
TVgids - njam!
Andere zender »
01:40 | De Eregast |
Vandaag ontvangt de heilige njam-drievuldigheid dé driesterrenchef van Antwerpen: Viki Geunes. Op het menu staan een rondje appels plukken en drie heerlijke gerechten: Italiaanse tartaar, hertenkalf Rossini en crème brûlée van witte chocolade.
«
»
02:30 | A la carte |
Stijn is een hobbykok uit de Kempen en een grote fan van Johan Segers. Hij vraagt de chef om voor eens en voor altijd te verklappen wat het geheim is van die super krachtige en gelatineuze bruine fond.
«
»
02:50 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc serveert een aubergine in een superlekker krokant jasje. De zomerse salade en het yoghurt-tahin-sausje maken er een juweel van een voorgerecht van. Loïc bewijst met dit gerecht dat vegetarisch niet saai hoeft te zijn.
«
»
03:05 | Comfort Food |
Binnenblijfweer vraagt om Comfort Food. Dat weet Jeroen de Pauw als de beste. Vandaag maakt hij balletjes in tomatensaus die ook kort in de oven gaan. En er is ook een dessert. Dat wordt een chocoladeroompap met petit-beurrekoekjes.
«
»
03:20 | Sarah's Sweet Table |
Vandaag zorgt Sarah voor extra crunch op haar Sweet Table. Eerst serveert ze een tropische bavarois van mango en passievrucht met een krokant koekje bij. Haar tweede dessert is verse studentenhaver met gekaramelliseerde noten. Smullen maar!
«
»
03:40 | A la carte |
Stijn is een hobbykok uit de Kempen en een grote fan van Johan Segers. Hij vraagt de chef om voor eens en voor altijd te verklappen wat het geheim is van die super krachtige en gelatineuze bruine fond.
«
»
04:00 | Vietnjam, met Quyên |
Quyên reist door culinair Vietnam. Deze keer gaat ze naar de kustplaats Nha Trang.
«
»
04:20 | De Smaaktoerist |
In de Vlaamse Ardennen zijn heerlijke streekproducten te vinden. Dat weet ook Smaaktoerist Jeroen. Hij trotseert er de mythische kasseien en zoekt verfrissing aan een waterbron. Onderweg scoort hij lamsvlees van eigen kweek en zalige geitenkaas.
«
»
04:50 | De Dagschotel |
Peppe Giacomazza zorgt vandaag voor een schotel met Italiaans temperament: Lasagna met aubergines.
«
»
05:05 | Vlaamse Klassiekers |
Wie Vlaamse klassiekers zegt, zegt stoofvlees met frietjes. Lynn leert vandaag de kneepjes van het oervlaamse stoofpotje bij Mémé Gusta in Gent. Daarna bezoekt ze brasserie De Zwaan in Hasselt voor haar favoriete stuk vis: kabeljauwhaasje.
«
»
05:45 | Vlaamse Klassiekers |
Lynn laat zich vandaag verrassen door de steak tartaar van chef Vadim, hét signatuurgerecht bij Monroe in Antwerpen. Daarna vertoeft ze aan 't zeetje voor de verse garnaalkroketten of 'Noordzeeklompjes' van chef Stijn in De Kruidenmolen.
«
»
06:30 | De Wereldkeuken |
Chef Merijn Tol presenteert alle tips en trics om het overheerlijke Midden-Oosten op tafel te zetten. Labneh, Sambousek en Tabouleh hebben na deze aflevering ook voor de kijker geen geheimen meer.
«
»
07:10 | De Eregast |
Vandaag ontvangt de heilige njam-drievuldigheid dé driesterrenchef van Antwerpen: Viki Geunes. Op het menu staan een rondje appels plukken en drie heerlijke gerechten: Italiaanse tartaar, hertenkalf Rossini en crème brûlée van witte chocolade.
«
»
08:00 | Vlaamse Klassiekers |
Wie Vlaamse klassiekers zegt, zegt stoofvlees met frietjes. Lynn leert vandaag de kneepjes van het oervlaamse stoofpotje bij Mémé Gusta in Gent. Daarna bezoekt ze brasserie De Zwaan in Hasselt voor haar favoriete stuk vis: kabeljauwhaasje.
«
»
08:50 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc serveert een aubergine in een superlekker krokant jasje. De zomerse salade en het yoghurt-tahin-sausje maken er een juweel van een voorgerecht van. Loïc bewijst met dit gerecht dat vegetarisch niet saai hoeft te zijn.
«
»
09:05 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag kookt de man die de Noordzee draagt in zijn hart: Desmidt Bart. Hij geeft buzze en maakt mooi binnen de tijd een gepaneerde grietbot klaar met een frisse mosterdvinaigrette en salade.
«
»
09:35 | Soep! |
Dit keer op het menu: bloemkoolsoep (creme Dubarry) en looksoep met spek.
«
»
10:00 | Pasta & Risotto |
Jan Tournier maakt pasta met mosselen en spinazie en Steffi maakt quinotto met tomatensaus.
«
»
10:25 | Toasted on wheels! |
Dagny en Dominique serveren geitenkaas met rabarber op de Grote Markt van Mechelen.
«
»
10:50 | Comfort Food |
«
»
11:15 | Bal National |
Rode bonenbal met chili sin carne en koriander-limoenrijst. Arancini met gepofte wortel en pompoen.
«
»
11:50 | Sarah's Sweet Table |
Vandaag zorgt Sarah voor extra crunch op haar Sweet Table. Eerst serveert ze een tropische bavarois van mango en passievrucht met een krokant koekje bij. Haar tweede dessert is verse studentenhaver met gekaramelliseerde noten. Smullen maar!
«
»
12:25 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc serveert een aubergine in een superlekker krokant jasje. De zomerse salade en het yoghurt-tahin-sausje maken er een juweel van een voorgerecht van. Loïc bewijst met dit gerecht dat vegetarisch niet saai hoeft te zijn.
«
»
12:35 | Guillaume's Paris |
Guillaume verkent het dertiende en veertiende arrondissement en bezoekt de wijk Montparnasse.
«
»
13:05 | Vlaamse Klassiekers |
Wie Vlaamse klassiekers zegt, zegt stoofvlees met frietjes. Lynn leert vandaag de kneepjes van het oervlaamse stoofpotje bij Mémé Gusta in Gent. Daarna bezoekt ze brasserie De Zwaan in Hasselt voor haar favoriete stuk vis: kabeljauwhaasje.
«
»
13:55 | Foodies & The City |
Diest, een onontdekte parel, maar met het zoetste straatje, een wijnbar slash kapperszaak én geweldige handtassenwinkel. Kortom, dé place to be voor Lynn, Tess en Maud. Met alle opgedane culinaire inspiratie, gaan ze later ook zelf aan de slag.
«
»
14:35 | Soep! |
De chefs maken koraallinzensoep en een venkel-kervel soep.
«
»
15:00 | Streetfood |
Lynn houdt halt in de Downtown Gourmet market voor het lekkerste streetfood van Eindhoven. Ze ontdekt er Indisch en Libanees straatvoedsel en gaat zelf aan de slag met een portie Spaanse tapas en een Amerikaanse pulled chicken burger.
«
»
15:45 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc serveert een aubergine in een superlekker krokant jasje. De zomerse salade en het yoghurt-tahin-sausje maken er een juweel van een voorgerecht van. Loïc bewijst met dit gerecht dat vegetarisch niet saai hoeft te zijn.
«
»
16:05 | Peppe's Toscane |
Peppe kookt met de baccala die hij op de ochtendmarkten van Mercato Centrale gevonden heeft.
«
»
16:30 | De Sterrenkaart |
Een bezoek aan het restaurant van chef Michaël Vrijmoed in hartje Gent. Hij bewijst dat hij dé veggie-chef is met zijn creatie van zilveruitjes en een verrassend gerecht op basis van rode biet.
«
»
17:10 | Steffi's healthy pleasures |
Een copieuze maaltijd met alcoholische drankjes en jezelf daar helemaal in verliezen. Het kan gevaarlijk zijn. Daarom zorgt Steffi voor een gezonde ovenschotel en een mocktail waarvan je er, geheel schadeloos, verschillende mag drinken.
«
»
17:30 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc en pasta zijn goede doordeweekse vrienden. Mag het al eens specialer zijn? Dan is deze pasta een echte voltreffer. Het bord ziet er niet exclusief uit, maar de smaak van venkel en vodka zijn het des te meer.
«
»
17:45 | Peppe's Emilia-Romagna |
Peppe verkent het platteland ten zuiden van de Via Emilia, de historische Romeinse weg door Emilia-Romagna. Ver van de steden ontdekt hij een Parmigiano-paradijs, een biofarm en maakt hij tortellini met zalige nonna's in de Apennijnen.
«
»
18:25 | Sarah's Sweet Table |
Vandaag zorgt Sarah voor extra crunch op haar Sweet Table. Eerst serveert ze een tropische bavarois van mango en passievrucht met een krokant koekje bij. Haar tweede dessert is verse studentenhaver met gekaramelliseerde noten. Smullen maar!
«
»
19:00 | Vlaamse Klassiekers |
Vandaag maakt Lynn de restaurantversie klaar van twee nostalgische klassiekers. Bij Fortuin in Kontich onthult de chef zijn gehaktbrood met truffel en in Vers Namur vlakbij Leuven staat er een verfijnd vispannetje op de planning.
«
»
19:40 | Sportfood |
Chef Michael en Stephanie maken een smakelijk alternatief op kip met rijst voor krachttrainers.
«
»
20:15 | Culinair Thailand |
Roger van Damme laat fijnproevers in het buitenland genieten van zijn creaties. Thailand is een van zijn favoriete reisbestemmingen. Tijdens deze reis toont hij typisch Thaise producten, de overheerlijke street food en gerechten van lokale topchefs.
«
»
20:40 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc en pasta zijn goede doordeweekse vrienden. Mag het al eens specialer zijn? Dan is deze pasta een echte voltreffer. Het bord ziet er niet exclusief uit, maar de smaak van venkel en vodka zijn het des te meer.
«
»
20:55 | Foodies & The City |
Diest, een onontdekte parel, maar met het zoetste straatje, een wijnbar slash kapperszaak én geweldige handtassenwinkel. Kortom, dé place to be voor Lynn, Tess en Maud. Met alle opgedane culinaire inspiratie, gaan ze later ook zelf aan de slag.
«
»
21:35 | De Wereldkeuken |
Chef Vanja van der Leeden geeft haar authentieke keukentips voor de perfecte Nasi Goreng. Verder neemt ze ons mee in een bad van vloeibaar goud voor een heerlijke Soto Ayam, die ze afwerkt met een Es Alpukat.
«
»
22:25 | Toasted on wheels! |
Dagny en Dominique serveren geitenkaas met rabarber op de Grote Markt van Mechelen.
«
»
23:00 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc en pasta zijn goede doordeweekse vrienden. Mag het al eens specialer zijn? Dan is deze pasta een echte voltreffer. Het bord ziet er niet exclusief uit, maar de smaak van venkel en vodka zijn het des te meer.
«
»
23:15 | Sarah's Sweet Table |
Vandaag zorgt Sarah voor extra crunch op haar Sweet Table. Eerst serveert ze een tropische bavarois van mango en passievrucht met een krokant koekje bij. Haar tweede dessert is verse studentenhaver met gekaramelliseerde noten. Smullen maar!
«
»
23:55 | Sarah's Sweet Table |
Sarah is dol op karamel! Vandaag staan er twee zalig zoete desserts met karamel op haar Sweet Table te blinken: een luchtige cake met gekaramelliseerde ananas en chocoladetoffees in een nostalgische snoepverpakking. Een heerlijke plakboel!
«
»
00:30 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Nougat Beat, de kip & het Ei en Morning Muffins.
«
»
01:00 | De wereld op je bord |
Een echte Noorse delicatesse zijn handgedoken en huisgerookte Sint-Jacobsvruchten met pastinaakpuree en rode biet. Chef Egil Haaseth gaat in zijn keuken van het Brusselse restaurant Up North elke dag opnieuw voor seizoensproducten en pure smaak.
«
»
01:25 | Puur Oosters - Japans |
Chef Ivan Verhelle achter de teppanyaki, wat meteen zijn absolute specialiteit is in de Japanse keuken. En hoewel wij in het westen denken dat deze bakplaat in Japan gebruikt wordt voor indrukwekkende showcooking, blijkt dat helemaal niet te kloppen.
«
»
01:45 | Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu |
Een marathon van de snelste, makkelijkste en lekkerste gerechten van de afgelopen week.
«
»