Adil en Bilall maken nieuwe fictiereeks voor VIER

woensdag 20 mei 2020

Volgende maand beginnen de opnames voor 'Grond', een nieuwe fictiereeks op VIER, geregisseerd door Adil El Arbi en Bilall Fallah. Dat lezen we in Het Nieuwsblad.

De plannen voor de serie werden al in 2017 gemaakt, toen acteur en theatermaker Zouzou Ben Chikha samen met zanger Wannes Capelle en acteur Dries Heyneman het scenario schreef. Het verhaal gaat over een jonge moslim die heilige grond naar Vlaanderen wil halen. Zo kunnen andere moslims hier een laatste rustplaats krijgen.


De reeks balanceert tussen komedie en drama, maar heeft ook de nodige actiescènes. Ideaal dus voor Adil en Bilall, die samen met Mathieu Mortelmans de serie regisseren. De rest van de cast en crew is nog niet bekend.

Wat 'Grond' uniek maakt, is dat het de eerste serie is die wordt opgenomen sinds de coronacrisis, maar opvallend genoeg zijn de scenario's niet aangepast. VIER laat wel weten dat alle veiligheidsvoorschriften gerespecteerd worden. De opnames starten in juni in Brussel en lopen de hele zomer.

Wanneer 'Grond' te zien is op VIER, is op dit moment nog niet bekend.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

New York, anno 1846. Amsterdam Vallon ziet als kleine jongen hoe zijn vader wordt afgeslacht door William Cutting, beter bekend als Bill the Butcher, de invloedrijke leider van een anti-immigrantenbende. Amsterdam kan ontkomen, maar keert jaren later als volwassen man terug naar Manhattan. Bill zwaait er nog steeds de scepter en wil de Ierse inwijkelingen - die met tienduizenden per week aankomen - met geweld verdrijven uit de stad. Amsterdam zint op wraak voor de moord op zijn vader en probeert te infiltreren in Bills bende. Zijn plannen om 'The Butcher' te vermoorden, gaan echter de mist in wanneer zijn ware identiteit aan het licht komt.

'Gangs Of New York', film uit 2002 met oa. Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis en Cameron Diaz, om 20.40 uur op CAZ.

Dossiers