TVgids - njam!
Andere zender »
01:20 | De Smaaktoerist |
Jeroen trekt erop uit in het Dijleland en ontdekt er eerlijk rundvlees, pikante waterkers uit de IJsevallei en hoevebier waar zelfs het trekpaard aan meewerkt. Ze vormen de perfecte ingrediënten voor een BBQ.
«
»
01:50 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Bloody Dominique, Miss Muesli Mix en een Killer Taco.
«
»
02:15 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Jeroen De Pauw staat vandaag paraat om het weekmenu smaak te geven met een vleesgerecht. Hij kiest voor gebakken hoevekip met een warme salade van witlof, aardappel en een picklessaus.
«
»
02:35 | Winterse Kost |
Bert bereidt een verrassende winterse maaltijd: gebakken paling met spinazie en witte wijnsaus. Een heerlijk alternatief voor vlees, rijk aan vitaminen en perfect voor het koude seizoen.
«
»
02:45 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Als Mounir Toub in de keuken staat, betekent dat een werelds gerecht op het weekmenu. Vandaag maakt hij een krokante tosti met kikkererwten en véél kaas. Hij noemt het daarom een echte 'mannentosti'.
«
»
03:10 | Sarah's Sweet Table |
Chef en diëtist Michaël Sels start de dag het liefst met een heerlijk en gezond ontbijtje. Zoals zijn chocolade pancake taco's. Daarna maakt hij jong en oud gelukkig met een portie comfort food, maar dan met een healthy twist.
«
»
03:30 | De Dagschotel |
Chef Roger van Damme maakt een smakelijke Ceasar Salad klaar voor een zonnige dag.
«
»
03:40 | Winters Grillen |
Chef Jeroen de Pauw gaat winters grillen. Hij kookt buiten in een gezellig winterse tuin en probeert alles op maar één barbecue te bereiden. Dit keer maakt hij kip en ananas.
«
»
04:00 | Toasted on wheels! |
Het is nog vroeg maar Dominique en Dagny Ros zijn helemaal klaar om de Antwerpenaar te verwennen met spannende streetfood gerechten. Dominique kiest voor erwtensoep; Dagny Ros gaat voor tunnbrod met gegrilde makreel en een witte omelet.
«
»
04:20 | Het Weekmenu |
Peppe Giacomazza bereidt visballetjes met een frisse salade, gevuld gehaktbrood met aubergines, gnudi van ricotta met groene groentjes en pasta met ribbetjes en tomatensaus.
«
»
05:00 | Winterse Kost |
Bert bereidt een verrassende winterse maaltijd: gebakken paling met spinazie en witte wijnsaus. Een heerlijk alternatief voor vlees, rijk aan vitaminen en perfect voor het koude seizoen.
«
»
05:10 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Als Mounir Toub in de keuken staat, betekent dat een werelds gerecht op het weekmenu. Vandaag maakt hij een krokante tosti met kikkererwten en véél kaas. Hij noemt het daarom een echte 'mannentosti'.
«
»
05:30 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden Quinn gaat op pad in het noorden van Nieuw-Zuid Wales, bezoekt Southview Orchard en John's geweldige vijgen, gaat langs bij Tweed Real Food. En Dave en Bianca veranderen de Aussie vleesindustrie met hun gras-gevoerde rundveebedrijf.
«
»
05:55 | De Eregast |
Dominique nodigt als eerste gast de Godfather van de Belgische gastronomie uit: Peter Goossens. Met gezonde zenuwen serveren de boys hun drie gangen. Een Parmigiano glassata, daarna varkensvlees aan't spit en als dessert Boules de Berlin.
«
»
06:40 | Peppe's Emilia-Romagna |
Peppe volgt de Po-rivier. Het is de langste van Italië en zorgt voor prachtige producten in haar bedding. Zoals de tomaat en culatello. Na een zalige lunch met sterrenchef Spigaroli, bezoekt hij één van Italië's meest historische wijnhuizen.
«
»
07:10 | De Smaaktoerist |
Jeroen trekt erop uit in het Dijleland en ontdekt er eerlijk rundvlees, pikante waterkers uit de IJsevallei en hoevebier waar zelfs het trekpaard aan meewerkt. Ze vormen de perfecte ingrediënten voor een BBQ.
«
»
07:35 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Bloody Dominique, Miss Muesli Mix en een Killer Taco.
«
»
08:00 | Peppe's Emilia-Romagna |
Peppe volgt de Po-rivier. Het is de langste van Italië en zorgt voor prachtige producten in haar bedding. Zoals de tomaat en culatello. Na een zalige lunch met sterrenchef Spigaroli, bezoekt hij één van Italië's meest historische wijnhuizen.
«
»
08:30 | Winterse Kost |
Bert bereidt een verrassende winterse maaltijd: gebakken paling met spinazie en witte wijnsaus. Een heerlijk alternatief voor vlees, rijk aan vitaminen en perfect voor het koude seizoen.
«
»
08:45 | Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu |
Een marathon van de beste en lekkerste gerechten van de afgelopen week.
«
»
10:10 | Streetfood |
Rotterdam, de mooiste rotstad die er is. Of dat zeggen ze toch zelf, volgens Lynn. Én ze hebben er ook ontzettend lekker streetfood. Ze gaat op ontdekking bij De Foodhallen en vindt er zelfs een portie authentiek Hollands streetfood.
«
»
10:50 | Bal National - FEEST |
Deze keer bereidt Wim Ballieu spaghettiballetjes, vleesbrood van zwarte linzen en paddestoelen met geroosterde wortelen en amandelkroketten en geroosterde prei met geitenkaasballetjes en gerst.
«
»
11:20 | Peppe's Emilia-Romagna |
Peppe volgt de Po-rivier. Het is de langste van Italië en zorgt voor prachtige producten in haar bedding. Zoals de tomaat en culatello. Na een zalige lunch met sterrenchef Spigaroli, bezoekt hij één van Italië's meest historische wijnhuizen.
«
»
11:55 | Ainsley Eats The Streets |
In Turkije brengt Ainsley een bezoek aan Istanboel waar hij oude en intrigerende gerechten uitprobeert, zoals geroosterde schapenkop en lamsvlees met vijgen. Vervolgens geeft hij zijn eigen draai aan een klassiek lokaal gerecht.
«
»
12:45 | Winterse Kost |
Bert bereidt een verrassende winterse maaltijd: gebakken paling met spinazie en witte wijnsaus. Een heerlijk alternatief voor vlees, rijk aan vitaminen en perfect voor het koude seizoen.
«
»
13:00 | Over (h)eerlijke groenten |
Johan Segers bezoekt vandaag doperwtenteler Maarten De Wit. Daarna gaat hij aan de slag in de keuken en maakt hij een erwtensoep met spek, beenham en rookworst. Daarna serveert hij een bord vol erwtjes met broodcroutons en zilveruitjes.
«
»
13:30 | Winterse Kost |
Dit keer staat er een verse vanillepudding met speculaas op het menu.
«
»
14:15 | Apero - Dining |
Jeroen de Pauw en Andy de Brouwer bundelen hun fantasie en serveren kleine gerechten en opmerkelijke dranken voor een eigentijds avondje eetplezier. Andy bereidt een icetea en Jeroen maakt een Pan Catalan klaar.
«
»
14:50 | Bal National - FEEST |
Deze keer bereidt Wim Ballieu spaghettiballetjes, vleesbrood van zwarte linzen en paddestoelen met geroosterde wortelen en amandelkroketten en geroosterde prei met geitenkaasballetjes en gerst.
«
»
15:20 | De Sterrenkaart - Nederland |
Jonnie Boer is één van de peetvaders van de Nederlandse topgastronomie. Hij onthult, samen met zijn vrouw Thérèse, hoe het eraan toegaat in zijn succesvolle driesterrenrestaurant in Zwolle.
«
»
15:50 | Guillaume's Paris |
Guillaume verkent het dertiende en veertiende arrondissement en bezoekt de wijk Montparnasse.
«
»
16:15 | De Chalet aan zee |
De eerste dag van hun boysweekend zetten Dominique, Roger en Peppe in met een stevig welkomstdrankje en een hartverwarmende pompoenrisotto. En terwijl Roger met paard en kar op garnalen vist, scoren de andere twee met bomboloni op de dijk.
«
»
16:55 | Peppe's Emilia-Romagna |
Peppe volgt de Po-rivier. Het is de langste van Italië en zorgt voor prachtige producten in haar bedding. Zoals de tomaat en culatello. Na een zalige lunch met sterrenchef Spigaroli, bezoekt hij één van Italië's meest historische wijnhuizen.
«
»
17:30 | Winterse Kost |
Dit keer staat er een verse vanillepudding met speculaas op het menu.
«
»
18:15 | Feest van Eigen Bodem |
Bart Desmidt begint met drie heerlijke hapjes met lokale kazen: een koekje van Oud Brugge met worteldip, peer met Pas de Bleu en een omelet met Passendale en groene kruiden. Daarna bereidt hij een sappige varkenskroon met bloemkool en mouseline.
«
»
18:45 | Bal National - FEEST |
Deze keer bereidt Wim Ballieu spaghettiballetjes, vleesbrood van zwarte linzen en paddestoelen met geroosterde wortelen en amandelkroketten en geroosterde prei met geitenkaasballetjes en gerst.
«
»
19:15 | Ware Delicatessen |
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van kreeft.
«
»
19:45 | Wild van Wild |
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan een tocht door het Vlaamse landschap op zoek naar ree.
«
»
20:05 | Tot op het Bot: Het Rund |
Wie aan rosbief denkt, denkt aan het traditionele gerecht van oma: rosbief met wortelen en erwtjes, en veel kroketten erbij. En dat is precies wat onze chef vandaag gaat maken.
«
»
20:25 | Panklaar |
Jan Buytaert maakt in een enkele pan een heerlijke Indiase curry met lam.
«
»
20:40 | De Eregast |
Peppe, Dominique en Jeroen zitten op hete kolen want ze ontvangen vandaag een culinaire vrouw in hun midden. Sepideh Sedaghatnia: wijnsommelier en eigenares van haar eigen gastrobar. Zij krijgt vandaag drie heerlijke gangen voorgeschoteld.
«
»
21:30 | Peppe's Emilia-Romagna |
Peppe volgt de Po-rivier. Het is de langste van Italië en zorgt voor prachtige producten in haar bedding. Zoals de tomaat en culatello. Na een zalige lunch met sterrenchef Spigaroli, bezoekt hij één van Italië's meest historische wijnhuizen.
«
»
22:05 | A la carte |
Hobbykok Joris herinnert zich de lekkere steak met Stroganoffsaus, die hij vroeger elke zaterdag met zijn ouders ging eten in het lokale restaurantje in Hasselt. Zijn vraag aan Johan om dit lekkere gerecht voor hem te reconstrueren.
«
»
22:35 | Guillaume's Paris |
De Franse chef-kok Guillaume Brahimi keert vanuit Australië terug naar Parijs, de stad waar hij opgroeide. Door middel van een culinaire reis door de twintig arrondissementen van de stad vertelt hij het verhaal van eten.
«
»
23:00 | Bal National - FEEST |
Deze keer bereidt Wim Ballieu spaghettiballetjes, vleesbrood van zwarte linzen en paddestoelen met geroosterde wortelen en amandelkroketten en geroosterde prei met geitenkaasballetjes en gerst.
«
»
23:30 | Winterse Kost |
Dit keer staat er een verse vanillepudding met speculaas op het menu.
«
»
00:20 | Soep! |
De chefs maken een currysoep met mosseltjes en een cacaosoep.
«
»