Bekijk het tweede seizoen van 'Over De Oceaan' vanaf 26 december op Streamz

woensdag 7 december 2022
Foto: © Streamz 2022

'Over De Oceaan' is terug. Voor het tweede seizoen van deze bij zondere realityreeks stappen zes bekende Vlamingen aan boord van een zeiljacht om de indrukwekkende Atlantische Oceaan over te varen.

Het nieuwe seizoen zal voor het eerst ook op Streamz te zien zijn. Vanaf 26 december kan je bij de Vlaamse streamingdienst een nieuw avontuur op zee volgen. In januari is het tweede seizoen ook te zien bij Play4 en GoPlay.Ella Leyers, Annelien Coorevits, Elodie Ouedraogo, Gert Verheyen, James Cooke en Jonas Geirnaert zullen vanuit Gran Canaria, zonder zeilervaring en zonder enige hulp van buitenaf, een tocht van meer dan 5000 kilometer afleggen met als eindbestemming het tropische Santa Lucia in de Caraïbische zee. Onder het toeziend oog van kapitein Piet zullen onze zes zeilers non-stop de oceaan trotseren. Dag of nacht, in storm en in stilte, de wind zal alles beslissen. Maar de tocht is deze keer allesbehalve vrijblijvend. De BV’s nemen deel aan de Atlantic Rally For Cruisers, een zeilwedstrijd die al sinds 1986 wordt georganiseerd. Het is de grootste race van zijn soort en telt elk jaar zo’n 250 deelnemers.

'Over De Oceaan' toont uit welk hout zes onervaren zeilers moeten gesneden zijn om de indrukwekkende Atlantische Oceaan over te steken, maar geeft ook een inkijk in de persoonlijke odyssee die elk bemanningslid zal ervaren op dit bijzonder avontuur.

James Cooke – Bootmanager
James Cooke begint met klamme handjes aan dit avontuur. Want naast Tv-maker, acteur, producent en regisseur is James ook een zeer onervaren zeiler. Ondanks dat promoveerde kapitein Piet hem meteen tot bootmanager. Een bijzonder belangrijke functie met een alomvattend takenpakket: het maken en controleren van de inventaris, het monitoren van alle voorraden, de boot ordelijk houden, meetings organiseren en ook nog eens iedereen blij houden. Belangrijke taken die van levensbelang zijn om de oversteek tot een goed eind te brengen. Met meerdere slapeloze nachten, enkele nachtmerries en een lang ja-nee spelletje met zichzelf achter de rug laat James zijn lieftallige moeder en man Dorian achter en geeft hij zichzelf volledig over aan de onvoorspelbaarheid van de oceaan.

Ella Leyers – Weervrouw
Ella Leyers, in haar ideale wereld het liefst bezig met presenteren en acteren, waagt zich zonder zeilervaring aan de gedurfde oversteek. Ella’s taak aan boord is weervrouw, de Sabine Hagedoren van de Polygala. Het interpreteren van hoge- en lagedrukgebieden, een dagelijkse analyse van de weerkaarten en een onberispelijke timing is uiteraard van cruciaal belang om niet in het oog van de storm terecht te komen. Naast haar bepalende taak ziet Ella dit avontuur ook als een ideale gelegenheid om haar drukke bestaan even helemaal achter zich te laten.

Gert Verheyen – Navigator en Communicator
Gert Verheyen, ex-Rode duivel en bekend voetbalanalist, moest geen seconde twijfelen toen hij de vraag kreeg voorgeschoteld om over de oceaan te varen. Als voormalig topvoetballer met 50 caps voor onze nationale ploeg is Gert de competitiviteit zelve. Zijn sporthart fleurde dan ook helemaal op toen de oversteek ook nog een zeilwedstrijd bleek. Vol enthousiasme begint ook hij onwetend aan deze overzeese tocht. En dat zal hij doen als navigator en communicator. Na een intense opleiding en een examen is hij op de boot verantwoordelijk voor alle communicatie en navigatie. Een niet te onderschatten functie want hij moet ervoor zorgen dat ze via de kortste weg Saint Lucia zullen bereiken. Zijn analytische vaardigheden en sportieve mindset zullen dus zeker van pas komen!

Annelien Coorevits – Chef-kok
Annelien Coorevits, ex Miss-België en mama van twee, wordt door kapitein Piet verkozen tot chef-kok van de Polygala. Drie weken lang zal zij de voltallige bemanning voorzien van spijs en drank. In haar allerminst uitgeruste keuken heeft zij een taak die van cruciaal belang is om de moraal van haar medezeilers hoog te houden. Ook bij Annelien is zeilervaring ver zoek. Op tienjarige leeftijd vergezelde ze wel eens een vriendin op een zeilreis, maar die werd kortstondig afgebroken door hartstochtelijke heimwee. Afscheid nemen van haar twee oogappels is ook nu niet evident, toch hoopt Annelien met deze reis de dagelijkse rush even te ontglippen en terug te keren met een herboren gevoel. Niet helemaal op haar gemak levert ze zich in 'Over de Oceaan' over aan de geheimzinnige kilometers diepe waterplas.

Jonas Geirnaert – Navigator à l’ancienne en Bakker
Jonas Geirnaert zal deze keer zonder eigen scenario uitvaren, want hij krijgt de opdracht om als navigator à l’ancienne in te schepen. Geen moderne apparatuur voor hem, wel een sextant, sleeplog en een ouderwetse wereldkaart om de positie van de boot te bepalen. Want het blijft belangrijk om ook tijdens een mogelijke computerpanne op de hoogte te blijven van waar de boot op dat moment ronddoolt. Daarnaast is Jonas ook bakker van dienst. Een extra uitdaging voor hem, want naast nog nooit gezeild heeft Jonas ook nog nooit een brood in de oven geschoven. Hij laat zijn zoontje en zwangere vrouw thuis achter en met dat gemis waagt hij zich moedig op internationale wateren.

Elodie Ouedraogo – Medic
Aan enthousiasme alvast geen gebrek bij deze Olympisch kampioene. Want ook haar competitieve hart skips a beat als ze te horen krijgt dat de oversteek een wedstrijd is. De goedlachse Elodie krijgt de functie van medic in haar schoot geworpen. Zij staat dus in voor de fysieke en mentale gezondheid aan boord. Van wondverzorging tot reanimatie, Elodie ontpopt zich in recordtempo tot professioneel medic. Zij moet er dan ook voor zorgen dat alle bemanningsleden in goede gezondheid aan wal komen. Elodie laat haar man Jeroom en hun zoontje Remus achter en levert zich drie weken lang volledig over aan de golven én de zeeziektes die de woeste baren met zich meebrengen.

Kapitein Piet en co-schipper Willem
Drie weken lang zal de Polygala vertoeven op een onverbiddelijke oceaan onder leiding van kapitein Piet en co-schipper Willem. Al hebben zij geen rustig plezierreisje in petto voor hun bemanning, want die gewiekste kapitein Piet heeft de Polygala ingeschreven voor de grootste internationale zeilwedstrijd ter wereld: The Atlantic Rally for Cruises met zo’n 146 boten van over de hele wereld aan de startlijn. Piet Smet is voor het tweede jaar op rij kapitein van dienst in 'Over de Oceaan'. Met zijn ervaring en kennis, zijn perfectionisme en alerte blik is Piet een baken van rust als het echt hard gaat. Toch heeft de oceaan ook voor deze mastklimmende avonturier nog heel wat geheimen. En Piet weet: elke fout op zee – groot of klein – kan fataal zijn.

De Play4-reeks 'Over De Oceaan' is vanaf 26 december te bekijken via Streamz en in januari op Play4 en GoPlay.be.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 2 logo

Een verdachte slaat interceptor Steve Oliver in het gezicht met zijn autosleutels, ramt de politieauto en gaat er vervolgens vandoor. Steve heeft medische bijstand nodig. Carl 'Charlie' Farley en Paul Richardson zitten ondertussen een bestuurder van een Corsa achterna die betrapt werd op het stelen van brandstof.

'Police Interceptors', om 23.40 uur op VTM 2.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 23:40
  Thuis
  00:06
  Winst joker+ / lotto
 • 23:50
  Canvaslus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 22:10
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 23:55
  Night Shift
  00:40
  Geen Uitzending
 • 23:45
  Police Interceptors
  00:35
  Blind getrouwd UK
 • 00:00
  Better Things
  00:30
  Onderbreking
 • 23:25
  All New Traffic Cops
  00:15
  Stargate Atlantis
 • 06:00
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 23:55
  SOS Piet
  00:25
  Geen uitzending
 • 23:10
  De tafel van vier
  00:15
  Big Brother
 • 23:35
  Friends
  00:10
  Two and a Half Men
 • 23:15
  Hawaii Five-0
  00:15
  Cops
 • 23:35
  In het spoor van de dader
  00:35
  Chateau Meiland
 • 00:05
  Karola's Kitchen - gewoon gezond & goed
 • 20:45
  Herhalingslus
  08:00
  Wijzer Wonen
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 00:03
  Schrijnwerk awards 2022 (1)
  00:10
  Schrijnwerk awards 2022 (2)
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 23:25
  Duivelsweg
  00:15
  Kantine
 • 00:05
  Flesh and Blood
  00:50
  Father Brown
 • 23:20
  Hudson & Rex
  00:10
  Nancy Drew
 • 00:01
  NOS Journaal (laat)
  00:22
  NOS Watersnoodjournaal
 • 23:54
  De Nachtzoen
  00:07
  Nieuwsuur
 • 23:27
  Khalid & Sophie
  00:23
  Het beste van...de jaren 90