Alles wat je moeten weten over de finale van 'Succession'

zondag 28 mei 2023
Foto: © Streamz 2023

De langverwachte laatste aflevering van het finale seizoen van de Emmy ®-winnende drama-serie 'Succession' zal vanaf maandag te zien zijn op Streamz.

In de vorige aflevering was er geen duidelijkheid over de belangrijke Waystar-GoJo-deal, geen zekerheid over wie de volgende president zal zijn en geen idee wie de opvolger van de overleden Logan Roy zal zijn. Het lijkt veel om te behandelen in de 90 minuten durende laatste aflevering dus hier zijn een paar van de vele vragen die we hebben over de finale.Wie gaat Logan Roy opvolgen?
De wapenstilstand die Kendall, Shiv en Roman verenigde tegen hun vader aan het einde van seizoen 3 zou nooit duren. Ironisch genoeg was Logan's dood nodig om het trio weer uit elkaar te scheuren. Gedurende een groot deel van het huidige seizoen hebben de 'CEBros' Ken en Roman geprobeerd uit een grote deal te stappen. Wat ze niet wisten was dat Shiv - bitter omdat ze door haar eigen broers was gedegradeerd - in het geheim de Zweed Lukas Matsson hielp. Als gevolg van die breuk zijn er nu twee voor de hand liggende kanshebbers voor de kroon van Logan: Ken en Shiv. Roman bewees dat hij ongeschikt was als CEO nadat hij te veel vertrouwen in Mencken had gesteld, instortte op de begrafenis van Logan en zich aan het einde van de voorlaatste aflevering van de serie in een menigte demonstranten stortte.

Gaan Shiv en Tom definitief uit elkaar gaan?
Hun huwelijk is volledig giftig. We weten dit. En zij weten dit. Ze hebben het hele seizoen doorgebracht met het porren van elkaars zwakheden en het baggeren van de donkerste momenten uit hun gedeelde verleden. Ze zijn uiteindelijke ook een beetje perfect voor elkaar. Hij geeft haar een machtig gevoel. Ze geeft hem het gevoel belangrijk te zijn. Hij 'leeft om te dienen'. Ze eist trouw. EN Shiv is ook zwanger. Het is een onzekere en emotionele tijd voor iedereen...

Zal Connor ambassadeur worden?
'Wenen voor de lunch. Venetië voor het avondeten. Dubrovnik als ontbijt.' Dat is de droom die Connor en Willa najagen toen hij toegaf 'in de richting van Mencken' op de avond van de verkiezingen. Natuurlijk is die droom afhankelijk van het feit dat Mencken niet alleen president wordt, maar ook de deal nakomt die Roman heeft gesloten om Con de ambassadeur in Slovenië te maken...

Wat zal er met Cousin Greg gebeuren?
We hebben het afgelopen jaar allemaal wel eens gedacht: wat als de stuntelige Greg bovenaan komt te staan aan het einde van 'Succession'? Het lijkt niet realistisch dat Greg hoofd van het bedrijf wordt genoemd. Hij is incompetent, awkward en jong. Aan de andere kant is het niet alsof de Roy-kinderen bewezen hebben dat ze het waard zijn om de troon te veroveren. En Greg is erin geslaagd zich een weg naar boven te banen, en nu is hij 'in' met Lukas Matsson na een nachtje dansen en drinken. Dus als Lukas de controle over het bedrijf krijgt, heeft Greg een goede kans om de Amerikaanse CEO te worden (met dank aan Shiv voor het idee) en zou hij de perfecte jaknikker voor Lukas zijn. Hoe dan ook als deze show niet eindigt als een Shakespeare-tragedie maar een komedie, is Greg als CEO de enige manier waarop het kan eindigen.

'Succession' werd gecreëerd door Jesse Armstrong; uitvoerend producenten zijn Jesse Armstrong, Adam McKay, Frank Rich, Kevin Messick, Jane Tranter, Mark Mylod, Tony Roche, Scott Ferguson, Jon Brown, Lucy Prebble, Will Tracy en Will Ferrell. Jesse Armstrong fungeert ook als showrunner.

De allerlaatste aflevering van het finale seizoen zal vanaf maandag 29 mei te zien zijn op Streamz.


TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play6 logo

U.S. Navy SEAL Chris Kyle gaat naar Irak met slechts één missie: zijn medesoldaten beschermen. Met zijn vaste hand redt hij talloze levens op het slagveld en dankzij de verhalen over zijn heldenmoed krijgt hij al snel de bijnaam Legend. Daardoor wordt er echter ook een prijs op zijn hoofd gezet; hij wordt het doelwit van de rebellen. Ondanks het gevaar en de tol die dit eist van het thuisfront, gaat Chris in totaal vier keer naar Irak en wordt hij het levende symbool van het SEAL-motto: nooit iemand achterlaten. Maar eenmaal thuis komt hij er al snel achter dat het de oorlog is die hij niet kan achterlaten.

'American Sniper', film uit 2015 met oa. Bradley Cooper en Sienna Miller, om 20.20 uur op Play6.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 12:35
  De markt
  08:15
  Journaallus
 • 12:30
  Lentebeelden
  07:30
  Ketnet Junior
 • 12:50
  Helden
  04:50
  Geen uitzending
 • 12:00
  Chicago Med
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 12:25
  Foodtruck gezocht
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 12:25
  Geen uitzending
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 09:15
  Geen uitzending
  11:00
  Wordt aangekondigd
 • 12:40
  Beverly Hills, 90210
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 10:00
  Joe
  02:20
  Geen uitzending
 • 12:45
  Het zelfbouwhuis
  04:50
  Geen uitzending
 • 12:25
  NCIS
  02:20
  Geen uitzending
 • 12:45
  Border Security: Canada's Front Line
 • 12:30
  Dr. Phil
  07:55
  The Block Australia
 • 12:25
  Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt
  08:00
  Jesse Stone: Night Passage
 • 12:40
  Z-Extra Work smarter
  03:00
  Herhalingslus
 • 12:53
  Publireportage
  05:55
  Sixties To Six
 • 11:55
  Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
  02:30
  Foodies & The City
 • 12:10
  MotoGP
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 12:35
  Father Brown
  02:00
  Midsomer Murders
 • 12:05
  Shark Tank
  07:30
  American Pickers
 • 12:30
  NOS Sport: Libema Open 2024
  07:52
  MAX Muziekspecial: Keukenhofconcert
 • 12:17
  Jezus van Nazareth verovert de wereld
  08:03
  Petrus in het land
 • 12:50
  Peperbollen
  08:00
  Raad eens wat ik doe