
TVgids - njam!
Andere zender »
00:55 | De wereld op je bord |
Er is voor ieder wat wils in de Marokkaanse keuken. Hanna gaat langs bij chef Fatima Marzouki van het Antwerpse El Warda-restaurant. Samen maken ze een smakelijke combo van een zoete en een zoute tajine.
«
»
01:20 | Puur Oosters - Japans |
Chef Ivan Verhelle maakt vandaag samen met zijn sashimi-expert Akihisa een voortreffelijk bord sashimi klaar, met enkele prachtige stukken rauwe vis en de juiste garnituren, uiteraard helemaal volgens de regels van de kunst.
«
»
01:40 | Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu |
Een marathon van het beste van 'Snel, Makkelijk & Lekker'.
«
»
03:05 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Voor de wereldkeuken in je bord, moet je bij Vanja van der Leeden zijn. Zij vult haar Indonesische bowl met een pittige sambalmakreel, jasmijnrijst, heel wat groenten en haar atjar à la minute.
«
»
03:30 | Foodies & The City |
Diest, een onontdekte parel, maar met het zoetste straatje, een wijnbar slash kapperszaak én geweldige handtassenwinkel. Kortom, dé place to be voor Lynn, Tess en Maud. Met alle opgedane culinaire inspiratie, gaan ze later ook zelf aan de slag.
«
»
04:00 | De Wereldkeuken |
Chef Mounir Toub legt zich toe op de bereiding van een lekkere kruidige Harira en Kip Bastilla. Om dit heerlijke menu af te sluiten tovert Mounir een duizend-en-één-gatenpannenkoek met Tahini-chocoladeijs uit zijn mouw.
«
»
04:45 | De Sterrenkaart |
De ambiance in Restaurant Cuines 33 is mondain en kosmopolitisch, het eten speels, lekker en vol frisse smaken en de bediening is vlot. Fleur Boussy werkt als gastvrouw en echtgenoot Edwin Menue en Fleurs broer Frederik Boussy staan in de keuken.
«
»
05:10 | De Garde van Gert |
Deze keert deelt Gert Verhulst de keuken met topchef Thierry Theys. En de heren vieren feest, want er staan Sint-Jakobsvruchten op het menu. Thierry legt voor eens en voor altijd uit hoe je ze perfect kunt bakken.
«
»
05:50 | Streetfood |
Rotterdam, de mooiste rotstad die er is. Of dat zeggen ze toch zelf, volgens Lynn. Én ze hebben er ook ontzettend lekker streetfood. Ze gaat op ontdekking bij De Foodhallen en vindt er zelfs een portie authentiek Hollands streetfood.
«
»
06:30 | Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu |
Een marathon van het beste van 'Snel, Makkelijk & Lekker'.
«
»
08:00 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden staat vroeg op voor de lokale garnalen in Evans Head. Om daarna naar Blue Fattoria te gaan om John's gras-gevoerde wagyu-boerderij in actie te zien. Het is een prachtige plek.
«
»
08:25 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag kookt de eeuwige kapoen: De Pauw Jeroen. Hij zorgt voor een zelfgemaakt flatbread dat hij belegt met gegrilde minisla en halloumi. Dat klinkt hip, maar is bovenal super lekker. En vooral: klaar in 20 minuten.
«
»
08:50 | Loïc: Zot van Koken |
Al dente rigatoni omhuld met een verrukkelijke mosseljus, witte wijn, room en Parmezaan. Gemonteerd met boter voor extra gulzigheid en een royale portie kaviaar om het helemaal indrukwekkend te maken.
«
»
09:05 | Vlaamse Klassiekers |
Wie Vlaamse klassiekers zegt, zegt stoofvlees met frietjes. Lynn leert vandaag de kneepjes van het oervlaamse stoofpotje bij Mémé Gusta in Gent. Daarna bezoekt ze brasserie De Zwaan in Hasselt voor haar favoriete stuk vis: kabeljauwhaasje.
«
»
09:50 | De Zomertafel |
Jan Buytaert en Johan Segers maken samen allerlei zomerse gerechten. Op het menu staat onder andere varkensspiering met gegrilde ananas, een stoofpotje met makreel, papillot van kabeljauw en een salade met doperwtjes en croutons.
«
»
10:20 | Sarah's Sweet Table |
Sarah heeft als patissier al heel wat taarten gebakken, in alle vormen, smaken en kleuren. Vandaag zet ze twee zoete experimentjes op tafel: een stevige pecan-perentaart en een meer verfijnd chocoladetaartje.
«
»
10:40 | De Dagschotel |
Chef Michaël Vrijmoed maakt voor de schotel van de dag een ratatouille met wilde boschampignons.
«
»
10:55 | Peppe's Emilia-Romagna |
Peppe verkent het platteland ten zuiden van de Via Emilia, de historische Romeinse weg door Emilia-Romagna. Ver van de steden ontdekt hij een Parmigiano-paradijs, een biofarm en maakt hij tortellini met zalige nonna's in de Apennijnen.
«
»
11:25 | Hidden Gems |
Ko Kae erfde een eeuwenoud recept voor geroosterd varkensvlees van zijn voorouders en Ko Tin leerde het geheim van oude kruidenmengsels. Samen streven ze om het geroosterde varkensvlees tot een van de beste Zuid-Thaise gerechten te maken.
«
»
12:10 | Gin & Tonic, around the world in 80 gins |
Hanne Troonbeeckx spreekt in bar SIPS in Antwerpen af met Tine Embrechts. Meestermixoloog Manuel Wouters gidst het duo door zijn indrukwekkend assortiment gins en neemt zijn gasten mee around the world in 80 gins.
«
»
12:25 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Gorgeous Goddess, Holy Mackerel en Magic Musroom Toast.
«
»
12:50 | De wereld op je bord |
Er is voor ieder wat wils in de Marokkaanse keuken. Hanna gaat langs bij chef Fatima Marzouki van het Antwerpse El Warda-restaurant. Samen maken ze een smakelijke combo van een zoete en een zoute tajine.
«
»
13:10 | Uit de Schelp |
"Het goud uit de zee". Zo noemt chef Johan Segers de schaal- en schelpdieren waarmee hij in dit programma aan de slag gaat. Net zoals we Johan kennen, zorgt hij ook deze keer voor toegankelijke gerechten waarin de pure smaken tot hun recht komen.
«
»
13:25 | Zoete Zonde |
Zoete zondaar Roger van Damme bereidt dit keer goddelijk vanilleijs met een simpel sinaasappelsausje. Daarnaast steekt hij ook de klassieke crêpe suzette in een nieuw jasje voor degene die het aandurft.
«
»
13:50 | Puur Oosters - Japans |
Chef Ivan Verhelle maakt vandaag samen met zijn sashimi-expert Akihisa een voortreffelijk bord sashimi klaar, met enkele prachtige stukken rauwe vis en de juiste garnituren, uiteraard helemaal volgens de regels van de kunst.
«
»
14:05 | Wordt aangekondigd |
«
»
14:30 | Pasta & Risotto |
Dagny ros maakt spaghetti met bloemkool en geroosterde pancetta en Jan maakt risotto met gamba's.
«
»
14:45 | Streetfood |
Een Mengelmoes aan streetfood keukens, dat belooft Minglemush in Den Haag. Straatvoedsel fan Lynn neemt er een kijkje achter de schermen bij enkele kraampjes en gaat ook zelf aan de slag in haar eigen streetfoodkraam.
«
»
15:30 | Vlaamse Klassiekers |
Wie Vlaamse klassiekers zegt, zegt stoofvlees met frietjes. Lynn leert vandaag de kneepjes van het oervlaamse stoofpotje bij Mémé Gusta in Gent. Daarna bezoekt ze brasserie De Zwaan in Hasselt voor haar favoriete stuk vis: kabeljauwhaasje.
