TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM lifeVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVnjam!BBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:00 Vlaamse Klassiekers
Vandaag maakt Lynn de restaurantversie klaar van twee nostalgische klassiekers. Bij Fortuin in Kontich onthult de chef zijn gehaktbrood met truffel en in Vers Namur vlakbij Leuven staat er een verfijnd vispannetje op de planning.
«
»
08:45 KLAAR IN 20 minuten
Jeroen De Pauw maakt in twintig minuten een risotto van parelcouscous met champignons en ham.
«
»
09:15 Soep!
De chefs maken een Italiaanse kippensoep en een keteltje met rundvlees, gevogelte en groenten.
«
»
09:40 Pasta & Risotto
Peppe maakt een bigoli met rode gamba's en kaviaar. Steffi maakt ontbijtrisotto met haver.
«
»
10:05 Toasted on wheels!
De ontbijtbar op wieltjes van Dominique en Dagny Ros staat vandaag opgesteld aan het Antwerpse MAS. En het toeval wil dat dé culinaire godfather van Antwerpen, Johan Segers, met de fiets passeert aan Het Eilandje en kan komen proeven.
«
»
10:30 Comfort Food
Soms voel je het als je zelfs nog in je bed ligt: het is weer een dag om te balen. Jeroen de Pauw heeft daar een goede remedie tegen: eten. 's Morgens vroeg start hij met verloren brood met een karamelsmaakje en een warme London Fog.
«
»
10:55 Bal National
Gehaktbal met 'sauce lapin' en puree van Joël Robuchon en een gehaktbal met krieken en puree.
«
»
11:30 De Sterrenkaart
Het Gebaar in Antwerpen van Roger Van Damme heeft al dertien jaar een Michelinster achter zijn naam staan. Van Damme vertelt hoe hij na al die jaren dat niveau heeft kunnen behouden behouden.
«
»
12:10 Sarah's Sweet Table
Het is altijd gezellig om je gasten te verrassen met heerlijk homemade gebak. Sarah pakt vandaag uit met een chocolade-pistachetaartje en verse speculaas met verschillende toppings. Wedden dat er geen kruimel meer overblijft?
«
»
12:45 Guillaume's Paris
Guillaume geniet van de fijnere kanten van het Parijse leven in het zevende en achtste arrondissement, inclusief een bezoek aan de Eiffeltoren en een maaltijd in het iconische Jules Verne-restaurant.
«
»
13:15 Vlaamse Klassiekers
Vandaag maakt Lynn de restaurantversie klaar van twee nostalgische klassiekers. Bij Fortuin in Kontich onthult de chef zijn gehaktbrood met truffel en in Vers Namur vlakbij Leuven staat er een verfijnd vispannetje op de planning.
«
»
14:05 Foodies & The City
Een boottochtje, een glaasje Kombucha, een kraakverse croissant met sterallures én een workshop keramiek draaien. Dat heeft Gent vandaag in de aanbieding voor de Nederlandse foodies Lynn, Tess en Maud.
«
»
14:50 Soep!
Soep, in alle geuren en kleuren en op een simpele wijze. Dit keer preisoep met spek en clam chowder.
«
»
15:15 De Gastentafel
Jan Tournier bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
16:00 Streetfood
Mexicaanse taco's en mini tostada's én Vietnamese rijstvelbakjes met garnalen. Dat kan men vandaag krijgen bij Lynns Tilburgse streetfoodkraampje. Ze helpt verder ook nog een handje bij haar Braziliaanse en Caraïbische collega's.
«
»
16:45 Peppe's Emilia-Romagna
Peppe volgt de Po-rivier. Het is de langste van Italië en zorgt voor prachtige producten in haar bedding. Zoals de tomaat en culatello. Na een zalige lunch met sterrenchef Spigaroli, bezoekt hij één van Italië's meest historische wijnhuizen.
«
»
17:25 De Sterrenkaart - Nederland
Margo Reuten is de enige vrouwelijke sterrenchef van Nederland. Haar restaurant Da Vinci in Maasbracht kreeg in 1999 de eerste ster en tien jaar later volgde een tweede. Ze vertelt over de tegenslagen die ze moest overwinnen.
«
»
18:00 Steffi's healthy pleasures
Het is dé guilty pleasure onder de desserts: chocomousse. Steffi steekt het vandaag in een gezond jasje. En ze maakt er zelfs een hele taart van. Als hoofdgerecht gaat ze ook voor een zalige pizza zonder bodem, maar met bloemkool.
«
»
18:25 Snel, Makkelijk & Lekker
Vanja van der Leeden zet vandaag een pasta met citroen-botersausje, parmezaan en groene groenten op het weekmenu. Want naast de Indonesische keuken, is ze ook verzot op de Italiaanse.
«
»
18:50 Sarah's Sweet Table
Het is altijd gezellig om je gasten te verrassen met heerlijk homemade gebak. Sarah pakt vandaag uit met een chocolade-pistachetaartje en verse speculaas met verschillende toppings. Wedden dat er geen kruimel meer overblijft?
«
»
19:25 De Dagschotel
Als man van de zee, beveelt Bart Desmidt iedereen warm aan toch zeker één keertje per week vis op het menu te zetten. Vandaag kiest chef Bart voor de vlaswijting - ook bekend onder de naam pollak - en maakt er een lasagne met tomaat en spinazie mee.
«
»
19:40 Sportfood
Wielertoerist Staf fietst iedere zondag meer dan honderd kilometer en daarom maken chef Michael en topsportdiëtiste Stephanie een krachtontbijt, een energiereep en een recuperatieshake voor hem.
«
»
20:10 Culinair Thailand
Roger van Damme laat fijnproevers in het buitenland genieten van zijn creaties. Thailand is een van zijn favoriete reisbestemmingen. Tijdens deze reis toont hij typisch Thaise producten, de overheerlijke street food en gerechten van lokale topchefs.
«
»
20:40 Snel, Makkelijk & Lekker
Vanja van der Leeden zet vandaag een pasta met citroen-botersausje, parmezaan en groene groenten op het weekmenu. Want naast de Indonesische keuken, is ze ook verzot op de Italiaanse.
«
»
21:05 Foodies & The City
Een boottochtje, een glaasje Kombucha, een kraakverse croissant met sterallures én een workshop keramiek draaien. Dat heeft Gent vandaag in de aanbieding voor de Nederlandse foodies Lynn, Tess en Maud.
«
»
21:45 De Wereldkeuken
Chef José Polonio laat ons kennismaken met de authentieke smaken van zijn Spanje. Dit culinaire avontuur resulteert in een tafel vol heerlijke tapas.
«
»
22:35 Toasted on wheels!
De ontbijtbar op wieltjes van Dominique en Dagny Ros staat vandaag opgesteld aan het Antwerpse MAS. En het toeval wil dat dé culinaire godfather van Antwerpen, Johan Segers, met de fiets passeert aan Het Eilandje en kan komen proeven.
«
»
23:00 De Garde van Gert
Gert Verhulst kookt met de IJslandse keukenprinses Dagny Ros Asmundsdottir. Gert leert van Dagny Ros hoe je kip opvult met een smeuïge hamvulling. Comfort food van de bovenste plank, en dat allemaal binnen het halfuur.
«
»
23:40 Sarah's Sweet Table
Het is altijd gezellig om je gasten te verrassen met heerlijk homemade gebak. Sarah pakt vandaag uit met een chocolade-pistachetaartje en verse speculaas met verschillende toppings. Wedden dat er geen kruimel meer overblijft?
«
»
00:15 Toasted!
Zoals altijd zweert Dagny Ros bij de gezonde keuken, terwijl Dominique voor breakfastfood gaat om de kater door te spoelen. Dat bewijst Dominique vandaag eens te meer met zijn Vintage Cake.
«
»
00:45 De wereld op je bord
De Griekse souvlaki is een instituut op zich. Dat smakelijke spiesje staat vandaag op het menu. Hanne maakt samen met chefkok Terry deze heerlijke klassieker uit de Griekse keuken klaar.
«
»
01:10 Puur Oosters - Japans
Chef Ivan Verhelle laat zien welk aspect uit de Japanse keuken zijn absolute stokpaardje is: de teppanyaki. Op deze grote bakplaat grilt hij een prachtig stuk exclusief rundvlees: het bekende Japanse waygyubeef.
«
»
01:30 Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
Een marathon van de beste en lekkerste gerechten van de afgelopen week.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Liefde Voor Muziek' - Hooverphonic (VTM)

Het is deze keer de beurt aan Hooverphonic. Alex, Raymond en zangeres Geike zijn samen in Montpellier om het dertigjarig bestaan van de band te vieren. Ze blikken terug op hun carrière en op de terugkeer van zangeres Geike. Bekende hits als 'Amalfi', 'Mad About You' en 'The Night Before' worden door de andere artiesten in een nieuw jasje gestoken.

'Liefde Voor Muziek', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers