Vlaamse publieke omroep VRT stelt najaarsprogrammatie voor aan Nederlandse media

woensdag 31 augustus 2022
Foto: Eén - © VRT 2022

VRT, de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie, presenteert haar programmatie voor het najaar. 'In 2023 zit VRT 60 jaar op de Nederlandse kabel en we kunnen rekenen op een grote groep Nederlandse fans. We willen inzetten op actieve communicatie met Nederlandse media', zegt woordvoerder Jan Sulmont.

Het eerste speerpunt voor VRT in Nederland is 'Hotel Romantiek' met Philippe Geubels: een eerste seizoen van dit datingprogramma bij VRT en dus ook te bekijken door iedereen in Nederland.


Het najaar van Eén en Canvas: gevarieerder en verrassender dan ooit
'VRT pakt uit met een sterk najaarsaanbod voor alle kijkers. Gevarieerd en verrassend, daarmee vatten we het nieuwe VRT-najaar en meteen ook 2023 same'”, zegt woordvoerder Jan Sulmont.

Een aantal programma’s in het bijzonder trekken de aandacht van de Nederlandse kijker.

'We willen speciaal die programma’s naar voren schuiven waarvan we geloven dat die in Nederland in de smaak zullen vallen: sprankelende nieuwe of hernieuwde formats, bekende gezichten en universele verhalen met een Vlaams accent', vult Sulmont aan.

'Hotel Romantiek' met cabaretier Philippe Geubels voor het eerst sinds 2017 weer op de Nederlandse buis
Eerste hoogtepunt van het najaar is 'Hotel Romantiek'. Dit datingprogramma zal uitgezonden worden op de zender Eén, het grootste net van VRT en het populairst in Vlaanderen. Philippe Geubels gaat met 14 vrouwen en evenveel mannen op reis naar Turkije. De deelnemers hebben twee dingen gemeen: ze zijn ouder dan 65 én op zoek naar een nieuwe liefde. Aan presentatoren Gloria Monserez, Sven de Leijer en cabaretier Philippe Geubels om de singles op leeftijd dichter bij elkaar te brengen en vergeten vlinders opnieuw te laten vliegen.

'Hotel Romantiek' is voor het eerst bij Eén te zien. Nederlandse kijkers kennen het format wellicht ook uit 2017, toen het programma een seizoen op NPO 1 (KRO-NCRV) werd uitgezonden.

Tijdens de achtdaagse reis staat alles in het teken van de romantiek. Met als dagelijks climax: de romantische hut. Elke avond beginnen één vrouw en één man samen de nacht bij het kampvuur voor hun betoverende slaapplaats. In 'Hotel Romantiek' wordt de passie van onder het stof gehaald en overheerst de hartstocht. Want je bent nooit te oud voor de liefde van je leven.

'Hotel Romantiek': vanaf 4 september elke zondag om 20.00 uur op Eén.

Gouden Roos-winnaar maakt 'For One Night Only' (werktitel): functioneel naakt
Dit najaar gaan acht bekende Vlamingen (BV’s) uit de kleren op Eén in 'For One Night Only' (werktitel), een Brits televisieformat van All3Media dat in 2019 en 2021 te zien was bij Net5. De deelnemers gaan functioneel naakt. Want het programma wil door dit unieke en in het oog springende evenement vooral het taboe doorbreken rond kanker – zoals prostaat- of teelbalkanker - bij mannen. Ze tonen behalve hun lichaam dus vooral hun engagement.

Vlaamse popster Niels Destadsbader en Dieter Coppens, winnaar van een Gouden Roos voor 'Down The Road', nemen het initiatief en ontpoppen zich samen met zes andere bekende mannen tot rasechte strippers. Dieter en Niels zijn van dichtbij al met kanker in aanraking gekomen en overtuigen zes andere mannen om mee te doen. Ze doorbreken met hun optreden en getuigenis het stilzwijgen over dit soort – en andere - kankers. Want als zij uit de kleren durven te gaan voor de camera, zal dat voor anderen de drempel verlagen om over dit moeilijke onderwerp te praten.

Het programma volgt de acht mannen van de casting en de voorbereiding tot en met het grote slotspektakel. Tussen het repeteren, dansen en waxen door komen we meer te weten over wat dit soort kankers kan aanrichten. Eind oktober geven de mannen een éénmalig optreden in Oostende.

'For One Night Only', later dit najaar op Eén.

Danira Boukhriss Terkessidis geeft gekoesterde voorwerpen een nieuw leven in 'De Repair Shop'
Een tot op de draad versleten geboorteknuffel, een zakhorloge dat al vier generaties meegaat, een porseleinen pronkstuk dat aan diggelen viel... Geen uitdaging is te groot voor het team van 'De Repair shop'. In dit gloednieuwe programma brengen mensen een gekoesterd voorwerp binnen dat versleten of beschadigd is, maar grote emotionele waarde heeft. Het programma neemt je mee in de warme en persoonlijke verhalen over de betekenis die deze spullen hebben voor hun eigenaars. 'De Repair shop' opent zo de deuren voor bijzondere herinneringen en geeft een toekomst aan het object dat deze herinneringen meedraagt.

Gastvrouw Danira Boukhriss Terkessidis ontdekt de verhalen achter familiestukken, oude schatten en geliefde hebbedingen. Het team van ambachtslui en vakmensen neemt de voorwerpen onder handen en restaureert ze in hun vroegere volle glorie. De eigenaars zien hun voorwerp pas terug wanneer het volledig hersteld en opgeknapt is. Het sluitstuk van een emotionele reis voor hen, de repairders en Danira.

'De Repair Shop', elke maandag om 21.30 uur te zien op Eén.

Méér Canvas vanaf dit najaar
Canvas is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteit voor een publiek dat zoekt naar verdieping en graag uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Kijkers kunnen dit najaar al vanaf 17.00 uur, in plaats van vanaf 20.00 uur, bij de zender terecht.

Ella Leyers vervangt Jan-Jaap van der Wal bij 'De Ideale Wereld'
Canvas laat actualiteit en humor samenvloeien in 'De Ideale Wereld': de vaste afspraak met de kijker voor een portie schaamteloze satire. Ella Leyers (winnares van 'De Slimste Mens ter Wereld' en dochter van zanger en presentator van 'Terug naar Mekka', Jan Leyers), neemt het stokje over van cabaretier Jan-Jaap van der Wal. Bijgestaan door een tafelgast loodst ze de kijker van maandag tot en met donderdag op spitse en scherpe manier door de brandende en minder brandende actualiteit.

Vanaf maandag 29 augustus om 22.15 uur op Canvas.

'Een Nacht in het Museum': bekende gasten in vernieuwde Koninklijk Museum voor Schone kunsten in Antwerpen
Na een verbouwing van 11 jaar opent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen op 24 september éindelijk opnieuw zijn deuren. Tijdens de hectische laatste weken voor de heropening nodigt Thomas Vanderveken drie weken lang een bekende gast uit voor een exclusieve preview op een topstuk uit de collectie. Dat gebeurt ‘s nachts wanneer de renovatie even stil ligt, want overdag is het museumteam nog volop in de weer, 7 dagen op 7. ​

De nocturne is een unieke kans om heel dicht bij het kunstwerk te komen, letterlijk en figuurlijk. Ter voorbereiding van het programma is Thomas op zoek gegaan naar de fascinerendste achtergrondverhalen. Die helpen om de kunst anders te bekijken, beter te begrijpen en nog meer te waarderen. De gasten zijn achtereenvolgens acteur Wim Willaert, zangeres en televisiemaker Sarah Vandeursen en Jaouad Alloul, zanger en theatermaker.

Tegen de ochtend kent één topwerk uit de collectie van het KMSKA voor Thomas en zijn gast alvast geen geheimen meer en keren ze moe, maar met ‘het schoonste gevoel’ naar huis.

Vanaf dinsdag 20 september om 21.20 uur op Canvas.

Nieuwe eigen fictie op Canvas
In het voorjaar van 2023 plant Canvas opnieuw fictie van Vlaamse bodem. 'Zonder Afspraak' is een eigentijdse tragikomische reeks over een Gentse kapper die droomt van een muzikale carrière.


Persbericht Talking Birds
https://www.een.be/
Meer artikels over Eén

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Voice van Vlaanderen' - finale (VTM)

De vier finalisten zingen nog een laatste keer de pannen van het dak in de hoop het publiek omver te blazen met hun talent en zo de overwinning in de wacht te slepen. Wie wordt de nieuwe 'Voice van Vlaanderen'?

'The Voice van Vlaanderen', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 20:45
    Vera
    07:50
    Journaallus
  • 20:35
    De Afspraak op vrijdag
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 20:40
    The Voice van Vlaanderen
    05:25
    Geen uitzending
  • 20:35
    Jack Reacher: Never Go Back
    02:30
    Geen uitzending
  • 20:35
    Instant Family
    09:00
    Geen uitzending
  • 20:35
    Hot Shots! Part Deux
    09:05
    Geen uitzending
  • 21:00
    JAG
    07:45
    Beverly Hills, 90210
  • 20:35
    Gilliams & De Bie
    06:00
    Joe
  • 20:35
    The White Lotus
    04:50
    Geen uitzending
  • 20:35
    Family Law
    05:00
    Geen uitzending
  • 20:35
    The Commuter
    02:45
    Sydney Harbour Force
  • 20:35
    Pamela's Garden of Eden
  • 20:30
    Married to a Psychopath
    05:00
    Geen uitzending
  • 20:25
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 20:52
    Jong geleerd
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 21:10
    Toasted!
    02:10
    De Wereldkeuken
  • 20:15
    BNXT League
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 21:00
    Harry Wild
    02:05
    Dickensian
  • 20:34
    Flikken Maastricht
    02:00
    EenVandaag
  • 21:03
    De Geknipte Gast
    02:36
    Nieuwsuur
  • 21:05
    Where the Wild Men Are With Ben Fogle
    02:31
    Sophie & Jeroen