Ketnet presenteert kandidaten 'Junior Eurosong 2010'

donderdag 1 juli 2010

En toen waren ze nog met acht. Of eigenlijk tien. Want onder de acht kandidaten die dit jaar meedoen aan 'Junior Eurosong' zitten twee duo's. De winnares van vorig jaar, Laura Omloop, verklapte deze avond aan de Ketnet-kijkers wie het zijn. Ketnet volgt de acht kandidaten de komende weken op de voet: de hele zomer lang lopen hun videoclips op Ketnet en dit najaar spelen de kandidaten de hoofdrol in een boeiende reeks achter de schermen.

Een groepslied en acht nieuwe liedjes
De acht nieuwe juniors vlogen er meteen in. Ze werkten de voorbije maanden keihard aan een nieuw groepslied: Superidee. Dat groepslied ligt nu al in de winkel. Maar er is meer. De kandidaten schreven samen met enkele topnamen uit de muziekwereld acht nieuwe nummers. Ketnet en Ketnet.be tonen de videoclips van al die fonkelnieuwe nummers de hele zomer lang.

Een nieuwsgierige blik achter de schermen
Zijn ze al lang bezig met muziek? Wie heeft een ongewone hobby? En vinden ze pizza lekkerder dan frietjes? De kijkers maken deze zomer van kop tot teen kennis met de kandidaten van 'Junior Eurosong' in een reeks portretfilmpjes onder de noemer ID-kits. Elke dag vanaf 21 juli.

Ketnet volgt in het najaar de juniors ook nog eens tijdens hun voorbereidingen in een reeks achter de schermen van 'Junior Eurosong'. Hoe bereiden ze zich voor op de wedstrijd en wat komt er allemaal bij kijken?

De finaleweek
Wie wint 'Junior Eurosong 2010'? Al het harde werk mondt uit in een spannende live finaleshow op Ketnet. Elke kandidaat doet zijn of haar uiterste best, maar er is natuurlijk maar één winnaar. Hij/zij vertegenwoordigt België op 20 november in Wit-Rusland. Ketnet-wrapper Kristien Maes supportert de hele rit mee. Ze volgt de kandidaten van bij de audities tot aan de finaleshow.

En dit zijn ze dan
De echte hoofdrolspelers in dit hele 'Junior Eurosong'-verhaal zijn natuurlijk de juniors zelf. Ze zijn allemaal tussen 10 en 15 jaar oud en zingen acht straffe liedjes, in heel uiteenlopende genres.

  • Jill & Lauren: Jill Van Vooren (15 jaar, Sint-Martens-Latem) en Lauren De Ryck (14 jaar, Drongen) zingen samen: 'Get up!'
  • Emma: Emma Rombaut (10 jaar, Boom) zingt 'Jamanee'
  • Ferre: Ferre Windey (14 jaar, Zomergem) zingt 'Met mijn ogen toe'
  • DnA: Daan De Clerck (12 jaar, Leopoldsburg) en Anne-Sophie De Smet (12 jaar, Heppen) zingen samen 'Power aan de kids'
  • Emile: Emile Souvagie (11 jaar, Aalst) zingt 'Diep in mijn lijf'
  • Ine: Ine Peeters (12 jaar, Herenthout) zingt 'Kusje van mij'
  • Luís: Luís Muylaert (11 jaar, Knokke-Heist) zingt 'In mijn dromen'
  • Ymke: Ymke Verschueren (13 jaar, Morkhoven) zingt 'Vive la fête'

'Junior Eurosong 2010: de videoclips', vanaf 1 juli dagelijks op Ketnet.
'Junior Eurosong 2010: de ID-kits', vanaf 21 juli dagelijks op Ketnet.

DOSSIER: Najaar 2010: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Yasmine in 'Zo is er maar Eén' (foto: © Eén/VRT)

Yasmine, geboren als Hilde Rens, was zangeres, tv- en radiopresentatrice, holebi-icoon, echtgenote en mama. Maar wie was ze echt? En wat heeft ertoe geleid dat ze op haar 37e uit het leven stapte? Haar mama Anita Claes, haar beste vrienden en collega's schetsen haar zoals ze echt was: perfectionistisch maar ook lui, luidruchtig maar ook onzeker, vrolijk maar ook heel donker, genereus maar ook veeleisend, graag oud geworden maar helaas veel te jong gestorven.

'Dit Was Yasmine', om 20.40 uur op En.

Dossiers