis bijwonen.

Programma's en specials op televisie
Tijdens De Warmste Week is er op televisie de dagelijkse avondshow van Siska Schoeters. Er staan ook nog andere Eén-programma's in het teken van De Warmste Week. Zo gaat Kristel Verbeke in 'Vlammen tegen Kansarmoede' op zoek naar de impact van kansarmoede op iemands leven. In twee afleveringen op Eén, op maandag en donderdag, praat Kristel met een honderdtal personen, mensen die er middenin zitten, maar ook met buren, collega’s, vrienden en hulpverleners. Wanneer leef je in kansarmoede? En welke impact heeft dat op jouw leven? Woensdag 21 december is er bovendien een aflevering van 'Durf te Vragen' over mensen die dak- of thuisloos zijn. Ook 'Switch' zet de schouders mee onder De Warmste Week. In de week van 19 december geven bekende Vlamingen Aster Nzeyimana, Katrien De Ruysscher, Jonas Geirnaert, Annabet Ampofo en Thibault Christiaensen het beste van zichzelf om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Ook wrapper Héritier vlamt mee! Op Ketnet kunnen we zijn avonturen volgen tijdens 'Tournée Héritier'. Héritier trekt door Vlaanderen met zijn bakfiets en gaat langs bij Ketnetters die een actie georganiseerd hebben. De bakfiets is omgebouwd tot een mobiele dj-booth, ideaal om de Ketnetters te bedanken met hun favoriete plaatjes. Héritier begint zijn tournée op het strand van Oostende en hoopt Hasselt op de slotdag van De Warmste Week te bereiken met een bakfiets vol verhalen.

In de slotweek staan er ook vijf Warmathons op het programma. Op maandag 19 december geeft Stephanie Planckaert het startschot in Brugge. Op dinsdag is het aan Sint-Niklaas met Sarah Mouhamou, op woensdag volgt Brussel met Mathias Vergels en donderdag Mechelen met Dieter Coppens. Op vrijdag sluit Maksim Stojanac de Warmathons af in Leuven. 

Steun De Warmste WeekVanaf nu kan iedereen een favoriete plaat aanvragen voor De Warmste Week. Surf naar dewarmsteweek.be, geef daar het nummer in dat je op de radio wil horen tijdens De Warmste Week en kies de bijdrage die je hiervoor wil geven. Zo steun je rechtstreeks de geselecteerde projecten rond kansarmoede. Je kan ook nog steeds acties opzetten om geld in te zamelen, vlammetjes kopen en je inschrijven voor een van de vijf Warmathons via de website van De Warmste Week.

De Warmste Week is een project van VRT, met Ketnet, Eén, VRT MAX, Studio Brussel en MNM als dragende merken. Om de projecten van De Warmste Week te steunen richtte VRT het DWW-fonds op bij de Koning Boudewijnstichting.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Familie Gillis: Massa is Kassa' (foto: SBS6/Talpa Network - © Wessel de Groot 2020)

Op de elf vakantieparken van Peter is het bijzonder druk en dus is het 'massa is kassa' deze zomer. En aangezien je van geld nooit genoeg kan hebben, blijft Peter lustig verder bouwen, investeren en heel veel delegeren. Nicol heeft het ondertussen druk met haar eendenproject. Er komt een eendenfluisteraar langs om te redden wat er nog te redden valt. Als ze weet wat ze moet doen om de laatste twee eenden te behouden, kan ze zich in alle rust voorbereiden op haar romantisch tripje met Peter naar hun appartement in Spanje.

'Familie Gillis: Massa Is Kassa', om 20.50 uur op VTM 2.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 19:45
  Iedereen beroemd
  20:10
  Het weer (avond)
 • 19:20
  De ideale wereld
  20:00
  Terzake
 • 19:57
  In bed met Olly
  20:00
  Geen uitzending
 • 19:55
  Het weer
  20:05
  Familie
 • 19:55
  Blind getrouwd UK
  20:55
  Familie Gillis: Massa is kassa
 • 19:45
  Crime Night: S.W.A.T.
  20:35
  The Mummy Returns
 • 19:10
  Motorway Cops: Catching Britain's Speeders
 • 06:00
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 19:40
  'Allo 'Allo!
 • 19:40
  Play Café
  20:00
  De tafel van vier
 • 19:40
  Bones
  20:35
  Vermist
 • 19:40
  Night watch
  20:35
  The First 48
 • 19:40
  Chateau Meiland
  20:35
  Undercover in Nederland
 • 19:15
  De Chalet aan de Semois
  20:05
  De sterrenkaart
 • 18:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 19:00
  al-1-maar-hits
  20:00
  Een Uur Sorry Music
 • 19:57
  Het zelfbouwhuis
  20:21
  Keuken renoveren met roger 1
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 19:35
  Mauve.
  20:00
  Cross (Podcast)
 • 19:00
  Midsomer murders
  21:00
  Happy Valley
 • 19:45
  Below Deck Sailing Yacht
  20:35
  Resident Alien
 • 19:04
  Khalid & Sophie
  20:00
  NOS Journaal (laat)
 • 19:55
  Met het mes op tafel
  20:30
  Opsporing verzocht
 • 19:25
  First Dates
  20:25
  Dream school