«
»
16:15 | Ainsley Eats The Streets |
In Barbados proeft Ainsley pittige sauzen, bezoekt hij rumwinkels en probeert hij indruk te maken op Barbadanen met zijn kookkunsten.
«
»
17:05 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag kookt Peppe Giacomazza 100% veggie. Het steringrediënt van zijn vegetarische schotel is artisjok met een zachte vulling van ricotta. De tomatensaus en verse gremolata maken het gerecht helemaal af.
«
»
17:30 | Wordt aangekondigd |
«
»
18:15 | A la carte |
Johan reconstrueert het gerecht van Christines jeugd: karnemelkpuree met een gepocheerd eitje en papsaus, klaargemaakt door haar moeder, iets wat ze samen met haar acht broers en zussen elke vrijdagavond at nadat ze allemaal in bad waren geweest.
«
»
18:35 | Guten Appetit |
Vandaag is het de beurt aan ex-wielrenster Ine Beyen. Van een e-mountainbiketocht tot parapenten.
«
»
19:30 | Wordt aangekondigd |
«
»
19:40 | Nuances |
Sterrenchef Thierry Theys maakt een overheerlijk Holstein rund met auberginecrème klaar.
«
»
20:10 | Guillaume's Paris |
Guillaume verkent het derde en vierde arrondissement van Parijs, waar hij culinaire legendes uit de stad ontmoet. Ook bezoekt hij Marche des Enfants Rouges, de oudste overdekte markt van Parijs.
«
»
20:40 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag kookt Peppe Giacomazza 100% veggie. Het steringrediënt van zijn vegetarische schotel is artisjok met een zachte vulling van ricotta. De tomatensaus en verse gremolata maken het gerecht helemaal af.
«
»
21:05 | Vlaamse Klassiekers |
Wie Vlaamse klassiekers zegt, zegt stoofvlees met frietjes. Lynn leert vandaag de kneepjes van het oervlaamse stoofpotje bij Mémé Gusta in Gent. Daarna bezoekt ze brasserie De Zwaan in Hasselt voor haar favoriete stuk vis: kabeljauwhaasje.
«
»
21:50 | Sarah's Sweet Table |
Chef en diëtist Michaël Sels start de dag het liefst met een heerlijk en gezond ontbijtje. Zoals zijn chocolade pancake taco's. Daarna maakt hij jong en oud gelukkig met een portie comfort food, maar dan met een healthy twist.
«
»
22:15 | BBQ Vanavond?! |
Chef Bart Desmidt heeft weer een aantal heerlijke recepten in petto. Vandaag bereidt hij gegrild spek met salsa van tomaat, een tongfilet op de grill en verloren brood met gegrilde appelen.
«
»
22:30 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden staat vroeg op voor de lokale garnalen in Evans Head. Om daarna naar Blue Fattoria te gaan om John's gras-gevoerde wagyu-boerderij in actie te zien. Het is een prachtige plek.
«
»
23:00 | De Garde van Gert |
Presentator en foodie Gert Verhulst roert in de potten samen met Dominique Persoone. De rock-'n-roll chef bij uitstek heeft alle ingrediënten bij om de overheerlijke rijstschotel van zijn tante Christiane te maken.
«
»
23:35 | Ainsley Eats The Streets |
In Barbados proeft Ainsley pittige sauzen, bezoekt hij rumwinkels en probeert hij indruk te maken op Barbadanen met zijn kookkunsten.
«
»
00:30 | Peppe's Emilia-Romagna |
Peppe verkent het platteland ten zuiden van de Via Emilia, de historische Romeinse weg door Emilia-Romagna. Ver van de steden ontdekt hij een Parmigiano-paradijs, een biofarm en maakt hij tortellini met zalige nonna's in de Apennijnen.
«
»