En, VTM en VIER zetten najaar nu al in de spotlight

dinsdag 14 juli 2020
Foto: Eén - © VRT 2018

Juli is halfweg, augustus moet er nog helemaal door, maar de grote Vlaamse zenders werken al volop aan hun najaarsprogrammering. Het Nieuwsblad brengt dinsdag een overzicht van wat je als kijker kan verwachten op En, VTM en VIER.

Eén komt onder meer met een nieuwe reeks van het populaire programma 'Zelfde Deur, 20 Jaar Later'. Hierin gaat hij opnieuw op bezoek bij mensen die hij al eens eerder bezocht in zijn felgesmaakte rubriek destijds in 'Man Bijt Hond'. De eerste reeks ging enkele jaren terug vlot over het miljoen kijkers, dus het smaakte sowieso naar meer. Maker Martin Heylen zegt alvast heel trots te zijn op de nieuwe reeks die tijdens de coronacrisis is opgenomen.


Ook Saartje Vandendriessche krijgt dit najaar een plaatsje in het zendschema van Eén. Zij maakt een tweede seizoen van 'Op De Man Af'. Hierin daagt ze bekende mannen uit in telkens een andere, spectaculaire, sport. Onder anderen Ruben Van Gucht, Bartel Van Riet en Sean Dhondt zullen in de nieuwe afleveringen te zien zijn.

Ook Tom Waes is in het najaar op Eén volop aanwezig. Hij zag een nieuwe reeks van 'Reizen Waes' in het water vallen omdat er door de coronacrisis niet meer naar het buitenland kon gereisd worden. Maar Waes zocht en vond een alternatief. In het najaar zie je dus op zondag 'Reizen Waes: Vlaanderen'. 'Reizen Waes' dus, maar dan in eigen land. En er is nog maar goed nieuws voor de Waes-fans. Want Eén programmeert in het najaar ook de tweede reeks van 'Undercover'. Dat is de fictiereeks waarin Tom Waes een hoofdrol vertolkt, naast onder meer de Nederlandse actrice Anna Drijver.

En Arnout Hauben moest zijn reis rond de Middellandse Zee ook al staken door de opkomst van het virus. Hij besloot dan maar om de langste wandelroute van ons land te bewandelen. Zijn tocht langs de GR129 resulteert in 'Dwars Door België', vanaf dit najaar ook te zien op Eén.

Daarnaast is er ook nog corona-proof fictie te zien op Eén. Zo komt de zender onder anderen met de miniserie 'Lockdown' waaraan verschillende topacteurs én -regisseurs meewerken. Ook 'Thuis' keert natuurlijk terug, al evengoed corona-proof!

VTM
Ook aan de Medialaan zitten ze deze zomer niet stil. Dit najaar gaat onder meer 'The Voice Kids' verder waar het dit voorjaar noodgedwongen de opnames moest staken. En ook 'Boer zkt Vrouw' gaat verder met een speciale 'Home Sweet Home'-editie. Komen ook terug: 'Wat een Jaar!' met Koen Wauters, Nathalie Meskens en Jonas Van Geel. En ook een nieuwe reeks van 'De Code van Coppens' staat in de steigers.

Daarnaast ook nieuwigheden waaronder de nieuwe telenovelle 'Lisa' en een nieuw taalspelletje met Jonas Van Geel, 'Veel Tam tam'. Julie Van den Steen gaat dan weer een programma maken over BV's die in de zorg gaan werken. Onder meer ex-veldrijder Niels Albert zal daarin te zien zijn.

Over de toekomst van de late night talkshow 'Wat een Dag', met VTM's eigen creatief directeur Davy Parmentier als presentator, is nog geen beslissing genomen.

VIER
Bij VIER al deze zomer en nieuwigheid. Vanaf 3 augustus presenteert Peter Van de Veire dagelijks 'Het Rad', de gepimpte versie van 'Het Rad van Fortuin'. En voor het najaar kiest de zender vooral voor de gekende sterkhouders. Zo zijn er nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens ter Wereld', 'Bake Off Vlaanderen', 'Niveau 4', 'Ooit Vrij' én het onverwoestbare 'De Rechtbank'.

Nieuw dit najaar is de realityreeks 'Over de Oceaan' en de kids-versie van 'Bake Off', 'Junior Bake Off', met Jeroom als presentator. Een nieuwe reeks van 'Dancing With The Stars' zit er, als gevolg van de coronacrisis, voorlopig niet in.

VIER zet ook in op fictie, uiteraard zullen niet al deze series al direct dit najaar te zien zijn. De zender werkt momenteel aan 'Grond', in een regie van Adil El Arbi en Bilall Fallah en ook de 'Vlaamse Sex and the City', F*** you very, very much met onder anderen Frances Lefebure.

Bron: Het Nieuwsblad

DOSSIER: Najaar 2020: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Gaston en Leo worden als gemotoriseerde agenten op de weerloze stad losgelaten. Waar zij verschijnen, is de paniek nooit ver uit de buurt. Maar ook op het politiebureau zaaien ze vertwijfeling. Wanneer ze hun zoveelste motor in de prak rijden, is voor de hoofdcommissaris de maat vol: ze moeten als gewone wijkagenten weer de straat op. Te voet. Gaston en Leo voelen zich bekocht en miskend. Ze zouden dolgraag deel uitmaken van de stedelijke opsporingsdienst, maar ze hebben de indruk dat Jansens die carrirewending absoluut wil verhinderen. Nu wil het toeval dat er net op dat ogenblik een golf van vreemde ontvoeringen over het land trekt. Elf vrouwen werden reeds gekidnapt, vrouwen van verschillende leeftijden, met verschillende beroepen en van verschillende standen. In geen enkel geval werd er losgeld gevraagd. Heel toevallig komen Gaston en Leo oog in oog te staan met de kidnapper en diens domme helper, Rufus.

'Paniekzaaiers', om 21.05 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 13:45
  Sporza: Tokyo 2020
  18:00
  Het journaal (vooravond)
 • 13:50
  Ketnet Junior
  19:00
  Rolkrant
 • 16:35
  Ninja Express
  16:50
  Kosmoo
 • 16:40
  Goed Verlof
  17:45
  Vakantiehuis for Life
 • 16:40
  Blind Getrouwd - Australia
  17:40
  The Big Body Hotel
 • 16:45
  L.A.'s Finest
 • 16:20
  The Graham Norton Show
  17:25
  Altijd prijs
 • 16:25
  Lang Leve Koning Julien
  16:50
  Beyblade Burst Evolution
 • 16:05
  Binnen zonder bellen
  17:25
  SOS Piet
 • 16:30
  Komen eten
  19:15
  Blind gekocht
 • 16:05
  Love Island
  17:00
  Criminal Minds
 • 15:55
  Coast Guard: Mission Critical
  16:50
  Live PD: Police Patrol
 • 16:00
  Like cats & dogs
  17:35
  Love at Sea
 • 16:45
  De Zomerkeuken
  17:20
  Puur oosters: Japans
 • 16:45
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 16:00
  al-1-maar-hits
  18:00
  Bbq
 • 16:32
  Tooldokter
  16:47
  Bad wordt zetel
 • 16:00
  De Koepelzaal
  17:00
  Deradicalisering - De Koepelzaal
 • 14:40
  Formule 1: GP van Hongarije
  17:00
  Padel
 • 16:00
  Midsomer murders
  19:00
  Father Brown
 • 16:20
  Tiny House Nation
  17:10
  CSI: Miami
 • 16:35
  De Geknipte Gast
  16:55
  O, O, Harrie
 • 16:25
  De Nieuwe Buur
  16:51
  Socutera
 • 15:35
  Van wie heeft die jongen dat toch?
  17:05
  Zapp Your Planet