Deze acht bewoners wagen zich aan de regels van 'Big Brother' en de kijker

maandag 3 januari 2022
Foto: RTL 5/Play4 - © Wesley de Wit 2022

Vanaf maandag 3 januari is 'Big Brother' almachtig en overal: in het nieuwe huis, op Play 247, GoPlay én Play4. Peter Van de Veire en Geraldine Kemper zijn helemaal klaar voor een nieuw seizoen van 'Big Brother'.

Maar: vergeet alles wat je denkt te weten over 'Big Brother', het is tijd voor een nieuwe wind. Een nieuw huis met nieuwe regels die alles omverblazen. En de kijker, die bepaalt voortaan de windrichting. Vier Vlamingen en vier Nederlanders gaan de uitdaging aan om met elkaar samen te leven, 24/7. Maak kennis met de acht bewoners van het nieuwe 'Big Brother' huis.


Peter, 56 jaar (Hasselt, België)
'Ik heb een hele goede pokerface.'

Deze modieuze man neemt geen blad voor de mond. Peter gaat graag opvallend en mooi gekleed door het leven. Hij is 56 jaar, maar voelt zich zo zeker niet. Samen met zijn man en zoon geniet hij elke dag van het leven. Mode is een belangrijk onderdeel van Peter zijn leven, hij werkt al jaren in de verkoop. Nu is hij van dienst in een schoenenwinkel in Hasselt en weet dus perfect om mensen voor hem te winnen, technieken die hij zeker zal toepassen in het huis. En wil je leren op hakken lopen? Dan bel je gewoon even Peter voor tips & tricks!

Nouchine, 25 jaar (Gent, België)
'Ik ben echt een beetje het mamaatje van het huis.'

De 25-jarige Nouchine zal met haar grote glimlach veel harten weten te veroveren. Ondanks haar jonge leeftijd ziet ze zichzelf als een echt mamaatje en wil ze zich over andere ontfermen.  Niet alleen thuis staat ze voor iedereen klaar, maar ook als verpleegster is ze voor haar patiënten dag en nacht bereikbaar. Nouchine is altijd vrolijk en goedgezind, wel is ze heel uitgesproken en durft ze haar mening naar voor te brengen.  Eerlijkheid is heel belangrijk voor haar. Nouchine is helemaal klaar om de uitdagingen van 'Big Brother' aan te gaan.

Sercan, 28 jaar (Tessenderlo, België)
'Ik wil eerst en vooral het vertrouwen van de andere bewoners voor mij winnen.'

Sercan is een zelfverzekerde, avontuurlijke, sympathieke gast met een badboy randje. Hij is al jaren fan van het programma en ziet het hele concept als een ware uitdaging. Sercan woont bij zijn moeder in Limburg en werkt als magazijn medewerker bij Nike. Het liefst van al trekt hij de wereld rond met zijn rugzak op zoek naar nieuwe mensen en avonturen. Hij heeft al over heel de wereld gereisd, maar 'Big Brother' ziet hij als de reis van zijn leven.

Dimitri, 26 jaar (Kampenhout, België)
'Ik ben vaak de clown van de groep.'

De altijd vrolijke Dimitri uit Vlaams-Brabant werkt als commercieel directeur binnen het bedrijf van zijn vader. In het weekend is hij te vinden op het voetbalveld waar hij de sterren van de hemel speelt. Niet alleen op het veld, maar ook naast het veld steelt Dimitri graag de show. Met een biertje in zijn hand staat hij graag op de dansvloer. Hij ziet zichzelf als de clown van de groep en zal deze rol in het 'Big Brother' huis ook graag op zich nemen.

Grace, 35 jaar (Breda, Nederland)
'Ik ben een beetje als een paracetamol. Of je slikt mij door of je blijft een beetje zo pijn lijden.'

Toen haar moeder tijdens Braziliaanse carnaval verliefd werd op een Nederlandse man, is Grace met haar meeverhuisd naar Nederland. Al van kleins af aan volgt Grace de Braziliaanse en later ook de Nederlandse versie, dus ze is met recht een superfan te noemen. Grace is op haar vijftiende moeder geworden en heeft veel obstakels overwonnen in haar leven. Dat heeft haar tot een sterke, onafhankelijke vrouw gemaakt. Met haar sprankelende persoonlijkheid en haar passie voor dansen, zal zij voor positiviteit en gezelligheid in het huis zorgen.

Kitty, 58 jaar (Aalten, Nederland)
'Verbeter de wereld en begin bij jezelf!'

De van oorsprong Amsterdamse Kitty is een zorgzame kwebbelkous uit Aalten, die niet op haar mondje gevallen is. Ze heeft haar hele leven hard gewerkt en in haar eentje vier zoons grootgebracht. Kitty heeft zich altijd moeten bekommeren om anderen, maar door dit avontuur aan te gaan kiest ze eindelijk eens voor zichzelf. Kitty mag dan misschien de oudste zijn, maar wil laten zien dat ze zeker niet de zwakste is.

Vera, 26 jaar (Vlissingen, Nederland)
'Ik ben iemand die liever de gok waagt dan op safe te spelen.'

Vera is geboren en getogen in een klein dorpje in Zeeland. In het dagelijkse levenwerkt ze in een parfumerie waar ze klanten adviseert over schoonheidsproducten. Vera is graag bezig met haar uiterlijk en wordt vaak bestempeld als modepopje. In het verleden heeft ze aan verschillende Miss-verkiezingen deelgenomen en is ze er meerdere keren met de winst vandoor gegaan. Als het aan Vera ligt zal dat bij deze uitdaging niet anders zijn. Ze is fanatiek en erop gebrand te winnen.

Tobias, 26 jaar (Den Haag, Nederland)
'Ik ben een vitale jongeman, maar heb een oude ziel.'

Tobias is charmant, supersportief en gaat een uitdaging niet uit de weg. Hij woont al zijn hele leven in Den Haag, dicht bij het strand waar hij graag naartoe gaat om te surfen. Als coach inspireert hij graag anderen met zijn gezonde levensstijl. Na een burn-out te hebben gehad, stapt hij nu topfit over de drempel van het 'Big Brother' huis.

'Big Brother Liveshow' voortaan op zaterdag
Naast de reguliere dagelijkse uitzendingen kan je dit seizoen elke zaterdag om 20.00 uur de liveshow 'Big Brother: Live' volgen, gepresenteerd door Geraldine Kemper en Peter Van de Veire.

'Big Brother' wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland – een label van Banijay Benelux en trapt maandag 3 januari om 20.35 uur af bijPlay4, GoPlay & Play247. Daarna is 'Big Brother' elke werkdag om 19.35 uur te volgen. De liveshow is elke zaterdag om 20.00 uur te zien bij Play4, GoPlay en Play247. Vanaf 3 januari kan je ook de livestream volgen via Play247 en GoPlay.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 12:35
  Blokken
  13:00
  Het journaal (middag)
 • 10:00
  Ketnet Junior
  18:55
  Where the wild men are
 • 12:30
  En daarmee basta!
  13:00
  Mijn ridder en ik
 • 12:30
  Lisa
  13:00
  VTM Nieuws 13 uur
 • 10:40
  Geen uitzending
  13:45
  Blind getrouwd USA
 • 12:00
  Onderbreking
  14:30
  The Mechanics of Love
 • 01:40
  Geen Uitzending
  13:20
  Magnum
 • 12:40
  Iedereen K3
  12:55
  VLOGLAB #Stories
 • 11:00
  Joe
  14:45
  Zenderonderbreking
 • 10:25
  Geen uitzending
  13:30
  Feest van eigen bodem
 • 12:15
  The Block NZ
  13:15
  Geen uitzending
 • 12:25
  Friends
  13:05
  Two And a Half Men
 • 12:00
  Property Brothers
  12:55
  The Doctors
 • 12:40
  Roger van Damme: Bakken
  13:05
  Culinair Thailand
 • 08:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 10:00
  Léééf !
  13:00
  al-1-maar-hits
 • 12:35
  Tuinberging 1
  12:46
  Waterverzachter met lekdetectie
 • 12:00
  Onderzoekscommissie Kinderopvang - Studio Commissie
  14:00
  De Koepelzaal - Live
 • 12:35
  Ajax tv
  05:30
  San Titar
 • 11:55
  Agatha Raisin
  12:55
  Hope Street
 • 12:35
  Storage Wars
  13:30
  Zombie House Flipping
 • 12:37
  NOS Journaal (middag)
  13:19
  Opsporing Verzocht
 • 12:17
  BinnensteBuiten
  12:57
  Politieke Partijen: JA21
 • 12:41
  KRO Kindertijd
  12:49
  Zin in Zappelin