Willemijn Veenhoven volgt Felix Meurders op bij 'Spijkers met Koppen'

zaterdag 24 oktober 2020
Foto: BNNVARA - © Linda Stulic 2020

Willemijn Veenhoven vormt vanaf januari 2021 samen met Dolf Jansen het nieuwe presentatieduo van 'Spijkers met Koppen' bij BNNVARA op NPO Radio 2.

Ze volgt Felix Meurders op die het programma maar liefst 25 jaar presenteerde. Veenhoven blijft daarnaast samen met Menno Bentveld het BNNVARA-programma 'Vroege Vogels' presenteren op NPO 2. Voorlopig is ze ook nog samen met Erik Dijkstra te zien bij 'Op1', maar voor die plek wordt een vervanger gezocht.


Willemijn: 'Dit is een kans die eens in de 25 jaar voorbij komt, het presenteren van 'Spijkers met Koppen'! En die kans laat ik niet lopen. Ik ben er regelmatig bij geweest, live in de Florin. Je gaat er met een grijns naar binnen en komt er met een zo mogelijk nog grotere grijns weer naar buiten. Het is daarbij een eer om in de voetsporen te treden van 'seks, drugs and rock 'n roll Felix Meurders'. Hij was mijn leermeester op Radio 1 en is bij 'Spijkers' al 25 jaar de gekroonde koning van het programma. Hij heeft het programma de journalistieke smoel gegeven waar ik samen met de rest van Nederland enorm van heb genoten. En die andere koning, Dolf Jansen, ken ik al jaren van voor en achter de schermen bij radio en ik zie er bijzonder naar uit om er iedere week met hem een feestje van te gaan maken.'

Gert-Jan Hox, Directeur Content BNNVARA: 'De schoenen van Felix Meurders zijn groot om te vullen, maar toch hoefden we niet lang na te denken over wie de geknipte opvolger voor hem is: Willemijn Veenhoven. Ze heeft in 15 jaar tijd haar sporen bij BNN en BNNVARA ruimschoots verdiend. Willemijn is een radiomaker pur sang, altijd vernieuwend in haar werk en heeft een scherpe neus voor kritische journalistiek, empathie en humor.'

'Spijkers met Koppen', iedere zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Een verwoestende woningbrand verscheurt de gemeenschap van een hecht Schots dorpje. Enkel het overgebleven puin kan het antwoord bieden op de vraag: was dit een tragisch ongeval of is er meer aan de hand?

'Deadwater Fell', om 20.40 uur op En.

Dossiers