De Boxy's en Loc Van Impe strijden voor de perfecte replica van de Cornet d'Amour in 'Snackmasters'

maandag 14 september 2020
Foto: VTM - © DPG Media 2020

Wat gebeurt er wanneer een bekende chef wordt uitgedaagd om Vlaanderens populairste snacks exact na te maken? En wat als die topchef daarbij zlf gejureerd wordt?

Zeven legendarische snacks en acht topchefs, dat zijn de ingrediënten van het gloednieuwe VTM-programma 'Snackmasters'. Vanaf dinsdag 15 september nemen topchefs het elke week tegen elkaar op in een onverwachte uitdaging: op drie dagen tijd proberen ze een identieke kopie te maken van een bekende snack. Na drie dagen staan de chefs tegenover elkaar in de fabriek waar ze elk een perfecte kopie van de snack proberen te maken. Een driekoppige jury van fabrieksmedewerkers bepaalt wie de winnaar is. De acht chefs die de uitdaging aangaan, zijn Roger van Damme, Marcelo Ballardin, Piet Huysentruyt, Anne-Sophie Breysem, Loïc Van Impe, Kristof en Stefan Boxy, Wout Bru en Sofie Dumont.


Terwijl de chefs experimenteren, worden ze gevolgd door Koen Wauters, een ware snackverslaafde: 'Van kindsbeen af ben ik zot van snacks. Zoet of zout, het gaat er allemaal in! Ik ben dan ook super benieuwd of topchefs in staat zijn om al mijn favoriete snacks perfect na te maken.' Koen wordt bijgestaan door Ruth Beeckmans. Zij is als het ware de snack detective, duikt onder in de wondere wereld van snoep-, chips- en chocoladefabrieken en ontfutselt er de geheimen waarmee de chefs op datzelfde moment mee worstelen: 'Mijn taak is sowieso aangenamer. Terwijl de chefs zitten te zweten, mag ik in de fabriek ontdekken hoe die coole snacks worden gemaakt.'

De winnaar van elke aflevering gaat door naar de volgende ronde. De competitiedrang van de chefs is enorm. Ze zijn stuk voor stuk enorm gemotiveerd om de overwinning te behalen, maar het wordt hoe dan ook een extreem moeilijke uitdaging. Zelfs een sterrenchef bijt zijn tanden stuk op een simpele snack, of om het met Piet Huysentruyt zijn woorden te zeggen: 'Dit is het allermoeilijkste wat ik in mijn carrière al heb gedaan!'

Aflevering 1: Cornet d'Amour
De snack die tijdens de eerste aflevering van dinsdag 15 september wordt nagemaakt, is volgens Koen Wauters 'een hoorntje ijs met pure magie': de Cornet d’Amour.

Loïc Van Impe, de 26-jarige tv-kok uit Brussel, is als eerste aan zet. Hij presenteerde eerder het VTM-programma 'Loïc: Zot van Koken' en is jurylid in 'Mijn Keuken Mijn Restaurant'. Hij neemt het op tegen de flamboyante tweeling Kristof en Stefan Boxy. De Boxy’s zijn momenteel de eigenaars van een traiteurszaak, 'Boxy's Fine Food Traiteur'. Aan strijdvaardigheid geen gebrek: 'We gaan ervan uit dat we gaan winnen. Meedoen, sportief strijden en winnen. Voilà!', klinkt het bij Stefan. 'Goed zo, Stefan! Klare taal', beaamt zijn broer. Bij Loïc slaat de twijfel al meteen toe wanneer hij ontdekt dat hij tegenover de Boxy’s staat: 'Oh, my god…! We zijn karamel sigaar kapot! Ja, dat zijn twee kastars, hé?'

De eerste uitdaging waarmee ze te maken krijgen, is het maken van het hoorntje. Bij de Boxy’s klinkt het: 'Allée, we zitten 35 jaar in het beroep en we staan zo te sukkelen… We hebben nog nooit zo een wafel of koekje moeten maken van een crème die we eigenlijk al heel ons leven eten.' En ook Loïc sukkelt met zijn hoorntje: 'Dat is geen wafel, hé? Dat is een pannenkoek. Maar dat is ook lekker, hé, pannenkoeken? Verdorie, dat trekt op niks!'. Creativiteit ten top, maar ze bakken er nog niet veel van: foute ingrediënten, foute bakwijze. Het lijkt simpeler dan het is.

Op dag 2 staat het ijs op de planning. Bij Loïc is dat brokkenpap, de Boxy’s voegen eigeel toe en zien hun ijs geel kleuren. Geen probleem, want: 'De smaak, die zit goed!' maar het is niet de smaak die telt, wel het maken van een exact mogelijke kopie van het origineel...

Ook de chocolade moet gemaakt worden. In de fabriek ontdekt Ruth alvast dat de Cornet d’Amour met imitatiechocolade op basis van kokosolie of zonnebloemolie wordt gemaakt. Hebben de kandidaten dit door? En welke chef komt het strafste uit de hoek en mag naar de halve finale?

'Snackmasters' werd vorig jaar in Engeland door Channel 4 gelanceerd. Het programma bleek een instant-tv-hit en werd meteen bekroond met een tv-award van de British Academy.

'Snackmasters', vanaf 15 september elke dinsdag om 20.35 uur bij VTM.

DOSSIER: Najaar 2020: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

In 2001 richt sportkledingproducent Nike in het Amerikaanse Beaverton, in de staat Oregon, het Nike Oregon Project op, een project om succesvolle Amerikaanse langeafstandslopers op te leiden. In 2019 wordt hoofdcoach Alberto Salazar beschuldigd van het aanzetten tot doping en wordt hij veroordeeld tot een schorsing van vier jaar. Dat betekent meteen het einde van het project.

Nike's Big Bet', om 20.30 uur op Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 20:45
  Switch
  21:15
  Van hier tot in Tokio
 • 20:30
  Nike's Big Bet
 • 20:50
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 20:35
  ... voor Dummies
  21:20
  Waarheid Durven of Doen
 • 20:30
  Walking on Sunshine
  22:25
  Socials, seks en centen
 • 20:30
  L.A.'s Finest
 • 20:30
  Cliffhanger
  22:35
  Spuiten en slikken op reis
 • 20:10
  TV krant VTMKIDS
  05:40
  Thomas de Trein
 • 20:40
  Vakantiekriebels
  21:20
  Gilliams & De Bie
 • 20:30
  Don't Worry, Be Happy Special
 • 20:30
  Meisje van plezier
  22:25
  Chausse d'Amour
 • 20:30
  Blue Bloods
  22:15
  Scorpion
 • 20:30
  Blueprint To The Heart
  22:05
  Castle
 • 20:40
  De Garde van Gert
  21:15
  De Zomerkeuken
 • 20:45
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 20:00
  Een Uur Sorry Music
  21:00
  In levende lijve
 • 20:53
  Wonen
  21:03
  Aan de wand
 • 20:00
  Deradicalisering - De Koepelzaal
  17:00
  De Koepelzaal
 • 20:00
  ATP Washington & WTA San Jose
  00:00
  Ajax - AZ
 • 19:45
  Call the Midwife: Xmas 2014
  21:00
  And then there were none
 • 20:35
  The X-Files
  21:30
  Get Shorty
 • 20:35
  NOS OS Studio Tokio
  21:30
  Swanenburg
 • 20:40
  De slimste mens
  21:30
  Nieuwsuur
 • 20:15
  Pride Test
  21:50
  It's a Sin