TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM lifeVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVnjam!BBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
01:35 Guillaume's Paris
Guillaume Brahimi bezoekt een chocoladefabriek in het elfde en twaalfde arrondissement van Parijs.
«
»
02:05 Winterse Kost
Dit keer staat er een verse vanillepudding met speculaas op het menu.
«
»
02:25 De Gezonde Goesting
Steffi maakt een aantal gezonde variaties op klassieke gerechten. Zo maakt ze speltbrood met avocado en rode bietenspread, en trakteert ze haar gasten op pastinaakfrietjes met ketchup en appelmoes.
«
»
02:50 Loïc: Zot van Koken
Een krokant gebakken zalmfilet, geserveerd met koolrabi, appel en sjalot. Op smaak gebracht met een vinaigrette van karnemelk en een chili-appelsien-olie. Een feestelijke afwerking met zalmeitjes maakt dit bord helemaal af.
«
»
03:05 Soep!
De chefs maken een IJslandse maaltjdsoep en een knolselderij-peterseliewortelsoep.
«
»
03:20 De Eregast
Dominique nodigt als eerste gast de Godfather van de Belgische gastronomie uit: Peter Goossens. Met gezonde zenuwen serveren de boys hun drie gangen. Een Parmigiano glassata, daarna varkensvlees aan't spit en als dessert Boules de Berlin.
«
»
04:05 Winterse Kost
Winterse kost dat is op en top comfort food voor Jelle. Net zoals de romige uiensoep die hij vandaag klaarmaakt. En daar hoort nog een stevige croque met veel kaas bij om in de soep te dippen.
«
»
04:15 Wild van Wild
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan een tocht door het Vlaamse landschap op zoek naar houtduif.
«
»
04:35 Loïc: Zot van Koken
Een krokant gebakken zalmfilet, geserveerd met koolrabi, appel en sjalot. Op smaak gebracht met een vinaigrette van karnemelk en een chili-appelsien-olie. Een feestelijke afwerking met zalmeitjes maakt dit bord helemaal af.
«
»
04:50 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van truffel.
«
»
05:15 Vlaamse Klassiekers
Vandaag maakt Lynn de restaurantversie klaar van twee nostalgische klassiekers. Bij Fortuin in Kontich onthult de chef zijn gehaktbrood met truffel en in Vers Namur vlakbij Leuven staat er een verfijnd vispannetje op de planning.
«
»
06:00 Vlaamse Klassiekers
Voor vol-au-vent moet je in De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver zijn, heeft Lynn gehoord. Ze ontmoet chef Kenny en vader Swa, die het recept verfijnden. Daarna gaat Lynn naar Silo's in Boortmeerbeek voor de allergroenste paling in 't groen.
«
»
06:40 Guillaume's Paris
Guillaume Brahimi bezoekt een chocoladefabriek in het elfde en twaalfde arrondissement van Parijs.
«
»
07:05 Winterse Kost
Dit keer staat er een verse vanillepudding met speculaas op het menu.
«
»
07:15 Streetfood
Mexicaanse taco's en mini tostada's én Vietnamese rijstvelbakjes met garnalen. Dat kan men vandaag krijgen bij Lynns Tilburgse streetfoodkraampje. Ze helpt verder ook nog een handje bij haar Braziliaanse en Caraïbische collega's.
«
»
08:00 Het feestmenu van ..
Laat je tijdens de feestdagen inspireren door de njam-chefs die voor een compleet en overheerlijk feestmenu zorgen. Johan Segers zorgt op zijn eigen manier voor een feestelijk menu zonder stress.
«
»
09:10 Winterse Kost
Winterse kost dat is op en top comfort food voor Jelle. Net zoals de romige uiensoep die hij vandaag klaarmaakt. En daar hoort nog een stevige croque met veel kaas bij om in de soep te dippen.
«
»
09:25 Loïc: Zot van Koken
Een krokant gebakken zalmfilet, geserveerd met koolrabi, appel en sjalot. Op smaak gebracht met een vinaigrette van karnemelk en een chili-appelsien-olie. Een feestelijke afwerking met zalmeitjes maakt dit bord helemaal af.
«
»
09:45 de Chalet, 3 chefs, een feest
De chefs beleven een tweede culinaire dag in de chalet midden in de Ardennen. Dominique gaat tortilla's bereiden, Roger gaart zalmforel in een zoutkorst en Peppe is creatief met tiramisu.
«
»
10:20 Peppe's Emilia-Romagna
Als Italië een maaltijd zou zijn, dan is Bologna het hoofdgerecht. Peppe proeft in de hoofdstad van de regio de échte ragù, kaasijs, artisanale mortadella en kookt op het mooiste plein van de stad. Andiamo a Bologna, met de B van buono.
«
»
10:55 Vlaamse Klassiekers
Vandaag maakt Lynn de restaurantversie klaar van twee nostalgische klassiekers. Bij Fortuin in Kontich onthult de chef zijn gehaktbrood met truffel en in Vers Namur vlakbij Leuven staat er een verfijnd vispannetje op de planning.
«
»
11:40 Winterse Kost
Winterse kost dat is op en top comfort food voor Jelle. Net zoals de romige uiensoep die hij vandaag klaarmaakt. En daar hoort nog een stevige croque met veel kaas bij om in de soep te dippen.
«
»
12:00 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag is chef Sam D'Huyvetter te gast voor een vleesgerecht op het weekmenu. Voor zijn Oosterse versie van de klassieke balletjes in tomatensaus deelt hij het recept dat zijn Indische afwasser hem ooit leerde.
«
»
12:30 Loïc: Zot van Koken
Een krokant gebakken zalmfilet, geserveerd met koolrabi, appel en sjalot. Op smaak gebracht met een vinaigrette van karnemelk en een chili-appelsien-olie. Een feestelijke afwerking met zalmeitjes maakt dit bord helemaal af.
«
»
12:50 A la carte
Christine is gek op Sint-Jakobsvruchten. Johan heeft voor haar twee heel pure manieren uitgewerkt om de Sint-jakobsvrucht te serveren: gebakken in de pan met een beetje sjalot en lichtjes gegaard in een bouillon met groentjes in brunoise.
«
»
13:15 De Gastentafel
Dominique Persoone bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
14:05 Guillaume's Paris
Guillaume proeft het beste brood in Parijs en bezoekt Opera Garnier, een spectaculaire muziekzaal.
«
»
14:35 Peppe's Toscane
Peppe gaat samen met Roberto en zijn hond voor het eerst in zijn leven op zoek naar truffels.
«
»
15:05 De Chalet aan de Semois
De eerste dag van hun boysweekend zetten Dominique, Peppe en Jeroen in met een stevige koffiecocktail, een dikke erwtensoep en zalige forelhapjes. Terwijl Jeroen stroopwafels maakt, verkennen onze twee macho's de omgeving op de scooter.
«
»
15:50 Vlaamse Klassiekers
Vandaag maakt Lynn de restaurantversie klaar van twee nostalgische klassiekers. Bij Fortuin in Kontich onthult de chef zijn gehaktbrood met truffel en in Vers Namur vlakbij Leuven staat er een verfijnd vispannetje op de planning.
«
»
16:35 Karola's Kitchen
Peulvruchten zijn vaak buitenbeentjes, maar ze verdienen echt een plek in de voorraadkast. Karolien maakt een knapperige salade met kikkererwtenkrokantjes en ook 'comfort food' van de bovenste plank: een Indiase dahl met linzen.
«
»
17:10 Winterse Kost
Een dampende kom soep is de perfecte winterse kost om je aan op te warmen. Dat vindt ook topchef Bert Meewis. Hij maakt vandaag een vullende knolseldersoep met pladijsreepjes erin.
«
»
17:30 Loïc: Zot van Koken
Een weelderige versie van de klassieke vol au vent, gepresenteerd in een royale, sharing videe. Verrijkt met boschampignons, krokante kalfszwezeriken en grijze garnalen, is dit een luxueuze traktatie.
«
»
17:50 Snel, Makkelijk & Lekker
Vanja van der Leeden zet vandaag een pasta met citroen-botersausje, parmezaan en groene groenten op het weekmenu. Want naast de Indonesische keuken, is ze ook verzot op de Italiaanse.
«
»
18:15 Bal National - FEEST
Deze keer bereidt Wim Ballieu spaghettiballetjes, vleesbrood van zwarte linzen en paddestoelen met geroosterde wortelen en amandelkroketten en geroosterde prei met geitenkaasballetjes en gerst.
«
»
18:55 De Gastentafel
Michaël Vrijmoed bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
19:50 Streetfood
Spicy taco's, loaded fries, bakjes vol Oosterse goodies: dat is streetfood. Vandaag start streetfoodie Lynn in haar Hometown Amsterdam en gaat ze bij de hippe Market 33 heerlijk food from the streets ontdekken en ook zelf klaarmaken.
«
»
20:35 Winterse Kost
Vandaag maakt Jelle gehaktbrood met een krokant jasje van spek, geserveerd met een witloofslaatje en frietjes. De ultieme verrassing van zijn Winterse Kost zit in het gehaktbroodje verstopt: een smeuïge kaasvulling.
«
»
20:40 Loïc: Zot van Koken
Een weelderige versie van de klassieke vol au vent, gepresenteerd in een royale, sharing videe. Verrijkt met boschampignons, krokante kalfszwezeriken en grijze garnalen, is dit een luxueuze traktatie.
«
»
21:00 Comfort Food
Soms voel je het als je zelfs nog in je bed ligt: het is weer een dag om te balen. Jeroen de Pauw heeft daar een goede remedie tegen: eten. 's Morgens vroeg start hij met verloren brood met een karamelsmaakje en een warme London Fog.
«
»
21:20 Foodies & The City
Lynn, Tess en Maud gaan op zoek naar de culinaire hotspots in Antwerpen. Op het menu: een rock-'n-roll-beenhouwer, een stokoud, geel drankje en een waar deco paradijs. Inspiratie genoeg voor de meiden.
«
»
22:10 A la carte
Johan Segers is een groot liefhebber van lamsvlees. Vandaar dat een gerecht met lamsvlees niet kon ontbreken. Met veel plezier maakt hij een lamsstoofpotje klaar voor Philip, die een lamsstoverij wil maken zonder alcohol.
«
»
22:40 Winterse Kost
Vandaag maakt Jelle gehaktbrood met een krokant jasje van spek, geserveerd met een witloofslaatje en frietjes. De ultieme verrassing van zijn Winterse Kost zit in het gehaktbroodje verstopt: een smeuïge kaasvulling.
«
»
23:00 Loïc: Zot van Koken
Een weelderige versie van de klassieke vol au vent, gepresenteerd in een royale, sharing videe. Verrijkt met boschampignons, krokante kalfszwezeriken en grijze garnalen, is dit een luxueuze traktatie.
«
»
23:20 Wild van Wild
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan een tocht door het Vlaamse landschap op zoek naar houtduif.
«
»
23:50 Vlaamse Klassiekers
Vandaag maakt Lynn de restaurantversie klaar van twee nostalgische klassiekers. Bij Fortuin in Kontich onthult de chef zijn gehaktbrood met truffel en in Vers Namur vlakbij Leuven staat er een verfijnd vispannetje op de planning.
«
»
00:35 Vlaamse Klassiekers
Voor vol-au-vent moet je in De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver zijn, heeft Lynn gehoord. Ze ontmoet chef Kenny en vader Swa, die het recept verfijnden. Daarna gaat Lynn naar Silo's in Boortmeerbeek voor de allergroenste paling in 't groen.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play6 logo

Hellas, 1.600 v. C. Nadat hij de twaalf mythische werken heeft voltooid, besluit de halfgod Hercules, op de dool na de dood van zijn familie, zijn diensten aan te bieden in ruil voor goud. Samen met vijf metgezellen wordt hij ingehuurd door de heerser van Thracië. Hercules moet een leger klaarstomen om een wrede krijgsheer te verslaan en de Thracische koning terug op de troon te helpen.

'Hercules', film uit 2014 met oa. Dwayne Johnson, om 20.35 uur op Play6.

Dossiers