
TVgids - njam!
Andere zender »
01:20 | Puur Oosters - Japans |
Chef Ivan Verhelle maakt een typisch Japans gerecht uit de eenvoudige keuken klaar: de okonomiyaki, een hartige pannenkoek die vergeleken kan worden met onze populaire frietjes of hamburgers. Fastfood uit Japan dus.
«
»
01:35 | Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu |
Een marathon van het beste van Snel, Makkelijk & Lekker.
«
»
03:10 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag staat er een Italiaans gerecht op het weekmenu. Peppe Giacomazza kiest voor een pikante spaghetti all'assassina met een unieke bereidingswijze. De pasta wordt niet gekookt, maar gebakken in de pan.
«
»
03:35 | Foodies & The City |
Lynn, Tess en Maud gaan op zoek naar de culinaire hotspots in Antwerpen. Op het menu: een rock-'n-roll-beenhouwer, een stokoud, geel drankje en een waar deco paradijs. Inspiratie genoeg voor de meiden.
«
»
04:05 | De Wereldkeuken |
Chef Merijn Tol presenteert alle tips en trics om het overheerlijke Midden-Oosten op tafel te zetten. Labneh, Sambousek en Tabouleh hebben na deze aflevering ook voor de kijker geen geheimen meer.
«
»
04:45 | Toasted on wheels! |
Dagny Ros en Dominique serveren maïs van de barbecue en Scandinavische croques op het Theaterplein.
«
»
05:05 | De Garde van Gert |
Deze keer staat Gert Verhulst in de keuken met chef Peppe Giacomazza. De amici maken samen een risotto met een smaakvol mergpijpje.
«
»
05:35 | De Dagschotel |
Jan Buytaert maakt een gerecht met varkensvlees, geserveerd met witloof en croutons.
«
»
05:45 | Streetfood |
Mexicaanse taco's en mini tostada's én Vietnamese rijstvelbakjes met garnalen. Dat kan men vandaag krijgen bij Lynns Tilburgse streetfoodkraampje. Ze helpt verder ook nog een handje bij haar Braziliaanse en Caraïbische collega's.
«
»
06:25 | Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu |
Een marathon van het beste van Snel, Makkelijk & Lekker.
«
»
08:00 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden Quinn gaat op pad in het noorden van Nieuw-Zuid Wales, bezoekt Southview Orchard en John's geweldige vijgen, gaat langs bij Tweed Real Food. En Dave en Bianca veranderen de Aussie vleesindustrie met hun gras-gevoerde rundveebedrijf.
«
»
08:30 | KLAAR IN 20 minuten |
Syrco Bakker is een man die met zijn twee sterren kookt op topniveau. Hij brengt een ode aan zijn Indonesische roots en dat is een simpele nasi goreng met garnalen uit Zeebrugge.
«
»
09:00 | Loïc: Zot van Koken |
Een wellington van kabeljauw en gerookte zalm. De twee vissoorten worden gescheiden door een laagje tomatenconcentraat en flinterdunne courgetteplakjes. Een perfecte balans tussen verfijning en comfortfood.
«
»
09:15 | Vlaamse Klassiekers |
Lynn laat zich vandaag verrassen door de steak tartaar van chef Vadim, hét signatuurgerecht bij Monroe in Antwerpen. Daarna vertoeft ze aan 't zeetje voor de verse garnaalkroketten of 'Noordzeeklompjes' van chef Stijn in De Kruidenmolen.
«
»
10:05 | Sarah's Sweet Table |
Vandaag krijgt Sarah's Sweet Table een goudkleurig randje, want Sarah gaat aan de slag met abrikoos en citroen. Eerst maakt ze een luchtige chocolademousse met abrikoos klaar en daarna ook nog een overheerlijke citroencake met gouden glans.
«
»
10:35 | De Dagschotel |
Eén van de chefs maakt een gerecht klaar dat de kijker thuis kan namaken. Elke chef geeft zijn eigen, persoonlijke toets aan het gerecht, zodat de kijker steeds de nodige inspiratie krijgt om zelf een haalbaar en lekker gerecht op tafel te toveren.
«
»
10:50 | Peppe's Emilia-Romagna |
Peppe ontdekt Modena, een stad die naast Ferrari en Pavarotti ook heel wat culinaire sterren herbergt zoals Massimo Bottura, de aceto balsamico, gnocco fritto en de mooiste markt Albinelli. Peppe laat de kijker meesmullen van tijdloos erfgoed.
«
»
11:25 | Hidden Gems |
Het verhaal van een man genaamd Jok, die ernaar streeft de erfenis van zijn grootvader voort te zetten. Hij liet hem een verborgen juweel in Thailand na, een succesvol restaurant met slechts één tafel.
«
»
12:20 | Gin & Tonic, around the world in 80 gins |
Hanne Troonbeeckx spreekt in bar SIPS in Antwerpen af met Gene Bervoets. Meestermixoloog Manuel Wouters gidst het duo door zijn indrukwekkend assortiment gins en neemt zijn gasten mee around the world in 80 gins.
«
»
12:40 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Egg-starters, Roast Beef Wrappers en Geitenbreier.
«
»
13:05 | De wereld op je bord |
Ontdek samen met Hanne de traditionele Spaanse keuken. Deze keer staat de smakelijke klassieker zarzuela op het menu. Deze hartige vissoep wordt door de sympathieke en gepassioneerde gastheer Juan Luis Pinazo bereid volgens de regels van de kunst.
«
»
13:35 | Uit de Schelp |
"Het goud uit de zee". Zo noemt chef Johan Segers de schaal- en schelpdieren waarmee hij in dit programma aan de slag gaat. Net zoals we Johan kennen, zorgt hij ook deze keer voor toegankelijke gerechten waarin de pure smaken tot hun recht komen.
«
»
13:50 | Zoete Zonde |
Roger van Damme bereidt voor alle zoete zondaars een hemelse panna cotta, afgemaakt met nougatine. Voor de durfals geeft hij de panna cotta een upgrade en tovert hij het dessert om in een goddelijk dessertbord.
«
»
14:20 | DIY |
Er wordt chutney, bolognaisesaus, opgelegde citroen en limonade gemaakt.
«
»
14:55 | Streetfood |
Lynn houdt halt in de Downtown Gourmet market voor het lekkerste streetfood van Eindhoven. Ze ontdekt er Indisch en Libanees straatvoedsel en gaat zelf aan de slag met een portie Spaanse tapas en een Amerikaanse pulled chicken burger.
«
»
15:45 | Vlaamse Klassiekers |
Lynn laat zich vandaag verrassen door de steak tartaar van chef Vadim, hét signatuurgerecht bij Monroe in Antwerpen. Daarna vertoeft ze aan 't zeetje voor de verse garnaalkroketten of 'Noordzeeklompjes' van chef Stijn in De Kruidenmolen.
«
»
16:35 | Ainsley Eats The Streets |
In Turkije brengt Ainsley een bezoek aan Istanboel waar hij oude en intrigerende gerechten uitprobeert, zoals geroosterde schapenkop en lamsvlees met vijgen. Vervolgens geeft hij zijn eigen draai aan een klassiek lokaal gerecht.
«
»
17:30 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Jelle Beeckman bewijst vandaag dat veggie Snel, Makkelijk & Lekker vullend kan zijn. Zijn broodje met Cambozolakaas gaat onder de grill en topt hij af met een salsa van geroosterde druiven. Krokant en smeuïg tegelijk.
«
»
18:00 | A la carte |
Johan Segers houdt van de eenvoudige en de dagelijkse keuken, maar speciaal voor de jonge hobbykok Kevin mag het vandaag wel eens wat meer zijn. Want Kevin is gek op oesters en hij wil ze graag op drie verschillende manieren leren klaarmaken.
«
»
18:30 | Guten Appetit |
Vandaag is An Miller aan de beurt. Van champagne en kaviaar in de jacuzzi tot vlaggenzwaaien, hilarisch koeien melken en een BBQ met Fruits de Mer. Met raclette en een Dame Blanche Deluxe sluiten de chefs haar dag vol plezier smaakvol af.
«
»
19:30 | Nuances |
Sterrenchef Thierry Theys laat zien hoe je heerlijke zeetong maakt.
«
»
20:10 | Guillaume's Paris |
De Franse chef-kok Guillaume Brahimi keert vanuit Australië terug naar Parijs, de stad waar hij opgroeide. Door middel van een culinaire reis door de twintig arrondissementen van de stad vertelt hij het verhaal van eten.
«
»
20:40 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Jelle Beeckman bewijst vandaag dat veggie Snel, Makkelijk & Lekker vullend kan zijn. Zijn broodje met Cambozolakaas gaat onder de grill en topt hij af met een salsa van geroosterde druiven. Krokant en smeuïg tegelijk.
«
»
21:15 | Vlaamse Klassiekers |
Lynn laat zich vandaag verrassen door de steak tartaar van chef Vadim, hét signatuurgerecht bij Monroe in Antwerpen. Daarna vertoeft ze aan 't zeetje voor de verse garnaalkroketten of 'Noordzeeklompjes' van chef Stijn in De Kruidenmolen.
«
»
22:05 | Sarah's Sweet Table |
Vandaag tovert Sarah een echte klassieker op haar Sweet Table: de bananentaart. Maar wel eentje met een baktwist door Bretoens zanddeeg en een karamelmousse.
«
»
22:30 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden Quinn gaat op pad in het noorden van Nieuw-Zuid Wales, bezoekt Southview Orchard en John's geweldige vijgen, gaat langs bij Tweed Real Food. En Dave en Bianca veranderen de Aussie vleesindustrie met hun gras-gevoerde rundveebedrijf.
«
»
23:00 | De Garde van Gert |
Deze keer verwelkomt Gert Verhulst chef Peppe Giacomazza. Samen zijn ze creatief met calamari of pijlinktvisjes. Ze vullen de calamari op met een lekker mengsel in plaats van ze te frituren.
«
»
23:35 | Ainsley Eats The Streets |
In Turkije brengt Ainsley een bezoek aan Istanboel waar hij oude en intrigerende gerechten uitprobeert, zoals geroosterde schapenkop en lamsvlees met vijgen. Vervolgens geeft hij zijn eigen draai aan een klassiek lokaal gerecht.
«
»
00:30 | Peppe's Emilia-Romagna |
Peppe ontdekt Modena, een stad die naast Ferrari en Pavarotti ook heel wat culinaire sterren herbergt zoals Massimo Bottura, de aceto balsamico, gnocco fritto en de mooiste markt Albinelli. Peppe laat de kijker meesmullen van tijdloos erfgoed.
«
»