'Boerenjaar': houd 1 koe afstand en alles op een preitje

maandag 11 januari 2021
Foto: VIER - © SBS Belgium 2021

De eerste coronagolf is over zijn piek. Onder strikte voorwaarden mag het ijssalon in Loenhout weer open. Boerin Mieke kijkt er niet echt naar uit, want zij zit liever op haar traktor of tussen de koeien.

Ook de Poolse seizoensarbeiders mogen weer aan het werk en dus kunnen ze de appels van Paul en Daan uit de koelcellen eindelijk klaarmaken voor de verkoop. En er is goede boekhoudkundige hoop dat ze dit jaar goed zullen opbrengen.


Preitelers Benny en Liesbeth weten als geen ander dat er boerenjaren zijn, maar maakten ook een heel moeilijke periode door. Het koppel is met veel bloed, zweet en tranen uit een diepe financiële put gekropen 'er stond letterlijk geen enkele cent meer op onze rekening' maar gaat nu weer investeren in een nieuwe loods.  Hun dochters Flore en Roos hebben van dichtbij meegemaakt welk effect die onzekerheid had op de boerderij.

En een kwaadaardige prostaattumor dwingt sierteler Patrick onder het mes.  Dat betekent dat zijn geliefde perkplantenbedrijf het even zonder hem moet stellen. Zijn wederhelft Leen houdt de boel ondertussen draaiende.

'Boerenjaar', dinsdag 12 januari om 20.35 uur op VIER.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

De begaafde student Ben wil geneeskunde gaan studeren aan de universiteit van Harvard. Maar daarvoor moet hij een studiebeurs in de wacht zien te slepen. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn studies, zijn baantje in een kleerwinkel en zijn vrienden Miles en Cam. Op een dag komt hij in een clubje terecht voor begaafde studenten. Die houden zich voornamelijk bezig met het uitdokteren van een onfeilbare methode om te winnen bij blackjack. Zo willen ze naar Las Vegas trekken om er gigantische sommen geld te winnen. Ben is al snel gewonnen voor dit plan en hij neemt steeds grotere risico's om veel geld te verdienen en om zo naar Harvard te kunnen.

'21', film uit 2008 met oa. Kevin Spacey, om 20.40 uur op VTM 3.

Dossiers