Radiozender Willy eert Willy Willy

donderdag 13 februari 2020

Op 13 februari 2019 overleed Willy Willy, gitarist van The Scabs. Als eerbetoon schonk de nieuwe rockzender zijn naam aan deze gitaarheld. Nu, één jaar na zijn overlijden, brengt de zender opnieuw een eerbetoon aan Willy Lambregt.

De zender nodigde zijn partner in crime Guy Swinnen uit om morgen, 14 februari tussen 19.00 en 20.00, voor een persoonlijk eerbetoon. Een uur lang draait The Scabs-zanger rocktunes voor, over en van Willy Willy en deelt hij verhalen en anekdotes met de Willy-luisteraars. 'Hier staan we dan met een leegte die nooit meer ingevuld kan worden. Elke song die ik koos, heeft een link met Willy Willy en dient om die leemte op te vullen', vertelt Guy.


Bekijk hier het aankondigingsfilmpje met Guy Swinnen:


Tijdens het eerbetoon passeren onder andere nummers van The Rolling Stones, The Cult, The Clash en David Bowie. Die laatste was trouwens Willy’s grote held. 'In zijn laatste dagen was dat zelfs maniakaal', vertelt Guy, 'Live video's en ‘rockumentaires’ op zijn tv en muziek op zijn stereo. Hij kon maar niet genoeg krijgen van Bowie. Geen wonder, want de gelijkenis met zijn eigen leven was treffend: ook Bowie overleed aan kanker en werkte nog een laatste album af.'

Willy-luisteraars komen ook meer te weten over de 'rijkunsten' van Willy Willy. 'Het was pas rond zijn veertigste dat Willy een rijbewijs gehaald heeft en dat dan nog dankzij een examinator die een hele grote Scabsfan moet geweest zijn', lacht Guy. 'Een goed chauffeur kon je hem bezwaarlijk noemen, maar hij was wel de fijnste passagier die je in je wagen kan hebben. De volumeknop ging vaak op tien en dan raasden we over de snelweg met een loeiharde soundtrack erbij.'

Benieuwd naar alle verhalen over rocklegende Willy Willy? Luister dan nu vrijdag tussen 19.00 en 20.00 uur naar Willy via de website willy.radio, DAB+ of het Radioplayer-platform.

Guy Swinnen draait platen voor, over en van Willy Willy, 14 februari tussen 19.00 en 20.00 uur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers