
TVgids - njam!
Andere zender »
01:05 | Comfort Food |
Jeroen gaat helemaal terug naar zijn kindertijd en bereidt gebakken vis met melksaus en puree. Maar eerst maakt hij nog een heerlijk nostalgisch appelgebakje met marsepein klaar, die heel simpel te bereiden is.
«
»
01:25 | HAPERITIEF COMPILATIE |
In deze aflevering: de Flower Spritz en wortel blini's met feta en komijn, de Adonis en een hapje van spruitjes met Parmaham en truffel, de Vibrant Sunset en Aziatische viskroketjes met zoetzure saus.
«
»
01:55 | Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu |
Een marathon van het beste van 'Snel, Makkelijk & Lekker'.
«
»
03:30 | De Wereldkeuken |
Chef Vanja van der Leeden geeft haar authentieke keukentips voor de perfecte Nasi Goreng. Verder neemt ze ons mee in een bad van vloeibaar goud voor een heerlijke Soto Ayam, die ze afwerkt met een Es Alpukat.
«
»
04:15 | Pasta & Risotto |
Jan Tournier maakt pasta met mosselen en spinazie en Steffi maakt quinotto met tomatensaus.
«
»
04:30 | Soep! |
De chefs maken een aardappelsoep met wintertruffel en Blankenberse garnalensoep.
«
»
04:45 | Steffi's healthy pleasures |
Een croissant met een stevige laag boter of een stapeltje pannenkoeken. We starten de dag vaak met een guilty pleasure. Daarom maakt Steffi vandaag zelf chocopasta - een stuk gezonder dan de bekende pot uit de winkel - en scrambled tofu.
«
»
05:00 | Vlaamse Klassiekers |
Wie Vlaamse klassiekers zegt, zegt stoofvlees met frietjes. Lynn leert vandaag de kneepjes van het oervlaamse stoofpotje bij Mémé Gusta in Gent. Daarna bezoekt ze brasserie De Zwaan in Hasselt voor haar favoriete stuk vis: kabeljauwhaasje.
«
»
05:40 | Comfort Food |
Jeroen gaat helemaal terug naar zijn kindertijd en bereidt gebakken vis met melksaus en puree. Maar eerst maakt hij nog een heerlijk nostalgisch appelgebakje met marsepein klaar, die heel simpel te bereiden is.
«
»
05:55 | HAPERITIEF COMPILATIE |
In deze aflevering: de Flower Spritz en wortel blini's met feta en komijn, de Adonis en een hapje van spruitjes met Parmaham en truffel, de Vibrant Sunset en Aziatische viskroketjes met zoetzure saus.
«
»
06:15 | Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu |
Een marathon van het beste van 'Snel, Makkelijk & Lekker'.
«
»
08:00 | Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu |
Een marathon van het beste van Snel, Makkelijk en Lekker.
«
»
09:35 | A la carte |
Marjan komt uit een vissersfamilie en bij haar grootouders stond er steevast vis op het menu. Een bereiding die haar is bijgebleven, is ingelegde vis in zure gelatine, zoals roggevleugel, hondshaai of pladijs. Aan Johan de taak om het na te maken.
«
»
10:00 | De Sterrenkaart |
Een bezoek aan het restaurant van chef Michaël Vrijmoed in hartje Gent. Hij bewijst dat hij dé veggie-chef is met zijn creatie van zilveruitjes en een verrassend gerecht op basis van rode biet.
«
»
11:00 | Vlaamse Klassiekers |
Lynn laat zich vandaag verrassen door de steak tartaar van chef Vadim, hét signatuurgerecht bij Monroe in Antwerpen. Daarna vertoeft ze aan 't zeetje voor de verse garnaalkroketten of 'Noordzeeklompjes' van chef Stijn in De Kruidenmolen.
«
»
11:45 | Peppe's Emilia-Romagna |
Peppe zet zijn zintuigen op scherp in Parma. Hij ziet er honderden hemelse parmahammen tegen het plafond, steekt zijn neus in een zalig glas lambrusco en zet z'n tanden in een heerlijke kooksessie op Piazza Duomo. Dit is Unesco voor foodies.
«
»
12:20 | Winters Grillen |
Chef Jeroen de Pauw gaat winters grillen. Hij kookt buiten in een gezellig winterse tuin en probeert alles op maar één barbecue te bereiden. Dit keer maakt hij aspergefakkels en hertengebraad.
«
»
12:45 | Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu |
Een marathon van het beste van 'Snel, Makkelijk & Lekker'.
«
»
14:20 | LOÏC ZOT VAN KOKEN WEEKMENU |
Loïc maakt de lekkerste lobester rolls, serveert een roulande van buikspek met wintergroenten, verpakt kabeljauw en gerookte zalm in een wellington en maakt tenslotte een cake met appelsien en amandelschilfers.
«
»
15:15 | The Art of Making Cocktails |
Manuel laat zien hoe je de cocktails Orange Paradise, Singapore Sling en Drunken Monk maakt.
«
»
15:35 | Winterse Kost |
Bart brengt een ode aan zijn grootmoeder met haar recept. Hij bereidt een stoofpotje van varken en zuurkool, vergezeld door zijn mémé's versie van 'hemel en aarde', een traditioneel gerecht met aardappelen en appelmoes.
«
»
16:00 | Vlaamse Klassiekers |
Voor vol-au-vent moet je in De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver zijn, heeft Lynn gehoord. Ze ontmoet chef Kenny en vader Swa, die het recept verfijnden. Daarna gaat Lynn naar Silo's in Boortmeerbeek voor de allergroenste paling in 't groen.
«
»
16:45 | Peppe's Emilia-Romagna |
Peppe zet zijn zintuigen op scherp in Parma. Hij ziet er honderden hemelse parmahammen tegen het plafond, steekt zijn neus in een zalig glas lambrusco en zet z'n tanden in een heerlijke kooksessie op Piazza Duomo. Dit is Unesco voor foodies.
«
»
17:20 | De Chalet, Hollandse Maatjes |
De mannen maken het extra feestelijk met een kerststol als ontbijt, de zotste carpaccio ooit en een kalkoenrollade met truffel als diner. De party wordt alleen maar gekker, wanneer Dominique de ijskoude vijver induikt en zijn kleren vergeet.
«
»
18:10 | De Gastentafel |
Dominique Persoone bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
19:00 | Het Weekmenu |
Dagný Rós maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Ze bereidt visballetjes met remoulade en rode kool, Indische kip met naanbrood, een ovenschotel met gehakt, wortelen en spinazie en pasta met bloemkoolsaus, gebakken ham en erwtjes.
«
»
19:45 | A la carte |
Hobbykok Joris herinnert zich de lekkere steak met Stroganoffsaus, die hij vroeger elke zaterdag met zijn ouders ging eten in het lokale restaurantje in Hasselt. Zijn vraag aan Johan om dit lekkere gerecht voor hem te reconstrueren.
«
»
20:15 | Winterse Kost |
Bart is een man van de zee en dus ook fan van een lekker stukje vis in de winter. Zijn Winterse Kost is vandaag een brandade van kabeljauw met hutsepotgroenten en een heerlijke visjus.
«
»
20:40 | De Sterrenkaart - Nederland |
Sergio Herman zag in Syrco Bakker een groot talent en zette hem in 2010 achter de potten van Pure C in Cadzand. In 2011 werd hij bekroond met één ster, in 2018 met een tweede. Een blik achter de schermen van het vernieuwde Pure C.
«
»
21:15 | Guillaume's Paris |
Guillaume verkent het derde en vierde arrondissement van Parijs, waar hij culinaire legendes uit de stad ontmoet. Ook bezoekt hij Marche des Enfants Rouges, de oudste overdekte markt van Parijs.
«
»
21:50 | Winters Grillen |
Chef Jeroen de Pauw gaat winters grillen. Hij kookt buiten in een gezellig winterse tuin en probeert alles op maar één barbecue te bereiden. Dit keer maakt hij aspergefakkels en hertengebraad.
«
»
22:20 | Peppe's Emilia-Romagna |
Peppe zet zijn zintuigen op scherp in Parma. Hij ziet er honderden hemelse parmahammen tegen het plafond, steekt zijn neus in een zalig glas lambrusco en zet z'n tanden in een heerlijke kooksessie op Piazza Duomo. Dit is Unesco voor foodies.
«
»
23:00 | Vlaamse Klassiekers |
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
23:45 | LOÏC ZOT VAN KOKEN WEEKMENU |
Loïc maakt de lekkerste lobester rolls, serveert een roulande van buikspek met wintergroenten, verpakt kabeljauw en gerookte zalm in een wellington en maakt tenslotte een cake met appelsien en amandelschilfers.
«
»
00:40 | De Gastentafel |
Michaël Vrijmoed bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»