De Vrouwen van Koeken Troef! steunen Bart De Pauw

donderdag 9 november 2017
Foto: © VRT

De vrouwelijke medewerkers van het productiehuis Koeken Troef! hebben in een verklaring op Facebook hun vertrouwen uitgesproken in hun collega en baas Bart De Pauw. De tv-maker werd door de VRT-top aan de deur gezet na beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag.

Met de hashtag #IkSteunBart roepen de dames van Koeken Troef! op om geen Weinsteins te maken van zij die het niet zijn.


Hieronder de integrale verklaring die bij productiemedewerkster Vicky De Rooster deelde op Facebook:

Twee weken geleden werden wij op Koeken Troef! opgeschrikt door enkele telefoontjes van vrouwelijke (ex-)medewerkers. Zij hadden net daarvoor een journalist aan de lijn met de vraag of ze ooit lastig waren gevallen door Bart De Pauw. Toen ze zeiden dat ze uit de lucht vielen, dat Bart in hun ogen zo niet in elkaar zat, zat het gesprek er vrijwel meteen op, met nog een laatste ‘je bent wel heel loyaal aan dat bedrijf’.

Vorige week werden we door Bart en zijn vrouw (medezaakvoerder Koeken Troef!) samengeroepen voor een mededeling. Er hadden zich enkele anonieme getuigen aangeboden bij de VRT wat voor hen voldoende was om Bart te ontslaan. Bart heeft ons toen eerlijk verteld waarover deze anonieme getuigenissen gaan.

Vanuit onze machteloze positie, die door heel deze hetze is ontstaan, willen wij ook graag het volgende kwijt: Het is voor ons erg pijnlijk om toe te kijken hoe onze baas en vooral ook goede vriend op deze manier aan de schandpaal wordt genageld. De manier waarop de anonieme getuigenissen op de hele Weinstein manier wordt uitgespeeld door de media klopt niet.
De gevolgen die Bart, zijn gezin en heel het productiehuis moet dragen zijn niet te overzien.


Als Bart kop van jut moet zijn om te zorgen dat grensoverschrijdend gedrag de wereld moet uitgeholpen worden, so be it, maar laten we alsjeblieft geen Weinsteins maken van zij die het niet zijn.


De vrouwen van Koeken Troef!
#iksteunbart


Lees ook:
VRT stopt samenwerking met Bart De Pauw na grensoverschrijdend gedrag
Reactie Bart De Pauw op ontslag VRT (VIDEO)
'Twee tot de Zesde Macht' meteen stopgezet
En

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Monacovrouwen' (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Winny is emotioneel omdat ze geen kinderen kan krijgen, de mama van Grace komt langs en Anne-Franoise stelt haar nieuwe vlam voor.

'Monacovrouwen', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers