Zondag in '3LAB': Leven, liefde en HIV

zaterdag 23 januari 2016

Hiv is al sinds de jaren '90 een chronische ziekte; je gaat er niet langer aan dood. Toch is er nog steeds een taboe rond deze ziekte.

Bij vrouwen is er vaak sprake van een dubbel stigma want zij zullen het er immers zelf wel naar gemaakt hebben. Hierdoor durven ze er vaak niet over te praten en sluiten zich sociaal af. Hoe is het om als vrouw met hiv te functioneren in onze maatschappij?


In de korte documentaire 'Leven, Liefde & HIV' laat documentairemaker Nadia Moussaid zien hoe het leven van de Groningse Sylvia en de Amsterdamse Sil wordt bepaald door hun hiv-besmetting. Wij zien hoe ze omgaan met de mentale en de lichamelijke uitdagingen van hiv en wat voor een impact deze hebben op hun emotionele en sociale leven.

Twee sterke vrouwen, die beide op zoek zijn naar een normaal leven, en zich inzetten voor andere hiv-patiënten. Sil is betrokken bij Hello Gorgeous, een stichting die het stigma rond hiv bestrijdt en probeert om  patiënten zoveel mogelijk een normaal leven te geven. Sylvia was de afgelopen 25  jaar proefpatiënt patiënt voor vele nieuwe medicijnen. Ze zoekt troost in maatschappelijk werk en bij haar man, die tevens hiv-besmet is.

'3LAB: Leven, liefde & HIV' is een documentaire van regisseuse Nadia Moussaid en wordt geproduceerd door CTM Docs. De films voor 3LAB zijn mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het CoBO en het Filmfonds.

'Leven, Liefde & HIV', zondag 24 januari om 23.35 uur bij de KRO-NCRV op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Radio 2 Zomerhit 2019

Tijdens deze spannende muziekshow dingen tien genomineerde artiesten mee naar de award voor de Zomerhit van 2019. Vanavond worden ook de drie Radio 2 Muziektrofeen uitgereikt voor doorbraak, groep en soloartiest. Volgende genomineerden geven tijdens de show het beste van zichzelf tijdens hun act: Belle Perez, Niels Destadsbader, Dana Winner, Hooverphonic, Kommil Foo, Laura Tesoro, #LikeMe, Mathias Vergels, Metejoor en Regi feat. Jake Reese & OT. Niemand minder dan de huidige Eurovisiesongfestival-winnaar Duncan Laurence komt langs en brengt zijn winnend nummer 'Arcade'.

'Radio 2 Zomerhit 2019', om 20.35 uur op En.

Dossiers