TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM lifeVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVnjam!BBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:00 Ellemieke's KIDchen
Kinderen en vis zijn niet altijd een goede match. Ellemieke toont met dit favoriete gerecht van Zenna hoe je kinderen op een leuke manier vis kan laten eten. Er is gelukkig ook nog tijd genoeg om een lekkere granita van aardbei te maken.
«
»
08:20 Loïc: Zot van Koken
Een krokant gebakken zalmfilet, geserveerd met koolrabi, appel en sjalot. Op smaak gebracht met een vinaigrette van karnemelk en een chili-appelsien-olie. Een feestelijke afwerking met zalmeitjes maakt dit bord helemaal af.
«
»
08:20 Wordt aangekondigd
De programmering wordt nog aangekondigd.
«
»
08:20 Loïc: Zot van Koken
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
08:40 KLAAR IN 20 minuten
Dominique Persoone maakt een gerecht dat hij zag bij de iconische chef Ferran Adrià en doet er zijn ding mee: een tortilla met spek en jawel: chips. Zot, maar wel smaakvol en snel klaar.
«
»
09:05 Sarah's Sweet Table
Het oog wil ook wat, dat is zeker zo in de patisserie. Vandaag bakt Sarah twee desserts die er heel leuk uitzien op je koffietafel: een blauwe bessentaart met frangipanevulling en de beroemde rochers die Sarah een gouden laagje geeft.
«
»
09:40 Bal National
De Belg en zijn gehaktbal: dat is een culinaire lovestory. Wim Ballieu bereidt heerlijke balletjes in gele tomatensaus met aardappelsla en balletjes in madeirasaus met pommes noisette.
«
»
10:15 Veldvers
Nicolas Decloedt maakt een frisse gazpacho van wortel en een heerlijke carrotcake.
«
»
10:35 Vlaamse Klassiekers
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
11:20 Wordt aangekondigd
De programmering wordt nog aangekondigd.
«
»
11:20 Loïc: Zot van Koken
Een krokant gebakken zalmfilet, geserveerd met koolrabi, appel en sjalot. Op smaak gebracht met een vinaigrette van karnemelk en een chili-appelsien-olie. Een feestelijke afwerking met zalmeitjes maakt dit bord helemaal af.
«
»
11:20 Loïc: Zot van Koken
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
11:40 De Wereldkeuken
Chef Mounir Toub legt zich toe op de bereiding van een lekkere kruidige Harira en Kip Bastilla. Om dit heerlijke menu af te sluiten tovert Mounir een duizend-en-één-gatenpannenkoek met Tahini-chocoladeijs uit zijn mouw.
«
»
12:30 Over (h)eerlijke groenten
Vandaag is Johan Segers op zoek naar verse bloemkool en die vindt hij bij Linda Van Dessel. Met deze kraakverse bloemkool maakt hij eerst een bloemkoolsoep met stilton en daarna een brandade van bloemkool met cipolata en een spiegeleitje.
«
»
13:15 A la carte
Een topchef krijgt wel vaker vragen van klanten over specifieke bereidingen die niet lukken bij de mensen thuis, en kalfszwezeriken is er zo één. Johan Segers legt van A tot Z uit hoe je een perfect gebakken kalfszwezerik moet serveren.
«
»
13:45 Het Weekmenu
Jeroen de Pauw bereidt pasta met gegrilde groenten en spek, een pompoengratin met feta en notencrumble, lamsstoverij met couscous en fishticks met spinaziepuree.
«
»
14:30 Peppe's Toscane
Panzano is de thuisbasis van slager Dario Cecchini. Dario legt samen met Peppe de Florentijnse biefstuk op de grill. Met een glas wijn in hand en een poëzie brengen de heren hulde aan het symbool van de Toscaanse gastronomie: de bistecca fiorentina.
«
»
15:00 Wordt aangekondigd
De programmering wordt nog aangekondigd.
«
»
15:00 Loïc: Zot van Koken
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
15:00 Loïc: Zot van Koken
Een krokant gebakken zalmfilet, geserveerd met koolrabi, appel en sjalot. Op smaak gebracht met een vinaigrette van karnemelk en een chili-appelsien-olie. Een feestelijke afwerking met zalmeitjes maakt dit bord helemaal af.
«
»
15:15 Streetfood
Rotterdam, de mooiste rotstad die er is. Of dat zeggen ze toch zelf, volgens Lynn. Én ze hebben er ook ontzettend lekker streetfood. Ze gaat op ontdekking bij De Foodhallen en vindt er zelfs een portie authentiek Hollands streetfood.
«
»
16:05 Vlaamse Klassiekers
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
16:50 Sarah's Sweet Table
Het oog wil ook wat, dat is zeker zo in de patisserie. Vandaag bakt Sarah twee desserts die er heel leuk uitzien op je koffietafel: een blauwe bessentaart met frangipanevulling en de beroemde rochers die Sarah een gouden laagje geeft.
«
»
17:30 Loïc: Zot van Koken
Een weelderige versie van de klassieke vol au vent, gepresenteerd in een royale, sharing videe. Verrijkt met boschampignons, krokante kalfszwezeriken en grijze garnalen, is dit een luxueuze traktatie.
«
»
17:30 Loïc: Zot van Koken
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
17:45 De Smaaktoerist
Onze garnaalkroket verdient een ereplaats in De Smaaktoerist. Jeroen De Pauw bezoekt vandaag de Vistrap in Oostende, vindt er ook lokaal bier en bijzonder drafbrood. Onze chef eindigt in schoonheid & maakt met z'n buit een heerlijke toast.
«
»
18:25 Karola's Kitchen
Snel, sneller, snelst. En ook goed, lekker, overheerlijk. De overtreffende trap bereikt men met de traybake die Karolien maakt. Ze haalt er zelfs twee gerechtjes uit: een Aziatisch hoofdgerecht met zalm en Midden-Oosterse lunch met couscous.
«
»
19:00 Apero - Dining
Jeroen de Pauw en Andy de Brouwer bundelen hun fantasie en serveren kleine gerechten en opmerkelijke dranken voor een eigentijds avondje eetplezier. Andy serveert een eigenzinnige negroni en Jeroen roostert wortelen in koffiegruis.
«
»
19:35 Streetfood
Lynn houdt halt in de Downtown Gourmet market voor het lekkerste streetfood van Eindhoven. Ze ontdekt er Indisch en Libanees straatvoedsel en gaat zelf aan de slag met een portie Spaanse tapas en een Amerikaanse pulled chicken burger.
«
»
20:25 It's Aperotime Somewhere in the World
Bartender Hannah van Ongevalle gaat naar Londen en maakt de onvervalste Dry Martini, één van haar favorieten. Stirred, not shaken. Daarna serveert ze een eigen creatie: de Pineapple Bowler, een ode aan Londen en haar bolhoed.
«
»
20:40 Loïc: Zot van Koken
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
20:40 Loïc: Zot van Koken
Een weelderige versie van de klassieke vol au vent, gepresenteerd in een royale, sharing videe. Verrijkt met boschampignons, krokante kalfszwezeriken en grijze garnalen, is dit een luxueuze traktatie.
«
»
20:55 Comfort Food
Soms voel je het als je zelfs nog in je bed ligt: het is weer een dag om te balen. Jeroen de Pauw heeft daar een goede remedie tegen: eten. 's Morgens vroeg start hij met verloren brood met een karamelsmaakje en een warme London Fog.
«
»
21:20 Sarah's Sweet Table
Het oog wil ook wat, dat is zeker zo in de patisserie. Vandaag bakt Sarah twee desserts die er heel leuk uitzien op je koffietafel: een blauwe bessentaart met frangipanevulling en de beroemde rochers die Sarah een gouden laagje geeft.
«
»
21:55 A la carte
Alain en zijn dochter Kelly zijn gek op kipkrotten, een variant op kaas-en garnaalkroketten, maar dan met een iets andere vulling. Ze houden ervan om samen in de keuken te staan en willen van Johan weten hoe ze de perfecte kipkroket moeten maken.
«
»
22:25 Vietnjam, met Quyên
Quyên reist door culinair Vietnam, van noord naar zuid. Deze keer gaat ze naar de zuidelijke stad Hoi An. Onderweg maakt ze kennis met plaatselijke specialiteiten en ingrediënten waarmee ze heerlijke gerechten maakt.
«
»
23:00 Loïc: Zot van Koken
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
23:00 Loïc: Zot van Koken
Een weelderige versie van de klassieke vol au vent, gepresenteerd in een royale, sharing videe. Verrijkt met boschampignons, krokante kalfszwezeriken en grijze garnalen, is dit een luxueuze traktatie.
«
»
23:15 De Smaaktoerist
Jeroen zet z'n zintuigen op scherp in het Hageland. In Diest ruikt hij zoet in de Zoutstraat, in Meensel proeft hij van lokale appels en peren. En na de boomgaarden ziet hij volle wijngaarden. Ideale ingrediënten voor een krokant dessertje.
«
»
23:55 Guillaume's Paris
Guillaume Brahimi bezoekt een chocoladefabriek in het elfde en twaalfde arrondissement van Parijs.
«
»
00:25 Vlaamse Klassiekers
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
01:15 Vlaamse Klassiekers
Vandaag maakt Lynn de restaurantversie klaar van twee nostalgische klassiekers. Bij Fortuin in Kontich onthult de chef zijn gehaktbrood met truffel en in Vers Namur vlakbij Leuven staat er een verfijnd vispannetje op de planning.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Liefde Voor Muziek' - Hooverphonic (VTM)

Het is deze keer de beurt aan Hooverphonic. Alex, Raymond en zangeres Geike zijn samen in Montpellier om het dertigjarig bestaan van de band te vieren. Ze blikken terug op hun carrière en op de terugkeer van zangeres Geike. Bekende hits als 'Amalfi', 'Mad About You' en 'The Night Before' worden door de andere artiesten in een nieuw jasje gestoken.

'Liefde Voor Muziek', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers