TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:25 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
06:40 Met klassiek de week door
Carine Lacor, Jet Berkhout, Ab Nieuwdorp en Tijl Beckand leggen samen met solisten en gezelschappen inhoudelijk en muzikaal het verband tussen actualiteit en eeuwigheid, tussen het nu en het tijdloze.
«
»
06:55 Lazarus
Journalist en interviewer Frénk van der Linden vertelt over zijn hartstochtelijke en complexe band met zijn moeder. Tien jaar lang wilde hij geen contact met haar.
«
»
07:30 Ik mis je
De steentjes op het graf van Noa, een joods gebruik, laten zien dat er aan haar gedacht wordt. Dit vertelt haar moeder Ilona Azar de Vlieger. De 21-jarige Noa overlijdt in haar slaap.
«
»
08:00 Petrus in het land
Petrus is op bezoek in de Protestantse Gemeente van Rijswijk. Het thema van de aflevering is 'Tot zegen zijn'. Wat betekent het om gezegend te zijn en om jouw zegen te delen met een ander?
«
»
08:25 De Verwondering
Réginald Moreels (1949) werkte als chirurg jarenlang in allerlei oorlogsgebieden. Moreels gelooft niet dat de mens uit zichzelf goed is, maar hij gelooft dat de mens goed kan wórden.
«
»
08:55 Ik mis je
Als Wahid dertien is, vlucht hij met zijn moeder en zijn oudere broer Said naar Nederland. Zijn vader moet achterblijven. Wahid en Said worden beste maatjes. Een week nadat Said tot geloof komt in God, krijgt hij kanker.
«
»
09:20 Zie je zondag!
In de Nederlands Gereformeerde Kerk in Wageningen zitten veel mensen met grote idealen. Zo vertrok Jody jaren geleden met haar man Mark en twee jonge kinderen naar Kenia.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Als chef-kok voor artiesten en mensen die veel geld te besteden hebben, kiest Arend van der Heiden een andere weg. Vanuit zijn geloof en het gebed gaat hij koken voor mensen die geen geld voor eten hebben.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Sint-Jozefkerk in Waubach-Landgraaf. Celebrant: Pastoor Harry Notermans.
«
»
11:00 EO BEAM Kerkdienst
Vanuit studio 61 in het EO-gebouw organiseert BEAM, de jongerenafdeling van de EO, een live-kerkdienst. Presentator Joram Kaat ontvangt de BEAM Worshipband en een spreker.
«
»
11:30 Metterdaad
Het Nederlandse artsenechtpaar Willem en Joanne Folmer wonen en werken met hun gezin in de Congolese jungle voor een klein ziekenhuis. Als de onrust in de regio toeneemt en rebellen hun dorp dreigen te bestormen, kunnen ze net op tijd wegvluchten in een vliegtuigje.
«
»
11:45 Nederland Zingt Dichtbij
Jurjen ten Brinke gaat in Friesland op pad met de 83-jarige Klaas Ferbeek. Als kind maakt Klaas de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding mee. Hij ziet zijn vrijheid niet als iets vanzelfsprekends.
«
»
12:40 Andries
Ron van der Spoel geeft de indruk een druk baasje te zijn. Hij was gemeentepredikant, raadslid voor de ChristenUnie en trainde voorgangers in landen waar christenen vervolgd worden.
«
»
13:04 Wilde Ganzen
Duurzame ontwikkelingsprojecten, opgezet door bevlogen Nederlanders samen met de lokale bevolking.
«
»
13:10 Fryslân DOK
Joseph Schijveschuurder is een onderduikkind. Hij wil graag bij zijn pleegouders in Friesland blijven, maar er wordt anders over hem beslist. Hij zal zich altijd ontheemd blijven voelen.
«
»
13:40 Brainwash Talks
Journalisten, schrijvers, wetenschappers en filosofen buigen zich over de grote persoonlijke en maatschappelijke vragen anno 2020.
«
»
14:00 EO Allegro: Van Sweelinck tot Stravinsky
'Ein deutsches Requiem' van Brahms bevat zestien korte teksten uit het Oude Testament, het Nieuwe Testament en de apocriefe boeken, gekozen uit de Lutherse bijbel.
«
»
15:30 Het raadsel van Femma, prooi van een mensenredder
Wat gebeurt er als je onterecht als vol-Joods geregistreerd staat bij het bevolkingsregister, daarom uit huis wordt gehaald door de politie, naar een vernietigingskamp wordt gestuurdt?
«
»
16:30 Iedereen Verlicht
Narsingh ontmoet zendenker Frenk Meeuwsen, retraiteleiders Marlies Pastoor en Inge Schultze en sjamaan Jan van Dijk.
«
»
16:55 Socutera
PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en mensen in Nederland werken wij aan een menswaardige en vreedzame samenleving, overal in de wereld.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Jacobine op 2
Vissers zijn mannen en de relschoppers ook. Maar waar zijn de vrouwen van Urk? Hun stem hoor je weinig.
«
»
17:45 Vrijdenkers
Zes vrijdenkers vertellen over hun geloof en over de zekerheden, rituelen en ook angsten die daarbij horen.
«
»
18:15 Podium Witteman
Marimbaspelers Steije Maurer en Joep de Mooij en pianist Daniël van der Hoeven spelen het eerste deel uit het klavierconcert in d klein van Isaac Albéniz.
«
»
19:20 Brommer op Zee
Joke van Leeuwen praat over haar boek 'Mijn leven als mens'. Joris van Casteren schreef met 'Eenzaamheid' zijn meest persoonlijke boek. In het schrijfhok ontmoet Wilfried de Jong Said El Haji.
«
»
20:20 Waterman
Water en Nationaal Park Weerribben-Wieden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De bekendste hotspot van dit gebied is Giethoorn.
«
»
21:05 Metropolis
In Afghanistan wonen Kava en Fatima. Ze werken beiden in de culturele sector van Kabul, die door de coronacrisis op z'n gat ligt. Omdat de coronakilo's eraan vlogen, besloten ze veel te gaan wandelen.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:10 Allen tegen allen
Wat is een fascist? Kan ieder mens een fascist worden? Schuilt er een rotzakje in ons allemaal? Was het fascisme een kortstondige stuiptrekking uit de vorige eeuw?
«
»
23:40 Vrijdenkers
Zes vrijdenkers vertellen over hun geloof en over de zekerheden, rituelen en ook angsten die daarbij horen.
«
»
00:15 Jacobine op 2
Vissers zijn mannen en de relschoppers ook. Maar waar zijn de vrouwen van Urk? Hun stem hoor je weinig.
«
»
00:45 Naches
Lucette van den Berg is een klassiekgeschoolde zangeres, die heeft gekozen voor de warmte van het Jiddische lied.
«
»
01:00 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
01:40 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
02:35 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play4 logo

Op een vlucht van Los Angeles naar New York ontmoeten Oliver en Emily elkaar. De excentrieke Emily is net gedumpt door haar vriendje en stort zich tijdens de vlucht op Oliver. Meteen daarna besluiten ze allebei dat ze echt niet bij elkaar passen. Oliver droomt van een succesvolle carrière en de ware liefde, terwijl Emily's leven bestaat uit spontane en wilde extremen. Na hun heftige eerste kennismaking lopen ze elkaar tijdens de volgende jaren wel eens tegen het lijf, maar nooit op het goede moment. Na zeven jaar ontdekken Emily en Oliver stilaan dat ze meer zijn dan kennissen, meer dan vrienden en dat wat er tussen hen is, misschien toch hard op liefde lijkt.

'A Lot Like Love', film uit 2005 met oa. Ashton Kutcher en Amanda Peet, rond middernacht op Play4.

Dossiers