Beleef de muziekzomer op de eerste rij bij VRT

zaterdag 10 juni 2023
Foto: VRT 1 - © VRT 2023

Hou je van muziek (wie doet dat nu niet)? Dan ben je aan het juiste adres bij VRT. Juli en augustus staan in het teken van héél veel muziek, op alle zenders en platformen.

Mis niks van de Muziekzomer van VRT! Volg overal mee via VRT MAX en VRT NWS
Dankzij VRT MAX beleef je alles, waar je ook bent, en VRT NWS gidst je door het aanbod. Ook via de sociale media blijf je op de hoogte, daar neemt Zita Wauters je mee backstage. Het wordt een prachtige Muziekzomer, dat staat nu al vast.


Welkom bij VRT MAX en VRT NWS
Hét platform waarop je alles van de Muziekzomer kunt beleven, is VRT MAX. Je kunt er kijken, luisteren en vindt er heel wat extra aanbod. Wil je weten wanneer je ergens live kunt gaan genieten van optredens? Kijk dan in de handige kalender van VRT NWS, je gids door de Muziekzomer. Je krijgt er natuurlijk ook heel wat informatie over en duiding bij de grootste muziekevenementen en -gebeurtenissen.

Van 'Zomerhit' over festivals tot talentenjacht

'Zomerhit'
Geen zomer zonder 'Zomerhit'. Ook in 2023 slaan VRT 1 en Radio2 de handen in elkaar voor dit grootse muziekfeest. Gaststad voor deze muzikale zomer is Blankenberge. Van maandag 10 juli tot en met zaterdag 19 augustus strijden twintig artiesten er om de felbegeerde trofee. Het publiek bepaalt wie die mee naar huis mag nemen door te stemmen via de VRT MAX-app. Siska Schoeters en Niels Destadsbader presenteren de show én maken ook een speciale videoreeks die alleen te zien zal zijn op VRT MAX: 'Zomerhit Confessions'. In een strandcabine proberen ze bekentenissen van bekende gasten te ontfutselen.

Achter de schermen met Zita Wauters
Deze zomer stuurt VRT Zita Wauters op pad achter de schermen, onder andere van 'Zomerhit' en 'Vlaanderen Feest'. Op allerlei socialemediaplatformen brengt ze verslag uit, zodat jij niets moet missen. De publieke omroep is al jaren een kweekvijver voor jong en creatief talent. Zita was al te zien in de Ketnet-musical 'Kadanza Together', presenteerde 'Ketnet Musical' en de rodelopershow van 'Het Gala van de Gouden K's', ging op onderzoek in 'Dierendetectives' en acteerde in de film 'Niet Schieten'.

Zita Wauters: 'De zomer is echt mijn favoriete tijd van het jaar! Voor mijn ideale zomermoment is, naast leuke mensen om mij heen en een lekker drankje, muziek een essentieel ingrediënt. 'Zomerhit' is een combinatie van al die dingen, dus ik ben echt suuuuperblij dat ik dit muziekfeest vanop de eerste rij mag meemaken!'

Naast de zes televisieshows van 'Zomerhit' aan de vuurtoren in Blankenberge, zorgt VRT 1 traditiegetrouw ook voor de nodige sfeer tijdens de Vlaamse feestdag. Op 11 juli palmt Peter Van de Veire weer de Grote Markt van Antwerpen in met 'Vlaanderen Feest' en brengt een scala aan Vlaamse topartiesten mee. Onder andere Bazart, Camille, Metejoor, X!NK, Dana Winner, Gustaph, Aaron Blommaert, Pommelien Thijs, De Romeo’s en vele anderen zijn van de partij. Op initiatief van VRT 1 en Radio2 zingt Stan Van Samang het 'Vlaanderen Feestlied': 'Feest'. Speciaal voor deze gelegenheid geschreven én in het Nederlands gezongen.

Radio2
De studio van Radio2 vind je van maandag 10 juli tot en met zaterdag 19 augustus aan het begin van de Belgium Pier in Blankenberge. Je ziet en hoort er je favoriete presentatoren en heel wat artiesten van bij ons live aan het werk tijdens 'Radio2 Aan Zee' en 'Radio2 Zomerhit'. Allerlei attracties en activiteiten maken de beleving compleet. Op 11 juli viert Radio2 de Vlaamse feestdag met veel muziek. En ook Radio2 BeneBene doet mee, daar hoor je de Radio2 'BeneBene Vlaamse100'.

Studio Brussel, de festivalzender
Bij Studio Brussel beleef je alle zomerfestivals vanop de eerste rij. Eind mei opende de zender het seizoen met live-uitzendingen vanop CORE. En ook op nog vier andere terreinen plant Studio Brussel een volledige radiostudio neer: Graspop Metal Meeting, Rock Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop. Maar ook de andere festivals (40 in totaal!) beleef je volop. Dagelijks krijg je vooruitblikken, de beste verhalen én kun je tickets winnen. De hele zomer lang trekken reporters ook naar verschillende festivallocaties. En dankzij VRT MAX hoef je echt niets te missen. Je kunt er alles volgen, wanneer je maar wilt, waar je ook bent. Of je nu thuis in de zetel zit, ergens met je vrienden rondhangt of languit op het strand ligt, je hebt de festivals altijd dichtbij.

Canvas
Canvas brengt je de hoogtepunten van Studio Brussel op Rock Werchter en Pukkelpop met live-uitzendingen vanop de festivalterreinen. Er is rock, indie, pop, soul, hiphop en nog veel meer. Gevestigde waarden en nieuw talent. Michèle Cuvelier dompelt je onder in de bruisende sfeer, artiesten komen langs voor een babbel en je krijgt vooral veel muziek. Je mag mee backstage en staat op de eerste rij tijdens de optredens.

Klara
Klara's paradepaardje van de zomermaanden is het Walden Festival, op 15 en 16 juli in en rond het unieke Brusselse Leopoldpark. Klassiek, hedendaags, jazz en global vormen de ingrediënten van een avontuurlijk zomerfestival voor jong en oud. Geniet van muziek in al haar verscheidenheid, op verschillende podia: een strijkkwartet, oedspelers, flamencogitaristen, virtuoze jazzmusici en mysterieuze soundscapes … Met een strooien hoedje op. Verder krijg je vanaf maandag 26 juni twee maanden lang de ideale, klassieke vakantiesoundtrack tijdens 'De Zomer van Klara'. Met live-uitzendingen vanuit Knokke en Mu.ZEE in Oostende, op het Contius Bach Festival in Leuven, MA Festival in Brugge, Laus Polyphoniae in Antwerpen en tijdens het Preludium-concert voor de Nationale Feestdag. Natuurlijk mis je op de radio en online ook niets van het Walden Festival.

MNM
Deze zomer vind je MNM overal. De jongerenzender zorgt voor music and more in heel Vlaanderen en Brussel. Zo bestormen MNM-dj's Sander Gillis en Laura Govaerts verschillende podia met hun Gillis & Govaerts Liveband. Die ontstond na het succes van Sander en Laura hun TikTok-covers. Ook enkele MNM-luisteraars kregen een plekje in de Liveband. Daarnaast gaat MNM voor het dertiende jaar op rij op zoek naar straf dj-talent. Tijdens 'MNM Start To DJ' krijgen jonge dj's de kans om hun talent te tonen en in de voetsporen te treden van onder andere 5napback, MagiK en Voltage. De winnaar van 'MNM Start To DJ' mag draaien op Tomorrowland Winter en wordt één van de huis-dj’s op MNM.

Ketnet
Ook deze zomer kun je weer genieten van de Ketnet Zomertour, hét gratis zomerfestival voor kinderen, (groot)ouders en iedereen met een jong hart. Beleef een dag vol activiteiten en ontmoetingen met je idolen. En natuurlijk ook spetterende optredens van onder andere #LikeMe, Kaatje, Kamiel & Viktor en De KetnetBand. De Zomertour strijkt neer in Sint-Niklaas, Wenduine, Diest en Roeselare.

Zonnig voor iedereen
In overleg met de organisaties voor slechtzienden en slechthorenden maakt VRT haar Muziekzomer zo toegankelijk mogelijk voor iedereen. Zo kunnen personen met een handicap volwaardig meegenieten van 'Zomerhit' en de Ketnet Zomertour. Ook op de Radio2-site aan de Belgium Pier in Blankenberge is er veel aandacht voor een toegankelijke en gelijkwaardige beleving. Het is meteen ook de start van een duurzame samenwerking met Inter. Dat is een agentschap opgericht op initiatief van de Vlaamse overheid, met als doel Vlaanderen toegankelijk te maken voor iedereen.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 23:55
    Journaallus
    09:00
    Lentebeelden
  • 23:25
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 00:40
    The Good Doctor
    05:30
    Geen uitzending
  • 00:35
    Ambulance
    02:25
    Geen uitzending
  • 01:00
    Geen uitzending
    11:40
    The Bold Type
  • 01:00
    Geen uitzending
    15:10
    All New Traffic Cops
  • 01:05
    JAG
    02:30
    Baywatch
  • 00:45
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 00:35
    Geen uitzending
    02:25
    Sports Late Night
  • 01:20
    Neighbours: A New Chapter
    02:00
    Geen uitzending
  • 01:35
    Backroad Truckers
    02:40
    Kitchen Commando
  • 01:10
    Geen uitzending
    06:20
    The Block NZ
  • 01:10
    Geen uitzending
    08:20
    Hailey Dean Mystery: 2+2=4 Murders
  • 00:25
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 01:25
    De Sterrenkaart
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 00:45
    Premier League
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 00:50
    Devil's Peak
  • 01:31
    NOS Journaal
    01:44
    Mindfck
  • 01:15
    Nieuwsuur
    08:04
    Petrus in het land
  • 00:55
    Sophie & Jeroen
    02:10
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal