'The Mum Who Caught Tourettes' nieuw op Dplay

zondag 20 september 2020
Foto: Dplay - © Discovery Benelux 2020

Van de een op de andere dag kreeg de toen 40-jarige Elizabeth Hall het Tourette-syndroom en veranderde ze in een regelmatig scheldende en vloekende moeder. Enkele jaren ervoor was haar tienerzoon Robert al hetzelfde overkomen.

Hoewel Robert zijn tics inmiddels vrij goed onder controle heeft, floept er bij Elizabeth nog steeds van alles uit, op soms ongemakkelijke momenten. Bijvoorbeeld als een klusjesman langskomt en ze hem eerst uitscheldt en vervolgens zegt dat ze van hem houdt.


Het bijzondere aan Elizabeth is dat ze zich er weinig van aantrekt. Ze schaamt zich niet voor haar verbale uitspattingen en laat haar leven er ook niet door beperken. Samen met haar man Simon en haar drie kinderen slaat ze zich er met luchtigheid en humor doorheen. Of zoals ze het zelf zegt: 'We zijn net als elke ander familie, maar met iets meer scheldwoorden.' Het levert een vrolijke documentaire op die tevens meer begrip weet te kweken voor deze opvallende neurologische aandoening.

'The Mum Who Caught Tourettes', vanaf maandag 21 september op Dplay.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Bartel Van Riet mag als laatste de uitdaging aangaan om Saartje te verslaan in een zelfgekozen sport. Als durfal, avonturier, natuurmens en leerkracht lichamelijke opvoeding van opleiding kwam hij al snel uit bij wildwaterkajak. Wildwaterkajak-fanaat Servaes Timmerman neemt Bartel en Saartje mee voor een afdaling van een kolkende rivier in Frankrijk, inclusief stroomversnellingen, watervallen en scherpe bochten. Wie houdt op het einde van de rit het hoofd boven water?

'Op de Man Af', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers