Special met Adele trapt speciale muziekprogrammering op NPO 3 af

dinsdag 16 november 2021

Dinsdag 23 november zendt NPO 3 om 20.25 uur de concertspecial 'Adele One Night Only' (NTR) van vijftienvoudig Grammy-winnares Adele uit. De 'One Night Only'-show, buiten gefilmd in het iconische Los Angeles Griffith Park Observatory, is het eerste concert van de zangeres sinds juni 2017.

Het intieme optreden omvat een aantal van Adeles grootste hits, zoals ‘Make you feel my love’, ‘Rolling in the deep’ en ‘Skyfall’ en nummers van haar nieuwe album. Daarnaast bevat de special een exclusief interview met Adele door Oprah Winfrey, vanuit haar rozentuin. In dit interview spreekt Oprah Adele onder andere over haar nieuwe album, de verhalen achter de nummers, het leven na haar echtscheiding, gewichtsverlies en de opvoeding van haar zoon.


De special 'Adele One Night Only' is tot stand gekomen in samenwerking met Sony Music en Sony Pictures, en geproduceerd door Fulwell 73 Productions en Onward Productions met medewerking van Harpo Productions. Uitvoerend producenten zijn Ben Winston, Adele, Jonathan Dickins en Raj Kapoor.

Naast deze special staat de NPO 3-programmering de komende tijd regelmatig in het teken van muziek.

'Top 2000 Quiz' (NTR), vanaf woensdag 24 november 4 weken lang om 21.15 uur
Na een succesvolle editie in 2020 maken we ook dit jaar weer vier nieuwe afleveringen van de 'Top 2000 Quiz'. In de eerste drie uitzendingen strijden steeds drie teams van bekende Nederlanders tegen elkaar en het beste koppel van elke aflevering komt elkaar weer tegen in de finale-uitzending. Welk team wordt met hun kennis, charme en vrolijkheid de grootste muziekkenners van 2021? Met o.a. (namen onder voorbehoud) Ruben van der Meer, Anita Witzier, Peter Kwint, Karsu en rapper Donnie.

'Top 2000: The Untold Stories' (NTR), vanaf woensdag 24 november 4 weken lang om 22.15 uur
Dit najaar zijn er weer nieuwe afleveringen te zien van de 'Top 2000: The Untold Stories'. In deze serie neemt Leo Blokhuis je kriskras mee door 20 jaar 'Top 2000 a gogo' met reportages uit de a gogo-archieven. In deze editie onder andere een gesprek met Kate Pierson over de beginperiode van de band B-52’s en het ontstaan van de wereldhit Wind of Change van The Scorpions.

'Song van het jaar' (VPRO), zaterdag 11 december om 23.50 uur
Hierin zie je de hoogtepunten van het '3voor12 Song van het jaar' festival. Live opgenomen vanuit de Maassilo te Rotterdam zijn er optredens te zien van Froukje, Goldband, S10 en andere nationale en internationale artiesten.

'Muziekdocu The Bee Gees: How can you mend a broken heart' (NTR), zondag 19 december om  22.50 uur
Tien jaren na de Beatles werden ze als waardige opvolgers gezien: The Bee Gees. Deze documentaire blikt terug op een roemrucht verleden waarin alle hits aan bod komen, evenals de spanningen en rivaliteit tussen broers Barry, Robin en Maurice.

'Feestdagen Sing-a-Long' (AVROTROS), woensdag 22 december om 21.20 uur
De 'Feestdagen Sing-A-Long' wordt een feest der herkenning. In deze meezing-quiz maken bekende duo’s uit wie het meeste weet van de winterse feestdagen en de grootste bijbehorende hits. 'Happy New Year', 'Last Christmas' en 'Driving Home for Christmas' zijn enkele van de bonte reeks liedjes die we allemaal kennen en kunnen meezingen. We horen ze live vertolkt door een geweldige band. Met deze meezing-show, vlak voor de kerstdagen en oud & nieuw, komt Nederland helemaal in de stemming. Reden genoeg om thuis met de hele familie mee te spelen én te zingen! Presentatie: Kees Tol en Romy Monteiro.

'Het beste van... Elton John' (AVROTROS), vrijdag 24 december om 22.00 uur
Elton John behoort al meer dan 50 jaar tot de absolute wereldtop van de hedendaagse popcultuur. Door de jaren heen scoorde hij vele hits waaronder natuurlijk 'Your Song', 'Nikita' en 'Candle in the wind'. We bekijken de bekendste liedjes van Elton John met een groot aantal fans. O.a. Jamai, Karin Bloemen, Erik de Zwart en Anita Witzier zingen mee en halen hun herinneringen op aan de onvergetelijke songs. In vogelvlucht gaan we door het oeuvre van Sir Elton John. Wist u bijvoorbeeld dat hij ooit met een vrouw trouwde en dat zijn carrière een onverwachtse wending kreeg door Disney?

'Top 2000: De Opening' (NTR), vrijdag 24 december om 22.45 uur

'Toppers in concert Christmas Party of the year 2016' (AVROTROS), zaterdag 25 december om 20.25 uur
Tijdens 'Toppers in Concert Christmas Party of the Year 2016' kun je meezingen en swingen op de allergrootste Kersthits uit heden en verleden en andere meezingknallers die passen in deze unieke, sprookjesachtige Wintersfeer! Vier, vanuit je eigen woonkamer, samen met jouw dierbaren op eerste kerstdag het ultieme kerstfeest van verbroedering en vriendschap.

'Muziekdocu Tina!' (Tina Turner) (NTR), zaterdag 25 december om 22.35 uur
Intieme en onthullende inkijk in het leven van muzikaal icoon Tina Turner. Samen met een schat aan nooit eerder vertoonde beelden, foto's en audiotapes vertelt ze in deze documentaire vooral zelf. Een inspirerend en onwaarschijnlijk verhaal van een overlever, dat je dacht al te kennen. Niets is minder waar.

'Top 2000 a go go' (NTR), van 26 dec t/m 31 dec om 19.25 uur
De NTR pakt eind december traditioneel weer flink uit met de 'Top 2000 a gogo'. Op eerste kerstdag blikken we terug op de hoogtepunten van de 'Top 2000 a gogo'. Op tweede kerstdag start de 'Top 2000 a gogo' met zes gloednieuwe afleveringen. Presentator en gastheer Matthijs van Nieuwkerk ontvangt diverse bijzondere gasten in het Top 2000 café en zijn muzikale steun en toeverlaat Leo Blokhuis diept traditiegetrouw weer elk jaar opmerkelijke verhalen uit de popgeschiedenis op. Uiteraard zit ook deze serie vol met videoclips, reportages en boeiende verhalen.

'Muziekdocu Freddie, the final act' (Freddie Mercury) (NTR), zondag 26 december om 21.50 uur
Dertig jaar na het overlijden van Freddie Mercury (1946 – 1991) zijn de laatste jaren van zijn leven op ontroerende wijze vastgelegd in de documentaire 'Freddie - The Final Act'. Basis van de film is het herdenkingsconcert in 1992 dat zijn muzikale vrienden verzorgden, als eerbetoon aan Freddie. Naast veel lekkere muziek zijn er nieuwe interviews met Queen-leden Brian May en Roger Taylor, Freddie's zus Kashmira Bulsara en zijn persoonlijke vrienden.

'Toppop test' (AVROTROS), woensdag 29 december om 20.25 uur
Niemand minder dan mister Toppop Ad Visser presenteert deze quiz over 50 jaar Toppop-geschiedenis. Met veel legendarische fragmenten uit het Toppop-archief: van ABBA tot de Dolly Dots, van David Bowie tot Julio Iglesias, van BZN tot de Jackson Five en nog veel meer. Aangevuld met smeuïge anekdotes over de artiesten en hun optredens in de Toppop-studio. En ook danseres Penney de Jager ontbreekt natuurlijk niet. In de studio worden de vragen beantwoord door bekende Nederlanders. En ook jij kan thuis meespelen via de NPO 3-app. Wie is de grootste TopPop-kenner?

'ABBA Sing-a-Long' (AVROTROS), vrijdag 31 december om 20.30 uur
Wie kent ze niet? 'Waterloo', 'Dancing Queen' en 'Take a chance on me'. Jong tot oud kan deze hits letterlijk meezingen. In de 'ABBA Sing-a-Long' komen alle grote hits van de band ABBA langs. In de meezing-quiz maken drie duo’s uit wie het meeste weet van ABBA. De bekendste ABBA-nummers, fragmenten, clips en foto’s komen voorbij en onze eigen band in de studio speelt een groot aantal ABBA-krakers. Met deze meezingshow op oudejaarsavond komt Nederland helemaal in de stemming. Reden genoeg om thuis met familie en vrienden mee te spelen én te zingen! Presentatie: Kees Tol en Romy Monteiro.

'Muziekfeest van het jaar' (AVROTROS), vrijdag 31 december om 22.00 uur
Ga knallend het nieuwe jaar in met het 'Muziekfeest van het jaar'! Tijdens dit eindejaarsspektakel in de Ziggo Dome - inclusief symfonisch orkest o.l.v. Marcel Fisser - zing je mee met de grootste hits van Nederlandse bodem. Je ziet verrassende duetten en spectaculaire shows van onder anderen Tino Martin, Mart Hoogkamer, René Froger, Snollebollekes en natuurlijk gastheer Jan Smit.

'Het beste van... Op volle toeren' (AVROTROS) vrijdag 7 januari om 22.00 uur
Precies 50 jaar geleden begon het roemruchte programma 'Op Volle Toeren'. Toen nog onder de naam 'Op Losse Groeven' bracht Chiel Montagne de grootste Nederlandstalige hits. En wie kent 'Ik krijg een heel apart gevoel van binnen', 'Mexico' en 'Viva Espana' niet? Met een groot aantal gasten bekijken we deze liedjes. O.a. Mart Hoogkamer, Willeke Alberti en Mick harren zingen en dansen mee. Bovendien zien we ook veel artiesten die zelf in 'Op Volle Toeren' hebben opgetreden. Peter Koelewijn, Bonnie St. Claire en Imca Marina zijn enkele sterren die geweldige verhalen vertellen en goede herinneringen ophalen.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 14:15
    The Brokenwood Mysteries
    07:20
    Journaallus
  • 13:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 15:00
    Mega Mindy
    05:15
    Geen uitzending
  • 14:55
    Chicago Fire
    05:30
    Geen uitzending
  • 15:10
    SAS: Who Dares Wins Australia
    02:25
    Geen uitzending
  • 12:50
    Geen uitzending
    11:40
    The Bold Type
  • 15:10
    The Island with Bear Grylls
    08:50
    Geen uitzending
  • 14:30
    Beverly Hills, 90210
    02:30
    Baywatch
  • 10:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 15:00
    Man With a Plan
    02:25
    Sports Late Night
  • 14:55
    NCIS
    02:00
    Geen uitzending
  • 15:10
    Borderforce USA: The Bridges
    02:40
    Kitchen Commando
  • 14:55
    Dr. Phil
    05:00
    Geen uitzending
  • 14:50
    Snapped
    05:00
    Geen uitzending
  • 13:05
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 15:02
    Voor u getest
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 15:05
    Streetfood
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 15:05
    Premier League
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 14:55
    Murdoch Mysteries
    02:45
    Midsomer Murders
  • 13:30
    UEFA Champions League Vrouwen
    01:44
    Mindfck
  • 14:31
    God, Jesus, Trump!
    08:04
    Petrus in het land
  • 15:04
    Say Whut!?
    02:10
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal