Nieuw op Ketnet: Drakenjagers

woensdag 5 oktober 2005

Drakenjagers is een fantastische animatiereeks over twee drakenjagers die in een verre, maar primitieve toekomst de strijd aanbinden met monsterachtige draken die de mensen terroriseren. Na afloop van Trollenstreken, vanaf 11 oktober, van maandag tot zaterdag omstreeks 17.45 uur.

Ergens in de verre toekomst. De beschaving die wij nu kennen, is helemaal verdwenen en de mensen leven opnieuw zoals in de Middeleeuwen. De wereld wordt bevolkt door arme boeren, gevaarlijke schurken en meedogenloze kasteelheren. Wat zij gemeen hebben is het motto: eet en laat je niet eten. Want deze nieuwe wereld wordt geteisterd door een vreselijke plaag: de draken.

Draken zijn monsterachtige wezens. Ze zijn groot, gevaarlijk en bloeddorstig, en ze hebben altijd honger. Draken eten alles. Ze vernielen en verslinden de oogst, maar ze eten ook schapen en mensen. Om zich te beschermen tegen de draken doen de mensen een beroep op drakenjagers. Dat is een moeilijk en gevaarlijk beroep. Je moet er sterk en moedig voor zijn, maar vooral ook slim.

Helaas zijn er niet veel kandidaten die al die kwaliteiten in zich verenigen. En zo kom je al snel bij Lian Chu en Gwizdo. Op het eerste gezicht lijken het maar klunzen, maar schijn bedriegt: samen hebben ze al honderden draken verslagen. Maar hoe meer draken ze doden, hoe meer er bijkomen. In deze reeks volgen we de avonturen van beide Drakenjagers.

De stemmen van Gwizdo en Lian Chu worden vertolkt door Walter Baele en Luc Vandeput. Andere personages krijgen de stem van onder meer Mieke Bouve, Mieke Laureys, Herbert Flack, Cara Van der Auwera, Tom Van Bouwel, Ingrid Van Rensbergen en Herbert Bruynseels.

Het themaliedje van de serie wordt vertolkt door de popgroep The Cure.

Persbericht Ketnet
http://www.ketnet.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stef Wauters - VTM NIEUWS (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

Stef Wauters presenteert een marathonuitzending naar aanleiding van de verkiezingen. Hij schakelt rechtstreeks over naar journalisten die over het hele land kopstukken van de diverse partijen volgen en de eerste reacties sprokkelen. Elke Pattyn staat klaar in de studio in Vilvoorde om als eerste alle uitslagen te brengen. Die bespreekt ze met de Raad van Wijzen van VTM NIEUWS. Aan het Vlaams parlement ontvangt Dany Verstraeten de hele dag door opmerkelijke politici, maar vooral ook andere mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de loop van de campagne. Reporters staan bovendien klaar aan partijhoofdkwartieren of op de plekken waar de partijen verzamelen om met hun militanten de overwinning te vieren, of het verlies door te spoelen.

'De Stem van Vlaanderen', vanaf 8.00 uur de hele dag door op VTM.

Dossiers