Wie overleeft het bloedstollende nieuwe programma 'De Verraders'?

maandag 25 januari 2021
Foto: RTL 4 - © RTL 2021

Vanaf zaterdag 13 maart start RTL met 'De Verraders', een meeslepend en psychologisch avontuur vol leugens, manipulatie en verraad.

Een nieuw programma van idtv - de producent van 'Wie is de Mol?' - waarin je als kijker weet wie de verraders zijn en wordt meegezogen in een strijd tussen goed en kwaad.In een sfeervol kasteel in Zuid-Limburg komen achttien bekende Nederlanders samen voor een adembenemend spel waarin ze samen een grote zilverschat kunnen winnen. Drie van hen willen echter de schat niet delen en worden verraders. Zij doen er alles aan om zelf met de buit naar huis te gaan, zetten de groep tegen elkaar op en 'vermoorden' elke nacht een medekandidaat. Angst, verdeeldheid en verdachtmakingen zijn het gevolg. De overige deelnemers – de getrouwen – proberen zich te weren door de verraders te ontmaskeren en hen, in de dagelijks terugkerende 'Raad', weg te stemmen voordat het te laat is… Maar zitten ze op een juist spoor en lukt het om de verraders weg te stemmen? In acht afleveringen is te zien hoe de deelnemers dit psychologische avontuur beleven en wie er uiteindelijk met de buit vandoor gaan.

Intens en vals
'Ik heb al heel wat programma's gemaakt in mijn leven, maar zoveel spanning, emotie en intensiteit heb ik niet vaak gezien tijdens een opnameperiode', zegt presentator Tijl Beckand. 'Na twee draaidagen zaten heel wat deelnemers al helemaal stuk vanwege de grote mindfuck die dit programma teweegbrengt.' Een mindfuck die voor de kijker goed te doorgronden is. Zij zijn namelijk al vanaf de eerste aflevering op de hoogte wie de drie verraders zijn. 'Met die kennis kijk je op een totaal nieuwe manier naar menselijk gedrag, naar smerige spelletjes, naar sluwe tactieken en valse beschuldigingen en beleef je het spel in meerdere lagen tegelijk. Super spannend!', aldus Tijl.

Het zilver
De psychologische strijd tussen de verraders en de getrouwen, die 24 uur per dag doorgaat, krijgt elke dag een korte wapenstilstand waarin alle overgebleven deelnemers samen een missie uitvoeren. Hierin hebben ze allemaal hetzelfde belang; zoveel mogelijk zilver winnen. In het prachtige decor van Zuid-Limburg lossen de deelnemers puzzels op, gaan ze spannende uitdagingen aan en worden ze ook fysiek flink op de proef gesteld. 

In de laatste aflevering blijft slechts een klein aantal deelnemers over die in een duivels dilemma moeten bepalen hoe ze al het gewonnen zilver verdelen. Wint het goede het van het kwaad? Winnen de getrouwen of winnen de verraders?

Wie de achttien deelnemers van 'De Verraders' zijn wordt op een later moment bekendgemaakt.

'De Verraders' is ontwikkeld door idtv en POSVIDEO en is vanaf zaterdag 13 maart om 21.30 uur te zien bij RTL 4. Het team dat 'De Verraders' maakt is hetzelfde team dat ooit in Nederland 'Wie Is De Mol?' is gestart.

DOSSIER: Voorjaar 2021: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

Nadat luitenant-generaal Eugene Irwin veroordeeld wordt tot een celstraf van tien jaar, wordt hij opgesloten in de militaire gevangenis van kolonel Winter. De gevangenisdirecteur steekt zijn waardering voor de veelvuldig gedecoreerde generaal aanvankelijk niet onder stoelen of banken, maar daar komt al snel een einde aan. Irwin maakt immers geen geheim van zijn afkeer van diens buitengewoon strenge leiding van de strafinstelling. Winter probeert Irwin te kraken met zware straffen, maar die laat zich niet intimideren: hij weet zijn celgenoten achter zich te scharen en maakt een cht leger van hen, tot groot ongenoegen van de gevangenisdirecteur...

'The Last Castle', film uit 2001 met oa. Robert Redford en James Gandolfini, om 20.40 uur op VTM 4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 09:00
  Winterbeelden
  10:00
  Erediensten
 • 09:00
  Winterbeelden
  10:00
  Ketnet Junior
 • 09:50
  Wannabe's
 • 09:40
  Nonkel Jef
  10:05
  Geen Uitzending
 • 08:00
  Geen uitzending
  10:00
  Champions League Magazine
 • 01:15
  Onderbreking
  11:15
  This is Us
 • 00:45
  Geen Uitzending
  13:00
  De Wegpolitie UK
 • 09:40
  De Avonturen van De Gelaarsde Kat
  10:25
  Lang Leve Koning Julien
 • 06:00
  Joe
  10:05
  Chez Bompa Lawijt
 • 08:00
  Geen uitzending
  10:05
  Sports Late Night
 • 09:40
  Coroner
  10:30
  Geen uitzending
 • 06:00
  NRJ Night
  10:00
  Zenderonderbreking
 • 09:35
  Roger van Damme - Goud 2
  10:00
  Peppe's Pizza
 • 21:00
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 09:00
  Duits Schlagerfestival
  10:00
  Herbert
 • 09:53
  Het zelfbouwhuis
  10:15
  Je badkamer personaliseren
 • 09:45
  De Koepelzaal
  10:00
  Het Gesprek - Liesbeth Homans
 • 09:35
  Ingelijst
  10:00
  WNL Op Zondag
 • 09:45
  Geloofsgesprek
  10:00
  Eucharistieviering
 • 09:50
  Taarten van Abel
  10:15
  Willem Wever