Toespraak koning en Wilhelmus op tv en radio bij NPO

zondag 26 april 2020

Op Koningsdag, dit jaar vanwege de coronamaatregelen met een ander karakter dan gebruikelijk, wordt om 10.00 uur op NPO 1, NPO 2 en NPO Radio 1, 2, 4 en 5 het Wilhelmus uitgezonden, gespeeld door het Koninklijk Concertgebouworkest.

Het Concertgebouworkest heeft iedereen opgeroepen om op maandag 27 april om 10.00 uur het Wilhelmus ten gehore te brengen uit het raam, vanaf het balkon of in de tuin. De musici hopen dat zoveel mogelijk mensen meedoen aan deze bijzondere versie van het volkslied.


Na de uitzending van het Wilhelmus volgt een korte toespraak van koning Willem-Alexander.

De toespraak wordt op televisie gevolgd door het NOS Journaal en daarna start de aangepaste Koningsdaguitzending van de NOS. Ook op NPO Radio 1 doet de NOS verslag.

Op NPO 2 is de toespraak van de koning en het NOS Journaal met gebarentolk te volgen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach (foto: Eén - © VRT 2019)

Kamal Kharmach helpt Bakkerij Laurens. Melissa droomt ervan om haar bakkerij uit te breiden, echtgenoot Laurens werkt enorm lange nachten om alles draaiende te houden. Het koppel wil een betere toekomst voor hun dochter, die ze amper zien opgroeien. Kamal wil dat het koppel efficiënter gaat werken. Hij confronteert hen ook met de harde waarheid: er is geen geld om de zaak uit te breiden, erger nog: de focus moet gaan naar het redden van de zaak.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers