TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM lifeVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVnjam!BBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
00:55 De wereld op je bord
Wokken is populair, maar het vraagt behalve een hevig vuur, ook kennis van de zogenaamde woktechniek. Hanne bereidt samen met chefkok Chuck heerlijke garnalen in de wok, op z'n Chinees met vijfkruidenpoeder.
«
»
01:20 Puur Oosters - Japans
In deze aflevering maakt chef Ivan Verhelle de bentobox klaar. Deze lunchbox bestaat uit een aantal kleine vakjes, die door de Japanse huisouders worden opgevuld met verschillende evenwichtige hapjes, en wordt meegegeven naar school of naar het werk.
«
»
01:45 Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
Een marathon van het beste van 'Snel, Makkelijk & Lekker'.
«
»
03:15 Snel, Makkelijk & Lekker
Jelle Beeckman zet vandaag een vegetarisch gerecht op het weekmenu. Hij maakt een klassieke penne met arrabiatasaus, maar geeft er z'n eigen draai aan door Marokkaans kruiden toe te voegen.
«
»
03:40 Foodies & The City
Hasseltse jenever, Hasseltse speculaashoempen en verse Hasseltse bloemen van bij de bloemencowboy. Tess, Maud en Lynn stranden vandaag in de Limburgse hoofdstad voor een inspirerende, culinaire ontdekkingstocht.
«
»
04:05 De Wereldkeuken
Chef Vanja van der Leeden geeft haar authentieke keukentips voor de perfecte Nasi Goreng. Verder neemt ze ons mee in een bad van vloeibaar goud voor een heerlijke Soto Ayam, die ze afwerkt met een Es Alpukat.
«
»
04:50 Toasted on wheels!
Dagny en Dominique serveren Mexicaanse donuts en appeltaart met bloedworst in Mechelen.
«
»
05:10 De Garde van Gert
Gert Verhulst kookt met chef Dagny Ros Asmundsdottir. Ze maken gelakte zeeduivel, de lelijkste vis van de zee. Maar daarom niet minder lekker, integendeel. Daarbij hoort een gezonde salade van groentjes, gember en feta.
«
»
05:40 Toasted!
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Bloody Dominique, Miss Muesli Mix en een Killer Taco.
«
»
06:05 DIY
Er wordt américain, partynootjes, vijgencompote en speculaaspasta gemaakt.
«
»
06:25 Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
Een marathon van het beste van 'Snel, Makkelijk & Lekker'.
«
»
08:00 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden geniet van het warme water bij Millie Bore. Legende Dick Estens ontvangt Hayden in Moree om verbazingwekkende kunst te bekijken. En tenslotte is de lammerenboerderij van Sam en Emma Rose aan de beurt en overnacht Hayden op hun boerderij.
«
»
08:25 KLAAR IN 20 minuten
De Pauw Jeroen komt een zijn zegje in de keuken doen. Hij maakt een pizza met blauwe kaas en die blijkt verrassend goed te werken met gekarameliseerde sinaas. Pizza pronto, in 20 minuten.
«
»
08:50 Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
Een marathon van het beste van Snel, Makkelijk & Lekker.
«
»
10:15 Loïc: Zot van Koken
Al dente rigatoni omhuld met een verrukkelijke mosseljus, witte wijn, room en Parmezaan. Gemonteerd met boter voor extra gulzigheid en een royale portie kaviaar om het helemaal indrukwekkend te maken.
«
»
10:30 Vlaamse Klassiekers
Voor vol-au-vent moet je in De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver zijn, heeft Lynn gehoord. Ze ontmoet chef Kenny en vader Swa, die het recept verfijnden. Daarna gaat Lynn naar Silo's in Boortmeerbeek voor de allergroenste paling in 't groen.
«
»
11:10 Sarah's Sweet Table
Sarah zet vandaag twee desserts op tafel die perfect bij haar bakfilosofie aansluiten: een simpel maar lekker karamel-notentaartje en een tropische variant op de traditionele eton mess met rood fruit.
«
»
11:35 De Dagschotel
Jan Buytaert maakt een gerecht met varkensvlees, geserveerd met witloof en croutons.
«
»
11:45 Peppe's Emilia-Romagna
Peppe zet zijn zintuigen op scherp in Parma. Hij ziet er honderden hemelse parmahammen tegen het plafond, steekt zijn neus in een zalig glas lambrusco en zet z'n tanden in een heerlijke kooksessie op Piazza Duomo. Dit is Unesco voor foodies.
«
»
12:15 Hidden Gems
Het verhaal van Michelin Cotton Candy, dat slechts twee keer per maand verkocht wordt.
«
»
13:00 Gin & Tonic, around the world in 80 gins
Hanne Troonbeeckx spreekt in bar SIPS in Antwerpen af met Tatyana Beloy. Meestermixoloog Manuel Wouters gidst het duo door zijn indrukwekkend assortiment gins en neemt zijn gasten mee around the world in 80 gins.
«
»
13:15 Toasted!
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Bloody Dominique, Miss Muesli Mix en een Killer Taco.
«
»
13:40 De wereld op je bord
Wokken is populair, maar het vraagt behalve een hevig vuur, ook kennis van de zogenaamde woktechniek. Hanne bereidt samen met chefkok Chuck heerlijke garnalen in de wok, op z'n Chinees met vijfkruidenpoeder.
«
»
14:00 Uit de Schelp
"Het goud uit de zee". Zo noemt chef Johan Segers de schaal- en schelpdieren waarmee hij in dit programma aan de slag gaat. Net zoals we Johan kennen, zorgt hij ook deze keer voor toegankelijke gerechten waarin de pure smaken tot hun recht komen.
«
»
14:10 Zoete Zonde
Roger van Damme bereidt dit keer voor alle zoete zondaars als basisdessert een aardbeienmousse. Vervolgens geeft hij dit dessert een upgrade en vormt hij het om naar een goddelijk dessertbord.
«
»
14:35 Puur Oosters - Japans
In deze aflevering maakt chef Ivan Verhelle de bentobox klaar. Deze lunchbox bestaat uit een aantal kleine vakjes, die door de Japanse huisouders worden opgevuld met verschillende evenwichtige hapjes, en wordt meegegeven naar school of naar het werk.
«
»
14:55 Pasta & Risotto
Steffi maakt een courgette-brocolipannetje met boekweitnoedels en Peppe maakt risotto met roodbaars.
«
»
15:15 Streetfood
Mexicaanse taco's en mini tostada's én Vietnamese rijstvelbakjes met garnalen. Dat kan men vandaag krijgen bij Lynns Tilburgse streetfoodkraampje. Ze helpt verder ook nog een handje bij haar Braziliaanse en Caraïbische collega's.
«
»
15:55 Vlaamse Klassiekers
Voor vol-au-vent moet je in De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver zijn, heeft Lynn gehoord. Ze ontmoet chef Kenny en vader Swa, die het recept verfijnden. Daarna gaat Lynn naar Silo's in Boortmeerbeek voor de allergroenste paling in 't groen.
«
»
16:40 Ainsley Eats The Streets
Ainsley reist naar IJsland, waar hij kennismaakt met visrecepten en de cuisine van de Vikingen.
«
»
17:25 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag is het visje op het weekmenu van de Italiaanse chef Peppe Giacomazza. Hij maakt zwaardvis alla pizzaiola klaar en doet dat bovendien snel, makkelijk en lekker.
«
»
17:50 A la carte
Een topchef krijgt wel vaker vragen van klanten over specifieke bereidingen die niet lukken bij de mensen thuis, en kalfszwezeriken is er zo één. Johan Segers legt van A tot Z uit hoe je een perfect gebakken kalfszwezerik moet serveren.
«
»
18:10 Het Weekmenu
Steffi Vertriest bereidt zalm met bloemkoolcouscous, falafel met vegan mayonaise, ratatouille met zoete aardappel en gevulde courgette.
«
»
18:45 Guten Appetit
Dj Hakim Chatar krijgt als laatste in het rijtje nog een spetterend einde van de nostalgische week. Een dag vol jodelen, wandelen met St. Bernards en een feestmaal met al zijn favorieten: frietjes deluxe, carpaccio en een rijkelijke BBQ.
«
»
19:45 Nuances
Thierry Theys laat zien hoe Yellowfin tonijn op verschillende manieren klaargemaakt kan worden.
«
»
20:10 Guillaume's Paris
Guillaume Brahimi verkent een aantal bistro's in het vijfde en zesde arrondissement.
«
»
20:40 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag is het visje op het weekmenu van de Italiaanse chef Peppe Giacomazza. Hij maakt zwaardvis alla pizzaiola klaar en doet dat bovendien snel, makkelijk en lekker.
«
»
21:00 Vlaamse Klassiekers
Voor vol-au-vent moet je in De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver zijn, heeft Lynn gehoord. Ze ontmoet chef Kenny en vader Swa, die het recept verfijnden. Daarna gaat Lynn naar Silo's in Boortmeerbeek voor de allergroenste paling in 't groen.
«
»
21:45 Sarah's Sweet Table
Vandaag maakt Sarah haar topdessert klaar: verse bokkenpootjes. Ze laat zien hoe die in de patisseriezaak zo krokant én smeuïg gebakken worden. In het weekend zijn pannenkoeken haar go to, zoals haar kruidige versie van de klassieke Crêpe Suzette.
«
»
22:10 Guillaume's Paris
Guillaume verkent het dertiende en veertiende arrondissement en bezoekt de wijk Montparnasse.
«
»
22:30 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden geniet van het warme water bij Millie Bore. Legende Dick Estens ontvangt Hayden in Moree om verbazingwekkende kunst te bekijken. En tenslotte is de lammerenboerderij van Sam en Emma Rose aan de beurt en overnacht Hayden op hun boerderij.
«
»
23:00 De Garde van Gert
Gert Verhulst staat vandaag in de keuken met stoere chef Dominique Persoone. Een ruwe bolster met een blanke pit, want vandaag maakt de chef de specialiteit van zijn mama: een Franse salade met warme ingrediënten.
«
»
23:40 Ainsley Eats The Streets
Ainsley reist naar IJsland, waar hij kennismaakt met visrecepten en de cuisine van de Vikingen.
«
»
00:30 Peppe's Emilia-Romagna
Peppe zet zijn zintuigen op scherp in Parma. Hij ziet er honderden hemelse parmahammen tegen het plafond, steekt zijn neus in een zalig glas lambrusco en zet z'n tanden in een heerlijke kooksessie op Piazza Duomo. Dit is Unesco voor foodies.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Wildlife' (VRT 1)

Het avontuur van de acht jongeren zit er bijna op. Tijdens de laatste werkdagen staat er de groep nog een vuile taak te wachten. Als beloning voor het harde werk wil Dieter ze trakteren op een avondje uit, en gaan ze samen naar de Nightmarket, een soort avondbraderij. Dé uitgelezen kans om souvenirs te kopen.

'Wildlife', om 20.35 uur op VRT 1.

Dossiers