
TVgids - njam!
Andere zender »
02:00 | De Eregast |
Van Mowgli in de Braziliaanse Jungle tot sterrenchef in Gent: het verhaal van eregast Marcelo Balardin lijkt wel een film. Peppe, Dominique en Jeroen zetten hem vandaag gastronomisch in de bloemen met een driegangenreis door zijn leven.
«
»
03:00 | A la carte |
Johan Segers houdt van de eenvoudige en de dagelijkse keuken, maar speciaal voor de jonge hobbykok Kevin mag het vandaag wel eens wat meer zijn. Want Kevin is gek op oesters en hij wil ze graag op drie verschillende manieren leren klaarmaken.
«
»
03:30 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
03:40 | Comfort Food |
Na een lange baaldag op werk, helpt alleen maar lekker eten. Jeroen maakt eerst een zachte, zoete aardappelsoep klaar en erna nog een heerlijke, simpele Mexicaanse nachoschotel klaar met alles erop en eraan.
«
»
03:55 | Sarah's Sweet Table |
Sarah bakt vandaag zelfgebakken brood. Ze maakt een luchtig briochebrood met crème patissière en een laagje karamel. Daarna bakt ze de klassieke flantaart, een echte bestseller in haar patisseriezaak. De sleutel tot succes: keep it simple!
«
»
04:25 | A la carte |
Johan Segers houdt van de eenvoudige en de dagelijkse keuken, maar speciaal voor de jonge hobbykok Kevin mag het vandaag wel eens wat meer zijn. Want Kevin is gek op oesters en hij wil ze graag op drie verschillende manieren leren klaarmaken.
«
»
04:50 | Vietnjam, met Quyên |
Quyên laat culinair Vietnam zien. Ze reist van noord naar zuid, van Hanoi tot aan haar roots in Quy Nhon. Onderweg worden plaatselijke specialiteiten en ingrediënten besproken waarmee Quyên aan de slag gaat.
«
»
05:05 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
05:15 | De Smaaktoerist |
Jeroen trekt erop uit in het Dijleland en ontdekt er eerlijk rundvlees, pikante waterkers uit de IJsevallei en hoevebier waar zelfs het trekpaard aan meewerkt. Ze vormen de perfecte ingrediënten voor een BBQ.
«
»
05:45 | Vlaamse Klassiekers |
Voor vol-au-vent moet je in De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver zijn, heeft Lynn gehoord. Ze ontmoet chef Kenny en vader Swa, die het recept verfijnden. Daarna gaat Lynn naar Silo's in Boortmeerbeek voor de allergroenste paling in 't groen.
«
»
06:25 | Vlaamse Klassiekers |
Wie Vlaamse klassiekers zegt, zegt stoofvlees met frietjes. Lynn leert vandaag de kneepjes van het oervlaamse stoofpotje bij Mémé Gusta in Gent. Daarna bezoekt ze brasserie De Zwaan in Hasselt voor haar favoriete stuk vis: kabeljauwhaasje.
«
»
07:05 | De Eregast |
Van Mowgli in de Braziliaanse Jungle tot sterrenchef in Gent: het verhaal van eregast Marcelo Balardin lijkt wel een film. Peppe, Dominique en Jeroen zetten hem vandaag gastronomisch in de bloemen met een driegangenreis door zijn leven.
«
»
08:00 | Vlaamse Klassiekers |
Voor vol-au-vent moet je in De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver zijn, heeft Lynn gehoord. Ze ontmoet chef Kenny en vader Swa, die het recept verfijnden. Daarna gaat Lynn naar Silo's in Boortmeerbeek voor de allergroenste paling in 't groen.
«
»
08:45 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
09:05 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag een vrouw die kookt met kilo's passie en een vleugje glos: Dagny Ros. Ze maakt kip à l'orange. Dat klinkt fancy, maar het is gewoon een simpel stukje kipfilet in een Oosters sausje met sinaasappelsap. Uiteraard geserveerd met rijst.
«
»
09:40 | Soep! |
De chefs maken een currysoep met mosseltjes en een cacaosoep.
«
»
10:00 | Pasta & Risotto |
Dagny Ros maakt van deze risotto een feest van champignons en geeft er haar eigenzinnige touch aan met groene kool. Jan Tournier maakt een lekkere en vooral waanzinnig mooie fregola met tonijn en avocado.
«
»
10:20 | Toasted on wheels! |
De foodtruck van Dominique en Dagny verkoopt nacho's en scones met haring bij het Antwerpse MAS.
«
»
10:50 | Comfort Food |
Jeroen gaat helemaal terug naar zijn kindertijd en bereidt gebakken vis met melksaus en puree. Maar eerst maakt hij nog een heerlijk nostalgisch appelgebakje met marsepein klaar, die heel simpel te bereiden is.
«
»
11:10 | Bal National |
Balletjes in seldersaus en dragonballetjes met dragon-geuzesaus.
«
»
11:50 | Sarah's Sweet Table |
Sarah bakt vandaag zelfgebakken brood. Ze maakt een luchtig briochebrood met crème patissière en een laagje karamel. Daarna bakt ze de klassieke flantaart, een echte bestseller in haar patisseriezaak. De sleutel tot succes: keep it simple!
«
»
12:25 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
12:30 | Guillaume's Paris |
Guillaume bezoekt het Nature Urbaine, de grootste daktuin van Europa, en gebruikt hun producten om een lentesalade te maken. Hij nodigt de Australische rugbyspeler Kurtley Beale uit voor een maaltijd.
«
»
13:05 | Vlaamse Klassiekers |
Voor vol-au-vent moet je in De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver zijn, heeft Lynn gehoord. Ze ontmoet chef Kenny en vader Swa, die het recept verfijnden. Daarna gaat Lynn naar Silo's in Boortmeerbeek voor de allergroenste paling in 't groen.
«
»
13:50 | Foodies & The City |
Hasseltse jenever, Hasseltse speculaashoempen en verse Hasseltse bloemen van bij de bloemencowboy. Tess, Maud en Lynn stranden vandaag in de Limburgse hoofdstad voor een inspirerende, culinaire ontdekkingstocht.
«
»
14:25 | Soep! |
Twee Njam!-chefs maken deze keer heerlijke heldere uiensoep en Chinese kippensoep.
«
»
14:50 | Streetfood |
Een Mengelmoes aan streetfood keukens, dat belooft Minglemush in Den Haag. Straatvoedsel fan Lynn neemt er een kijkje achter de schermen bij enkele kraampjes en gaat ook zelf aan de slag in haar eigen streetfoodkraam.
«
»
15:40 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
16:00 | Peppe's Toscane |
Peppe gaat langs op een van de belangrijkste Chianti producerende landgoederen in Toscane.
«
»
16:25 | De Sterrenkaart |
Sterrenchef Jan Tournier gaat in zijn restaurant Cuchara elke dag opnieuw voor de culinaire top.
«
»
17:05 | Steffi's healthy pleasures |
Candybars zijn moeilijk te weerstaan tijdens je bezoek aan het tankstation en het zijn echte guilty pleasures. Daarom maakt Steffi vandaag een healthy variant op de bounty. Ook zorgt ze voor een hippe en pittige buddha bowl.
«
»
17:30 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
17:45 | Peppe's Emilia-Romagna |
Peppe zet zijn zintuigen op scherp in Parma. Hij ziet er honderden hemelse parmahammen tegen het plafond, steekt zijn neus in een zalig glas lambrusco en zet z'n tanden in een heerlijke kooksessie op Piazza Duomo. Dit is Unesco voor foodies.
«
»
18:20 | Sarah's Sweet Table |
Sarah bakt vandaag zelfgebakken brood. Ze maakt een luchtig briochebrood met crème patissière en een laagje karamel. Daarna bakt ze de klassieke flantaart, een echte bestseller in haar patisseriezaak. De sleutel tot succes: keep it simple!
«
»
18:55 | Vlaamse Klassiekers |
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
19:45 | Sportfood |
Michael en Stephanie maken makkelijke gerechten voor vrouwen die druk zijn met voetballen.
«
»
20:20 | Culinair Thailand |
Roger van Damme laat fijnproevers in het buitenland genieten van zijn creaties. Thailand is een van zijn favoriete reisbestemmingen. Tijdens deze reis toont hij typisch Thaise producten, de overheerlijke street food en gerechten van lokale topchefs.
«
»
20:40 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
20:55 | Foodies & The City |
Hasseltse jenever, Hasseltse speculaashoempen en verse Hasseltse bloemen van bij de bloemencowboy. Tess, Maud en Lynn stranden vandaag in de Limburgse hoofdstad voor een inspirerende, culinaire ontdekkingstocht.
«
»
21:30 | De Wereldkeuken |
Chef José Polonio laat ons kennismaken met de authentieke smaken van zijn Spanje. Dit culinaire avontuur resulteert in een tafel vol heerlijke tapas.
«
»
22:20 | Toasted on wheels! |
De foodtruck van Dominique en Dagny verkoopt nacho's en scones met haring bij het Antwerpse MAS.
«
»
23:00 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
23:15 | Sarah's Sweet Table |
Sarah bakt vandaag zelfgebakken brood. Ze maakt een luchtig briochebrood met crème patissière en een laagje karamel. Daarna bakt ze de klassieke flantaart, een echte bestseller in haar patisseriezaak. De sleutel tot succes: keep it simple!
«
»
23:55 | Sarah's Sweet Table |
Vandaag zorgt Sarah voor extra crunch op haar Sweet Table. Eerst serveert ze een tropische bavarois van mango en passievrucht met een krokant koekje bij. Haar tweede dessert is verse studentenhaver met gekaramelliseerde noten. Smullen maar!
«
»
00:30 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken een spannende Red Alert, Orange Crush en Bloempotbrood.
«
»
00:55 | De wereld op je bord |
Chef Chuck en Hanne maken een licht en gezond visgerecht klaar dat flinke indruk maakt: gestoomde zeebaars met lente-ui. Het oogt niet alleen geweldig, het smaakt vooral naar meer.
«
»
01:25 | Puur Oosters - Japans |
Net zoals in de rest van het oosten, zijn noedels ook in Japan een belangrijk onderdeel van de dagelijkse keuken. Japan heeft vier soorten noedels: de soba, de somen, de udon en de ramen. Chef Ivan maakt twee typisch Japanse noedelgerechten klaar.
«
»
01:40 | Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu |
Een marathon van het beste van Snel, Makkelijk & Lekker.
«
»