TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM lifeVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVnjam!BBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
06:35 Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
Een marathon van de beste en lekkerste gerechten van de afgelopen week.
«
»
08:00 Vlaamse Klassiekers
Wie Vlaamse klassiekers zegt, zegt stoofvlees met frietjes. Lynn leert vandaag de kneepjes van het oervlaamse stoofpotje bij Mémé Gusta in Gent. Daarna bezoekt ze brasserie De Zwaan in Hasselt voor haar favoriete stuk vis: kabeljauwhaasje.
«
»
08:45 Peppe's Emilia-Romagna
Peppe verkent het platteland ten zuiden van de Via Emilia, de historische Romeinse weg door Emilia-Romagna. Ver van de steden ontdekt hij een Parmigiano-paradijs, een biofarm en maakt hij tortellini met zalige nonna's in de Apennijnen.
«
»
09:25 Loïc: Zot van Koken
De smaken van crêpes suzette, maar dan in de vorm van een luchtige cake met appelsien, amandelschilfers en beurre noisette. Afgewerkt met gekonfijte zestes, appelsienkaramel en geflambeerd met appelsienlikeur voor het nodige spektakel.
«
»
09:45 De Sterrenkaart
Olivier de Vinck studeerde economie en is tijdens zijn studie in aanraking gekomen met de keuken. In 1998 opende hij samen met zijn echtgenote restaurant Kommilfoo, dat uitgegroeide tot een vaste waarde in de Antwerpse culinaire wereld.
«
»
10:25 Lekker Lang Leven
Michaël Sels reist af naar Spanje voor zijn versie van de bekende gehaktballetjes Albondigas. Hij maakt er ook bloemkool bij met gezonde witte saus. Maar eerst start hij de dag met een healthy havermoutontbijtje.
«
»
10:55 Sarah's Sweet Table
Vandaag tovert Sarah een echte klassieker op haar Sweet Table: de bananentaart. Maar wel eentje met een baktwist door Bretoens zanddeeg en een karamelmousse.
«
»
11:25 Snel, Makkelijk & Lekker
Jeroen De Pauw belooft vandaag een veggie gerecht op tafel te toveren. Hij maakt gnocchi met spinazie-kaassaus en okkernoot klaar. Ook de belofte Snel, Makkelijk & Lekker te koken, maakt hij daarmee waar.
«
»
11:50 Loïc: Zot van Koken
Een roulade van buikspek, gevuld met een mengsel van duxelle en een stevige aromatische bom van truffel. Geserveerd met wintergroenten voor een aardse tegenhanger van de rijke smaken. Simpel, maar onweerstaanbaar. Viva Italia.
«
»
12:10 Vlaamse Klassiekers
Wie Vlaamse klassiekers zegt, zegt stoofvlees met frietjes. Lynn leert vandaag de kneepjes van het oervlaamse stoofpotje bij Mémé Gusta in Gent. Daarna bezoekt ze brasserie De Zwaan in Hasselt voor haar favoriete stuk vis: kabeljauwhaasje.
«
»
13:00 Vlaamse Klassiekers
Lynn laat zich vandaag verrassen door de steak tartaar van chef Vadim, hét signatuurgerecht bij Monroe in Antwerpen. Daarna vertoeft ze aan 't zeetje voor de verse garnaalkroketten of 'Noordzeeklompjes' van chef Stijn in De Kruidenmolen.
«
»
13:50 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden gaat naar Sunshine Coast en begint in het achterland bij Maleny Dairies. Via de geweldige ambachtelijke bierscène van de Sunny Coast, flanst hij uiteindelijk een verse garnaalschotel op het strand van Mooloolaba in elkaar.
«
»
14:20 Guillaume's Paris
Guillaume bezoekt het Nature Urbaine, de grootste daktuin van Europa, en gebruikt hun producten om een lentesalade te maken. Hij nodigt de Australische rugbyspeler Kurtley Beale uit voor een maaltijd.
«
»
14:50 De Gastentafel
Peppe Giacomazza bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
15:40 Peppe's Emilia-Romagna
Peppe verkent het platteland ten zuiden van de Via Emilia, de historische Romeinse weg door Emilia-Romagna. Ver van de steden ontdekt hij een Parmigiano-paradijs, een biofarm en maakt hij tortellini met zalige nonna's in de Apennijnen.
«
»
16:15 Bal National
Rode bonenbal met chili sin carne en koriander-limoenrijst. Arancini met gepofte wortel en pompoen.
«
»
16:55 Sarah's Sweet Table
Vandaag krijgt Sarah's Sweet Table een goudkleurig randje, want Sarah gaat aan de slag met abrikoos en citroen. Eerst maakt ze een luchtige chocolademousse met abrikoos klaar en daarna ook nog een overheerlijke citroencake met gouden glans.
«
»
17:25 Vietnjam, met Quyên
Quyên reist door culinair Vietnam, van noord naar zuid. Deze keer gaat ze naar Halong Bay. Onderweg maakt ze kennis met plaatselijke specialiteiten en ingrediënten waarmee ze heerlijke gerechten maakt.
«
»
17:45 De Dagschotel
Njam!-chef Peter Goossens maakt een heerlijk gehaktbrood met warme krieken, naar eigen recept.
«
»
18:05 Snel, Makkelijk & Lekker
Jeroen De Pauw roept elke weekdag uit tot 'vrijdag visdag'. Hij vult zijn open ravioli met pulled rog en een friszuur botersausje. Ongezien snel, makkelijk en lekker op tafel gezet.
«
»
18:35 Soep!
De chefs maken een Mexicaanse limoensoep en een knolselderijsoep.
«
»
18:55 De Chalet aan de Semois
De boys maken het vandaag extra feestelijk met een ontbijt van kaviaar, een lunch met oesters en kreeft als hoofdgerecht. Voor het dessert staan én dansen Jeroen en Peppe in de keuken. Een wilde kajaktocht en zelfs yoga helpen verteren.
«
»
19:55 Het Weekmenu
Bart Desmidt bereidt een gemakkelijk vispannetje met kabeljauw, pasta met witte kool en gehakt, pita met kip en een yoghurtsausje en gewokte noedels met ei en tomaat.
«
»
20:40 Snel, Makkelijk & Lekker
Jeroen De Pauw roept elke weekdag uit tot 'vrijdag visdag'. Hij vult zijn open ravioli met pulled rog en een friszuur botersausje. Ongezien snel, makkelijk en lekker op tafel gezet.
«
»
21:10 Soep!
De chefs maken een wortel-pompoensoep en een koude Spaanse looksoep.
«
»
21:30 De Eregast
Voor de laatste dag hebben de boys de grote baas van njam! uitgenodigd: Gert Verhulst. Dus zorgen Peppe, Dominique en Jeroen voor de nodige luxe in hun menu: coquilles met kaviaar, ossobucco met risotto en een exotische omelet Siberiënne.
«
»
22:30 Karola's Kitchen
Romig en kruidig. Dat zijn vandaag de codewoorden. Romig, zo maakt Karolien haar broccolipasta met dank aan een smeuïge geitenkaassaus. En kruidig, zo zal haar crumble smaken. Met peer, karmemom en kaneel in de hoofdrol.
«
»
23:00 De Garde van Gert
Deze keer kookt Gert Verhulst met de stoere Dominique Persoone. Ook hij is lid van de garde en samen maken ze een hamburger, het rock-'n-roll gerecht bij uitstek.
«
»
23:40 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van oesters.
«
»
00:15 Vlaamse Klassiekers
Wie Vlaamse klassiekers zegt, zegt stoofvlees met frietjes. Lynn leert vandaag de kneepjes van het oervlaamse stoofpotje bij Mémé Gusta in Gent. Daarna bezoekt ze brasserie De Zwaan in Hasselt voor haar favoriete stuk vis: kabeljauwhaasje.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Steve Stevaert, de schaduw van de macht' (VRT Canvas)

In de eerste aflevering blikken de makers terug op de jeugd van Robert Stevaert, we gaan naar het dorp waar hij is opgegroeid, en zien hoe hij op z'n 18de aan z'n eerste café begon. Hij bouwt stilaan een imperium aan cafés uit, wordt een populaire cafébaas in Hasselt en omstreken, en komt zo in het vizier van de politiek. De socialisten overtuigen hem om bij hun partij te komen, Robert werd Steve en Steve wordt al snel burgemeester van Hasselt.

'Steve Stevaert, De Schaduw van de Macht', om 21/20 uur op VRT Canvas.

Dossiers